A helyiség jobbikos alpolgármesterét, Farkas P. Barnabást a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hívta meg a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba. 

Meghívták a gyanúsan integető ózdi alpolgármestert a Holokauszt Központba – Ezt válaszolta Fotó: Farkas P. Barnabás/Facebook

A zsidó szervezet azután invitálta meg csütörtökön Farkast, hogy a politikusról előkerült egy fotó, amin egy heilhitleres karlendítésre kísértetiesen emlékeztető mozdulat közben örökítették meg. Farkas azzal védekezett, hogy csak a fotós közelében álló ismerőseinek integetett a kép készültekor – írja a 444.hu.  Az eset nyomán csütörtök délután egy közleményt is kiadott, amelyben ezt írja:

Nem kívánok magyarázkodni tovább a szerencsétlen kép kapcsán – ami valóban félreértésre adhat okot – csak a szándékaimról tudok őszintén nyilatkozni: semmilyen bántó, kegyeletsértő, vagy gúnyolódó szándék nem volt bennem

Hozzátette, nem esik nehezére azokat a dolgokat kijelenteni, amelyeket a MAZSIHISZ kért tőle, ezért ezt írta:

Ennek szellemében jelentem ki tehát, hogy nem számítok a szélsőséges eszméket vallók szavazataira, és elutasítok mindennemű kirekesztést faji, vallási, etnikai, társadalmi csoporttal szemben.

A Holokauszt Központba való meghívásról pedig azt írta:

A MAZSIHISZ mai sajtóközleménye, amelyben engem látogatásra hív a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, véleményem szerint példaértékű a magyar közéletben, mivel általában nem ilyen gesztussal szoktak reagálni Magyarországon.

A meghívást megtisztelőnek tartom, és a legnagyobb örömmel elfogadom, és nemcsak annak a sajnálatos ügynek a kapcsán, ami most felkavarta a kedélyeket, hanem mint volt múzeumigazgató is, hiszen a lengyelországi múzeumot is ezért látogattam meg, ahol az ominózus kép készült.

Forrás: 444.hu
Fotó: Farkas P. Barnabás/Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem "Magyarázom a bizonyítványom"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
"Nem kívánok magyarázkodni tovább a szerencsétlen kép kapcsán..."

Sőt, a háttérben, a falon lévő JUDE és egyéb graffitiket Soros Gyuri bácsi szprézte oda a kép elkészülte közben!
BALOS PROVOKÁCIÓÓÓÓ!!!

www.atv.hu/belfold/20210922-egy-ozd-alpolgarmesterehez-kisertetiesen-hasonlito-ferfi-karlenditeserol-kaptunk-fotot-keressuk-az-erintettet
KisTehen
helység és nem helyiség!
nektek nem tanították általánosban?
nekünk a szoci rendszerben tanították
KisTehen
Karácsonyt nem akarják meghívni? neki is van karlendítéses képe :)
Gulyás
S csak most került elő?! Véletlenül...
ómió
Csak nem kamukausztozott ez az efftárs is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.