Felvillantak a karakterek közötti különbségek az RTL Klub előválasztási vitáján – számolt be a 444.hu.

Dobrev Klárát kóstolgatták ellenzéki riválisai – ilyen volt a miniszterelnök-jelölti vita

Az összefoglaló szerint a legkevesebbet talán Dobrev Klára mutatta, de ez nem feltétlenül az ő hibája volt, hanem a helyzetből következett, mivel az előválasztás feltételezett listavezetőjeként Márki-Zay és Fekete-Győr végig őt kóstolgatták, így az energiája nagy részét a reagálás kötötte le. Profin dobta be vesszőparipáját, a kétharmados törvények felesekkel történő, igen kétségesnek tűnő megsemmisítését.

Jakab egyáltalán nem támadta Dobrevet, és Karácsony sem, de ez nem meglepő, hiszen ő a nagy kiegyensúlyozó figurájával kampányol. A vita egyik legerősebbje ezúttal Márki-Zay Péter volt, aki jól osztotta be az idejét és végig ügyesen tolta a való életbeli dolgokhoz jól értő, gyakorlott vállalati vezető-szakértő figuráját. 

Fekete-Győr András érezhetően a fiatal közönségnek játszott, harapós volt, de nem ellenszenvesen agresszív és végig markánsan jelezte, hogy a Momentum a gyurcsányizmus ellenében jött létre, de most együtt kell dolgozniuk.

Jakab Péter úgy kezdett, mint akit a kezdő gongszó előtt ütöttek ki az öltözőben, majd életre kelt némileg, de önmagához képest így is kilúgozott hatást keltett. Karácsony esetében feltűnő volt, hogy a szándékosan nem konfrontatív imidzse ellenére végül markánsan szembefordult a zűrös zuglói MSZP-s jelölt Tóth Csabával.

