Egy kutatás igazolta, hogy a várandósság idején beoltott kismamák átadják a védelmet a magzatuknak, így az újszülöttek is védettek lesznek a koronavírussal szemben – írja a hvg.hu.

Kiderült, mi lesz a magzattal, ha a várandós nők beoltatják magukatFotó: MTI/Rosta Tibor

Az American Journal of Obstetrics & Gynecology-Maternal-Fetal Medicine című szakfolyóiratban szerdán online megjelent új tanulmány 36 olyan újszülöttet vizsgált, akiknek édesanyja a terhesség alatt a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna koronavírus elleni vakcináját kapta. A tanulmány megállapította, hogy a csecsemők 100 százalékának volt védő antitestje születéskor – írja a hvg.hu az EurekAlerttudományos hírportál jelentése alapján. 

Az eredmény azért fontos, mert a SARS-CoV-2 vírus elleni természetes antitestválasz sok ember számára nem nyújt kellő védelmet.

A New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Kara kutatóinak vezetésével a tanulmány szerzői a terhességük második felében teljesen beoltott anyák köldökzsinórvérében figyelték meg a legmagasabb antitestszintet. Ez igazolja, hogy a beoltott kismamák átadják újszülöttjeiknek az immunitást.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Újabb kontra az "efftársi oltáspártiságnak"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.