Tehát a férj nem főzhet, az marad csak az asszony dolga munka mellett is. A közös háztartásvezetés eszébe sem jut a kormányfőnek, hisz szerinte "a magyar életben a család az asszony körül rendeződik el". 

Orbán Viktor a nők munkavállalásáról gyereknevelés mellett: "Előbb-utóbb mindenki a konyhában köt ki"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint „a nők próbálkoznak” a gyereknevelés melletti munkával, „de nem sikerül mindenkinek”. Hozzátette: „a magyar életben a család az asszony körül rendeződik el, előbb-utóbb mindenki a konyhában köt ki.”

A kormány mindent megtesz azért, hogy gazdasági előnnyel is járjon a családalapítás, és akinek gyereke van, jobban éljen annál, mint akinek nincs

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Budapesti Demográfiai Csúcsra "eljöttek a barátaink", megindult egy vita Európa sorsáról, aminek a legfontosabb pontja az, lesz-e jövő, vagyis gyerek. Európa jövője nem az iparban, nem a zöldítésben, nem a digitalizációban van, ezek, persze, mind fontos dolgok, a jövő a gyerekekben van – jelentette ki a kormányfő. Ezért nem szabad elfogadni, hogy munkaerőimporttal és migránsokkal pótolják a következő nemzedék hiányzó tagjait – emelte ki.

Ha a saját országunkat és a saját világunkat akarjuk látni Európa jövőjeként is, akkor család és gyermekek kellenek – tette hozzá Orbán Viktor, megjegyezve, "a Nyugat ebben a pillanatban nem képes saját magát fenntartani".

A miniszterelnök szerint egy, de inkább két évtized folyamatossága mutatja majd meg, sikeres-e az Európában példátlan magyar családpolitika, ám az adatok alapján "még csak félúton vagyunk, de a jelek biztatóak".

A kormány családpolitikai céljairól szólva a miniszterelnök kiemelte:

a fő gondolat az, hogy – akárcsak a modern kort megelőzően – akinek gyereke van, az jobban éljen, mint akinek nincsen.

Márpedig ha a kormány nem segít adó és támogatási rendszerrel, munkaerőpiaci szabályozással, ami segíti a gyermeket vállaló nők jobb életét, a család és a gyermekvállalás mögötti gazdasági motívum el fog tűnni.

Kell gazdasági motiváció is ahhoz, hogy a fiatalok korán, kellő komolysággal elkötelezzék magukat a családi élet mellett. Ehhez a kormánynak kell segítséget adnia – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, ha sikerül a mély emberi meggyőződést összekapcsolni egy anyagival, akkor "Magyarország jövője biztosítva van".

Az LMBTQ-emberekről szólva a miniszterelnök úgy nyilatkozott, megérti őket, "nekik is kell hely a nap alatt", de "a csekély számú kivétel nem lehet az általános szabályozás alapja".

Azt nem fogadjuk el, hogy ők akarják a mi gyerekeinket nevelni; hát azokat majd mi neveljük

- fogalmazott Orbán Viktor.

A gyerekvállalás témáját a napokban bejelentett adóvisszatérítéssel együtt tovább bontogatva aztán elmondta, hogy csodálattal néz azokra a nőkre, akik dolgoznak és közben gyereket is nevelnek, „előbb-utóbb mindenki a konyhában köt ki”.

A gyerek az gond, költséggel is jár, erőfeszítést is igényel, nem lehet egyszerre otthon is lenni a gyerekkel meg dolgozni is, vagy legalábbis ez nagyon nehéz, a nők próbálkoznak ezzel, de nem sikerül mindenkinek. A gyereknevelés mellett jól megfizetett munkahelyet találni, összeegyeztetni karrierszempontokat a családdal, az rendkívül nehéz dolog. Én csodálattal nézem a hölgyeket, akik ezzel próbálkoznak

– mondta Orbán, aki szerint „gazdasági motiváció” is kell ahhoz, hogy „a fiatalok korán, kellő komolysággal elkötelezzék magukat a családi élet mellett”.

Orbán szerint a járvány leginkább a gyereket nevelő családok számára volt nehéz, emiatt úgy fogalmazott, „le a kalappal a családok előtt”, majd azzal folytatta:

De hát mindannyian tudjuk, hogy amikor családot mondunk, akkor elsősorban az édesanyákra gondolunk, mert a magyar életben a család az asszony körül rendeződik el. Tehát előbb-utóbb mindenki a konyhában köt ki, ha vacsorát készít az ember édesanyja, vagy a felesége

Forrás: 444.hu, MTI

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Sötét mint a pokol bugyra, ahová kerülni fog.
Én 3 gyerek mellett 40+7 évet dolgoztam le.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@csak úgy...: Na, erről beszélek...
Emmersson71
@Málna: Akkor minek fizetünk nyugdíjjárulékot, TB-t vagy adót? Oldja meg mindenki :P
Jaa..de akkor .inek a sok gyerek?!
Málna
@Emmersson71: Bugyuta kérdések. Egyiket sem azért fizetjük, hogy ha elválunk vagy meghal a párunk, akkor az állam tartson el minket.
Emmersson71
@Málna: Azon már túl vagyunk...oldja meg mindenki :P
ómió
Pedig, hát, a női munkavállalás volt eddig a "leghaladóbb" demográfiarontó! És ez a "gonosz Orbán" még ebbe is "belerondít"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.