Forrás: 444.hu

Fotó: rtl.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Úgy tűnik, szükség lesz itt még Orbánra 8-10 évig!
Nincs alkalmas, karizmatikus, országirányításra képes ellenzéki vezető a láthatáron sem...!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nagyon jól fogalmazta meg a cikkíró a jelölti vita sajátosságait...!
Nessy
Mikor is vállalt utoljára nyilvános vitát Orbán Viktor??? Igaz, őt csak hódolat illeti s nem bírálat! Ahogy Istennel, úgy Orbánnal sem lehet vitatkozni!
karma1
Fegyor megint aljas volt, es megprobalt egyet latensen gyurcsanyozni, es kozolte, hogy azert valasszak oket, mert ok az uj arc, es meg nem baxtak el semmit. Erdekes modon orban ugyanezzel a politikai programmal tort be 32 evvel ezelott. Fegyor nem mas, mint orban 2.0 verzio
karma1
@KisTehen: fel is mosta orbannal a padlot - azota vita-fobias a csuti gengszter
karma1
@justhpeter: Erdemes vegignezni, es volt benne vita, ha nem is nagy
justhpeter
@karma1: Személyeken ? Ugyan ! Mind az öt jelölt pontosan tudja, hogy arra a bizonyos csúcsra csak egy érhet közülük és nem akarták a legmagasabb érveiket előadni. Mindenki tartalékolt a harmadik "vitára", amire már nem léphet a másik. A másik része a viszonylagos tartózkodásnak, az, hogy ezeknek a vezetőnek jelölt embereknek a jelölő csoport esélyeire is tekintettel kell lenniük, mert nem mindegy, hogy az általuk képviselt közösség a választáson mennyi választói támogatást kap.
Végül nem szabad a nézőknek elfelejtkezni arról sem, hogy amikor a későbbi intézkedéseikről kérdezték őket, akkor ezek a jelöltek a terveik kivitelezéséhez semmilyen pénzügyi forrással nem rendelkeznek és a nézőknek ehhez kell párosítani az ígéreteket. nem tartom valós érvnek azt, amikor egy jelölt azt ajánlja fel fedezetül, hogy majd felmondjuk ezt meg azt a szerződést és abból lesz pénz erre meg arra. Egyrészt ez nem megy máról holnapra, másrészt a felmondásnak is lehetnek pénzügyi következményei.
penege
tiszta Muppet Show... vagy olyan mint anno a heti hetes.. :D
Yoda69
Dobrev magasan nyerte a vitat szerintem. Erdemes megnezni felvetelrol, ha esetleg valaki meg nem latta.
www.rtlmost.hu/elovalasztas-2021-p_20583/elovalasztasi-vita-2021-09-24-c_12896181
Yoda69
@sgl: Ne reménykedj, nem lesz orbannal vita, sajnos. Pedig bármelyik jelölt felmosna vele a padlót. Tudja est orban is, ezért nem lesz vita.
karma1
@Horizont: Rosszul latod - Dobrevre sem, meg akinek Dobrev szimpatikus, azoknak sem jelent semmit sem a fideszes frocsoges. Akarkivel beszelek otthonrol, Magyarorszagrol, mindenki azt mondja, hogy OK, eddig is ellenzeki emberre szavaztak volna, de az tuti, hogy most mar akar Gyurcsanyra is szavaznanak, ha indulna, mert amit orban olyan durvan tol a propaganda minden szintjen, az mar nem is csak gusztustalan, hanem borzasztoan idegesito is. Csak ket evet kellett pszichologiat tanulnom - bar szerettem, de a sulirendszerben csak 2 ev volt - szoval ott tanultuk, hogyha valamit (BARMIT az eletben, nemcsak a propagandat) de tulzasba visznek, akkor az ellenkezo hatast fog kivaltani, mindenkeppen kontraproduktiv lesz! Mindig mondtam, hogy hulyekkel veszi korbe magat, nem szakemberekkel, es azok vagy nem tudjak, vagy nem merik neki megmondani, hogy ne csinalja mar ezt ennyire, alljon le vele egy darabig teljesen, hogy az emberek ujra elkezdjek nezni a TV-t, vagy olvasni a napilapokat, internetet, es majd tamadjon ujra mondjuk oktober 21-en, meg utana - de orban soha senkire nem hallgat, mert azt hiszi, hogy o mindent tud! Sot, JOBBAN tud! Hat nem!
Mindenki mondogatja, - legfokeppen MZP - hogy o ezt meg azt tapasztalta Amerikaban, Kanadaban, amikor kint elt. HAT AZT EL KELL FELEJTENI, mert nem ugyanazok az alapok, nem ugyanaz a szintu az emberek tudasa, az adorendszer - SEMMI! Meg ket hasonlo fejlettsegi fokon elo demokratikus-liberalis orszag sem tudja egy az egyben atvenni egymas gazdasagi rendszereit, mert nem ugyanazok az alapfeltetelek, vagy eppen a GDP nagysaga, amivel gazdalkodni lehetne. MZP folyton arra hivatkozik, hogy ezt meg azt igy csinalta kint, es az milyen jo volt, majd itt is azt kell csinalni! Hamis kepet alkot magarol, nagyon felertekeli sajatmagat - ezert csinalta az MMM mozgalmat, hogy ne onmagat kelljen jelolnie a miniszterelnoksegre, szoval fenyezi a menyasszonyt ezerrel!
kereső
@sgl: Menj fel a valasztas.hu honlapra. Ott van a megállapodás a közös listáról.Csak nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha mzp nyeri az előválasztást, akkor ebből gyorsan kifarol ma. Nem tetszett a '"vita"- azért nem, mert nem az "egyéni" programokról szól-, hanem kicsinykét ??, átment személyeskedésbe, a másik jelölt "negativumainak" kipécézésbe. És Dobrev Klárával szemben MZP sem tudott mást felhozni, csak "gyurcsány", meg harminc év. /miközben számit , és dicsekszik a "kisgazdapárt támogatására". 30 év,mi? Annyi kárt a magyar mezőgazdaságnak senki nem okozott, mint az emlitett párt.Szóval egy kis baj van itten az egoval, a kvalitásokkal, meg a hitelességgel.- MZP kis kaliber, gyurcsányozással akar nyerni. Ennél nekem sokkal jobbban bejött Jakab, aki nem ment bele ebbe a zsákutcába, " bizom az ellenzéki szavazók bölcsességében"Mire számitott FGYA,meg MZP? Hogy majd Klára megtagadja, hamut szórva a fejére GYF-t, a férjét? Dijjazom, hogy nem úgy vette fel az elé dobott kesztyút, ahogyan a férfi emberek várták. Nem mellesleg szólva, ezzel ketten is megszegték a civilek által kidolgozott választási etikai kódexet, amelyet mindannyian aláirtak.
karma1
