Nem a család fogalmának felülvizsgálatára, és nem vitára, hanem harcra van szükség – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

Demográfiai csúcs: harcra van szükség a családokért
Földi-Kovács Andrea, Táncsics Mihály-díjas televíziós újságíró, moderátor, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Szilvay Gergely író, a Rubicon Intézet kutatója és Éric Zemmour francia filozófus-esszéista (b-j) A nyilvánosság és a család című panelbeszélgetésen, a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Szánthó Miklós a rendezvény A nyilvánosság és a család című kerekasztal-beszélgetésén úgy fogalmazott: a család intézményét, a család természetes közegét meg kell védeni.

Azt mondta:

a nyilvánosság "totálisan kettévált", több releváns társadalmi ügyben – "multikulti", migráció, abortusz, drogliberalizáció, "elnyomottnak tételezett kisebbségek ügye", gender vagy a család témaköre – két teljesen egymással szemben álló vélemény figyelhető meg.

Az egyik szembenéz a valósággal, a valós problémákkal, a másik saját ideológiájának foglya lett, "a teremtés rendjével szembemenő álvilágot" kreál és ezt az ideológiát akarja ráerőltetni valamennyi társadalomra – jelentette ki

Szánthó Miklós szerint egy civilizációnak önerőből fenn kell tudni tartania saját népességét és meg kell védenie a társadalmi rend alapjául szolgáló család intézményét.

Éric Zemmour francia esszéista, politikai újságíró a franciaországi helyzetről beszélt, ahol a demográfiai csökkenés mellett a migráció is jelen van. Emellett "ideológiai harc" is folyik – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: jogukban áll kritizálni az "LMBT-ideológiát", ahogy a feminizmust is kritizálhatják, azonban ez nem azt jelenti, hogy automatikusan ellenségei lennének a homoszexuálisoknak.

Azt mondta:

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az az európai vezető, aki legjobban felmérte, hogy miről van szó, és mennyire fontos harcolni. "A népeinknek ez a túlélési záloga"

- mondta a francia újságíró.

Szilvay Gergely író, a Rubicon Intézet kutatója már azt problémaként értelmezte, hogy a mai "posztmodern" világban vita van arról, mi az a család. Hiszen ennek egy magától értetődő társadalmi intézménynek kellene lennie – hangsúlyozta.

Meglátása szerint Magyarországon még meg lehet védeni a család hagyományos elképzelését, Nyugaton azonban inkább már arra kell törekedni, hogy visszaálljon a régi felfogás, hiszen ott ma a család fogalmát az "LMBTQ-mozgalom" tematizálja.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a nyilvánosságban az újfajta családfogalmakkal szemben "ellenpropagandára" van szükség, amely a hagyományos családfelfogást hirdetné.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert nincs eleg gyerek Magyarorszagon, mert harcolni akarnak dugas helyett. Ha ez a sok ven diszfasz elfelejtette volna, akkor a gyerekcsinalashoz egy kellemesen allo f@szra meg egy verbo menyecske muffjara van szukseg - az osszes tobbit elintezi a termeszet,
De amig ezek itt szajkarateznak, addig abbol gyerek a budos eletben nem lesz. Lehet, hogy az orban gyerekeknek is a postas az apjuk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@lampa laz: Érthetően le van írva a cikkben.
karma1
@KisTehen: Ne remenykedj, teged meg a leghitvanyabb muzulman is ki fog kerulni, ugy kell majd lasszoval az agyadba huzni valami igazhitut, hogy aztan tudjal sikoltozni eroszakrol...:o)))))))
karma1
Azert nincs eleg gyerek Magyarorszagon, mert harcolni akarnak dugas helyett. Ha ez a sok ven diszfasz elfelejtette volna, akkor a gyerekcsinalashoz egy kellemesen allo f@szra meg egy verbo menyecske muffjara van szukseg - az osszes tobbit elintezi a termeszet,
De amig ezek itt szajkarateznak, addig abbol gyerek a budos eletben nem lesz. Lehet, hogy az orban gyerekeknek is a postas az apjuk?
justhpeter
A rengeteg harcról még mindíg nem jut eszükbe, hogy a harc csak rombolással jár és mindig a hadibeszállítók gazdagodnak. Bízom benne, hogy 2022-ben a harcosokat elküldjük a térerőhiányba pihenni és hosszú békeidőszak köszönt ránk mindenféle ideológia ránkerősítése nélkül.
lampa laz
@KisTehen: ...mert a fidesz "picsák" mind gyerekeket szülő robotok? Ha így van semmi probléma, hiszen saját híveiveitekkel pótolhatjátok az ország népességét.
ómió
Még mielőtt az aberrófalkákat nyilvánítanák családdá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.