A KDNP-s Nacsa Lőrincet három évre kitiltották Ukrajnából, és most arra is fény derült, hogy ennek mi az oka.

Kiderült, hogy miért tiltották ki Nacsa Lőrincet UkrajnábólFotó: MTI/Kiss Gábor

Azért tiltották ki három évre Ukrajnából Nacsa Lőrincet, mert az illetékes ukrán hatóság szerint 2020 októberében jogtalanul beavatkozott a helyhatósági választásokba – írja a hvg.hu. Az index.hu az infopost nevű ukrán lap alapján idézte a döntés lényegét:

Külföldi politikusként az egyik magyar szervezet melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyar szavazókat.

A KDNP-s országgyűlési képviselő ekkor nem járt Kárpátalján a portál szerint, a Facebook-oldalán viszont közzétett egy videót, amelyben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szervezet mellett foglalt állást.

A kitiltásról egyébként akkor értesült a kereszténydemokraták frakcióvezetője, amikor szerdán kárpátaljai településekre vitt volna adományokat, de a határon nem engedték át. 

Forrás: hvg.hu, index.hu
Fotó: MTI/Kiss Gábor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Elmehetne látogatóba a Viktor meg a Szijártó látogatóba, hogy érezzék a baráti forró vendégszeretetet az ukránoknál. Lehet, hogy nem lenne akkora sikerük, mint a türelmes románoknál posványoson.
Nessy
@Csizmás Kond: Az sem igazán. Ez után az eszméletlen hitelből történő pénz szórás, az ország elajándékozása, kiárusítása, boldog, boldogtalannak, az oligarchákat, kegyenceket kivéve semmi jó nem vár ránk.Nem ok nélkül titkosítanak mindent az idők végezetéig.
Csizmás Kond
@Nessy: ..nem igazán de mégis ?...ugyértve aki adta az veheti el ? :)
nade azon kívül hogy itt felsoroltad az ellenzék propagandameséjét, te pontosan mennyi pénzről tudsz amit elszórtak, kinek adományozták az országot ?...mert én erre tudnék pár konkrét dolgot említeni de azt nem Orbánék követték el hanem épp azok akikért most sokatok a nagy buzgalmában és szédületében akár az életét adná.
ómió
Megmukkant a nemzetiség-asszimilálás ellen? "Demokratikus szólásszabadságban" - mint ott is - ez már csak így megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.