@Horizont: Folyt.: Dobrev pedig azert tudja megcsinalni a valtast a gazdasagban, mert eloszor is kozgazdasz, jogasz, es o mindenhol a helyi adottsagoknak megfelelo modon alakitja ki a gazdasagot. Borsodba nem fogja elvinni mondjuk a Mercedes gyar computereinek az IC-jet legyartatni, mert ahhoz minimum egy erettsegi, de megjobb egy altalanos muszereszi vagy informatikai vegzettseg - egyszerubb dolgokra viszont meg tud mozgatni 25-30 reszmunkaidos vagy bedolgozo kismamat, gyereket egyedul nevelo embert, akik egy konnyebb osszeszerelo dolgot meg tudnak csinalni jatszva,.Ki fogja tudni talalni, hogy egy adott kozossegnek mi a leghatekonyabban mukodo vallalkozasi formaja, szoval o ezert hiteles! Na meg azert, amivel egyetlen masik versenytarsa sem rendelkezik: iszonyu sok es mely kapcsolata, befolyasa az Unioban, amivel csak o fogja tudni egyedul felszabaditani azokat a penzeket, amit most eppen az unios ellenzeki kepviselok kertek, hogy allitsanak le, mert orbanek el fogjak rabolni, vagy maganalapitvanyokba szorjak bele. Egyedul Klaranak van olyan kredibilitasa, akinek el fogjak hinni, amit mond, mert Europai Unio Parlamenti alelnokkent hitele es eredmenye van a munkajanak! Tudod, ha nem Dobrev lesz a befuto, hany multi fogja masnap kihuzni a labat az orszagbol? Nagyon sok!
Karacsony pedig maris hulyesegeket mond, mert az orszagot nem szovegelessel, hanem politizalassal lehet csak egyesiteni, de nem ugy, ahogy o kepzeli. Ha megoldjak a legegetobb alapproblemakat, es a legjobban leromlott retegeket fel tudjak zarkoztatni, jogbiztonsag es eselyegyenloseg lesz az orszagban, akkor nem lesz problema a szetszakadt orszagreszek szintre hozasa.
Eletveszelyes Karacsony pocsolese, Jakab friss megterese a polgarosodas fele, Fegyo"r "mi nem baxtunk meg el semmit" dumaja (deja vu) es persze MZP eroszakos gazdasagpolitikaja.
karma1
@Horizont: Aranyom, lehet, hogy felreertettelek, de en is csak a sajat tapasztalataimat tudom mondani: MZP olyan 21. szazadi technikat akar behozni, ami kivaloan mukodik Kanadaban, Amerikaban, mert az raadasul ket olyan orszag, aminek a gazdasagi fejlodese majdnem toretlen volt az utobbi 200 evben. (Azert az amerikaiak reszvetele a II. VH-ban nem ugyanaz volt, mint Europae). Kanada meg mindig is semleges volt, es tele van termeszeti kincsekkel, olajjal, faval, asvanyokkal, es rendkivul sok kimuvelt emberfovel, akiknel a tavoktatas mar 40-50 eve mukodik, a televizion keresztul. Az eszak-europai allamokra ugyanez vonatkozik. Te odaadnal egy irastudatlan, - de egyebkent teljesen becsuletes, rendes, szorgalmas = emberre mondjuk egy High-Tech berendezest, hogy mondjuk hasznald ezt a fakitermelesben? Amikor meg magyarul sem tudja elolvasni a hasznalati utasitast, nem hogy angolul? Hidd el, ez nem lenezes, de eddig hiaba volt meg a tanulas vagya az emberekben, ha egyszer orban elintezte, hogy meg veletlenul se jussanak a szegenyebb sorsu gyerekek egy felzarkoztato iskolaba, es nincs, aki kulon foglalkozna veluk, mert tudom, hogy boven van kozottuk is rendkivul tehetseges gyerek, fiatal.
A fentiekben leirtam, hogy miert csak Dobrev alkalmas erre a szerepre - raadasul egy biztos, ha o nyerne, akkor orban abban a pillanatban agyilag megsemmisulne, lebenulna, egy ep gondolatot, cselekvest se lehet majd tole elvarni, mert mar most is sulyos az elmebetegsege, a fobiai elhatalmasodnak rajta, es mivel nem tud egy tartos generalra elvonulni sehova sem, igy egy oriasi vesszofutas vegen kap majd egy nagy maflast az ellenzektol - szoval mindenkeppen csunya vege lesz a foninek: egy biztos- recsolke tavozasaval nagyon felgyorsultak az esemenyek, a kovetkezo, akivel valami tortenni fog, az a gazsi gyerek lesz - lehet, hogy nagy hirtelen kinevezi az orszag foparancsnokanak, mert a romeo vagy ki a turo nagyon nem valt be. Es ha a gazsi korul is lesz most valami balhe, azt mar nem fogja tudni...
kereső
@karma1: Jakab megitélésében vitatkoznék Veled- amióta nem Vona a "fej", azóta a jobbik lerázta magáról a széljobbos attitúdött, és nagyon keményen behúzódott középre. Jobbközépre- aki meg elment, azt nem kell sajnálni- lett belőle fideSS-es (független álarcban)., meg mihazánkos/ a kis fideSS-es fiókpárt. És nagyon nagy szüksége van az országnak egy tisztességes, jobbközép pártra- amely kellő empátiával bir , de már nem "multiellenes", és tudatositja a jobboldali választókban is, hogy nem az a magyar , aki a száján hordja a magyarságát és nem a szivében.
karma1
@kereső: Ebben egyetertek Veled, valoban nagyon jol elindult a polgarosodas fele vona utan a jobbik. De valahol meg mindig megtartana egy picit a "buzivero" stilust - nem lenne benne annyira rugalmas, hogy pl. 2 ferfi orokbefogadhasson gyerekeket. Es nem a vallasossaga miatt, hanem mert a Jobbik gyarilag buzizik, ciganyozik, zsidozik. Es ezt sajnos nem tudja igazan kiirtani a most meglevo partjabol sem, mert latod, o maga is erosen kiall az apa ferfi, az anya no cimu alapallas mellett. Mint eros jobbkozep frakcio elmegy, de valojaban EGYEDUL ilyen part altal vezetett orszag asszem nem nagyonn akad a demokratikus orszagok kozott. Erre nem vennek merget, de a homoszexualitassal es egyeb szexualis massaggal szemben minden mas orszag teljesseggel elfogado, sot, kiallo vezetokkel van tele.
karma1
@sgl: Ugy ertettem: NEGATIVAN! Szoval Pearl Harboron kivul az orszagnak anyagi vesztesege nem volt, emberben sem veszitettek annyit, mint amennyit pl. csak Magyarorszag, en igy ertettem! Europat ketszer kellett az alapoktol ujra felepiteni, gazdasagot beinditani a semmibol, szoval azert ott nagyon konnyu es toretlen volt a fejlodes. nezd meg, kik fejlodtek Europaban is toretlenul: Svajc, Ausztria, a skandinav allamok, akik igyekeztek kimaradni a vilagegesbol.
Amikor pl. Amerikaban mar szines tv volt, akkor nekunk meg Sokol meg Vosztok radionk volt, vagy igyekeztunk venni olyan taskaradiot, amin ha recsegve is, de mar bejott a Szabad Europa radio...
Málna
Csak egy részét láttam, de ott elég szépen ment a csipkelődés. És most ugye nagyon vissza kell fogni magukat. A választások után el fog szabadulni a pokol. Akár nyernek, akár veszítenek.
ómió
És ő bizonyult közülük a "top" hazudozónak?
kulabombaafityiszre
A választások után el fog szabadulni a pokol,mert orbán,a vesztes az összes csürhéjét az utcára zavarja kukát borogatni autókat gyujtogatni,randalirozni.Viktátor képes lesz a bukása után plgárháborut is kirobbantani,mert a gyagyás agyával nem fogja elviselni a vereséget.
kereső
@sgl: elovalasztas2021.hu/

Értéknyilatkozat- ezt olvasd el! Csodálkozom, hogy nem ismered.
kereső
@karma1: Az a helyzet ma itthon, hogy egyetlen elllenzéki párt sem olyan erős, hogy egyedül vágjon neki a kormányzásnak- ha az ellenzék nyer 2022 áprilisában( ha lesz választás egyáltalán/nekem vannak kétségeim) akkor 5 párti koaliciós kormány lesz. Öt párti koaliciós programmal. Pokoli nehéz lesz, mindenkitől -minden párttól, minden párt képviselőjétől maximális fegyelmet, az ego félre tevését- a kis ócska, pitiáner dolgok felnagyitását/sérelemmé duzzasztását el kell felejteni. / mszp, mzp, /.
A választók kikényszeritették az összefogást, kikényszeritették az előválasztást- gondolod, hogy hagyják, hogy bármelyik is egózzon, és veszélybe sodorja a "rendszerváltást": Az, amelyik megpróbálja kutya helyett lesz elzavarva.

Ami a jobbikot illeti- a "pedifil Tv." -javaslat évekkel ezelőtt az Ő programjukbban szerepelt- bár nem ilyen tartalommal- a homofób betoldások a fideSS műve, és az teljes összemosás is. A szemlélet váltáshoz idő kell- és úggy látom, mert nyitott szemmel élek- hogy a jobbik vezetői elkötelezettek a demokrácia, a jogállam mellett- és ez talán , mondom idővel kihat a tagságukra is.
Amit Dobrev mond, nagyon egyet értek vele: a közös pontok számitanak, a többit meg majd megoldjuk.

Hozzátenném: "csak az jöjjön, aki birja, aki tudja, hogy végig csinálja, csak az jöjjön!!!"
kereső
@karma1: Még annyit- hogy változik a világ, én, a baloldali szivű egyszer a jobbik és Jakab Péter mellett fogok kardoskodni- na ugye!De ez a mai realitás- és ha Jakab győz az előválasztáson, még az orromat sem kell befogni( másoknál már ez nem biztos,és egyértelmű)
kereső
@sgl: nincsenek "irástudók"- vagy behódolt, vagy alámerült és óvatoskodik. Még emlékszem, hogy 2006-2010 között nem voltak ennyire "óvatosak" a regnálóval szemben. Miért nem lehet orbánt "megsérteni"? Ki ő? a választott "isten"? nem ugyanolyan közszolga, mint anno Gyurcsány volt? Bár a szegedi televiziónak van szombatonként egy nagyon jó műsora, érdemes belenézni.Majd megkeresem a linkjét, és hozom ha érdekel- visszanézhetők az előző műsorok is.
kereső
@sgl: Gyurcsány hibáztatom a gyengeségéért- na, Te is. Valahogy bele kellene gondolni, hogy GYF nem volt egyszemélyi vezető- sem a kormányban, sem az mszp-ben. Bele kéne gondolni, hogy amikor az szdsz-nek nem tetszőt csinált, akkor azok a diszpintyek rögtön felrúgták a koalaiiciót. Bele kéne gondolni, hogy amikor meglengette a többes székek felszámolását, rögtön elvesztetette a vidéki mszp-s potentátok támogatását. Az egészet nézd, ne csak az egyet!
kereső
@sgl: Igen becsületbeli ügy. Ne legyen igazam, de az, hogy az ellenzék letette 2018-ban az esküt és felvették a mandátumot, a nyilvánvaló csalás ellenére (mszp-s nyomásra), még vissza száll rájuk- a fideSS által . Nekik nem lesznek skrupulusaik ezt felhozni- kövér már elkezdte, pedig a legnagyobb esküszegők orbánék voltak 2010-ben, és aztán 2011-ben, az alaptörvény megszavazásával.
kereső
@sgl: Pontositanék: gyakorlati politikusnak nem való- viszont elméletben, stratégiában , menedzselésben nagyon ott van. Lásd a legutóbbi EP választást- a kis picsa párt 4 képviselőt küldött az EP parlamentjében. Szóval maradjon ott , ahol van.
verőce21
Úgy tűnik, szükség lesz itt még Orbánra 8-10 évig!
Nincs alkalmas, karizmatikus, országirányításra képes ellenzéki vezető a láthatáron sem...!
csak úgy....
@verőce21: csak a nagyon hülyék és a töle (a rendszerétöl) függök értékelik túl orbán képességeit!
kereső
@verőce21: Az a Ti nagy bajotok, hogy VAN! Lehet, hogy nem egy személy- hanem mindjárt 5! Mi szüksége lenne a demokráciának, a demokrácia helyreállitásának, még egy orbánra?
verőce21
@kereső: Nem 5 kell...! Egy kell...de az olyan legyen, aki alkalmas.
Jelenleg csak Orbán ilyen. Nagy dolgok, csak erős központi hatalomban történetek mindig a történelemben.
csak úgy....
@verőce21: lásd hitler,sztalin,rákosi! :) márki-zay kenterbe vágja orbánt minden szempontól! -persze ezt te nem mered észrevenni...
kereső
@verőce21: Orbán tényleg alkalmas. Sok-sok mindenre/ csalással , hazugsággal megszerezni a hatalmat, törvényesitetten kifosztani az országot, istent játszani, becsapni- hülyének nézni az embereket, főleg a saját választóit,uralkodni és nem szolgálni, egyeduralmat felépiteni, pártállamot létrehozni- igen mindebben nagyon "sikeres". Momentán viszont kormányzáshoz nem, egy ország felemelkedését, a jog előtti egyenlőséget, az információhoz való szabad hozzáférést=sajtószabadság, az egyenlő bánásmódot nem. Köszönöm, de ebből nem kérek- ha, ilyent kivántok az ellenzéknek is.Egy ilyen "vezérürüt".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.