Színes programokkal, egyebek mellett kutyás- és lovas bemutatókkal, vadászkürtbajnoksággal és koncertekkel várják a látogatókat az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás nyitóhétvégéjén a megújult Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban és a Kincsem Parkban.

Vadászati világkiállítás: Színes programkínálattal várják a látogatókat a nyitóhétvégén
A Vadászat a reneszánsz idején című kiállítás a Szépművészeti Múzeum Michelangelo-termében a sajtóbemutató napján, 2021. szeptember 24-én. A 16. századi német rajzművész és üvegablakfestő, Augustin Hirschvogel ötvenhárom lapot számláló, vadászati témájú rajzsorozatát bemutató kiállítás az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás képzőművészeti kísérőrendezvénye. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szombaton már láthatók lesznek a rendezvényre érkező országok standjai, mellettük a World Conservation Forum megnyitóján is részt lehet venni.

A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovas programokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürtbajnokságot tartanak, délutánra pedig koncerteket szerveznek mindkét nap.

A világkiállításon a megújult Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központ területén nyolc pavilonban várják különféle programokkal a látogatókat szeptember 25-től október 14-ig.

Az állandó események és látnivalók között szerepelnek horgászati és vadászati programok, fegyver- és trófeabemutatók, valamint gazdag gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat.

Az ország legnagyobb, közel félmillió literes kiállítási akváriumában több száz négyzetméter élő vízfelületen, csaknem 50 halfaj 2000 egyede lesz megtekinthető. A VR játéktéren a látogatók kipróbálhatják magukat vadászként a virtuális valóságban, továbbá bepillanthatnak az európai erdők vagy az afrikai szavannák különleges hangulatú világába is.

A központi kiállítás a magyar vadászati kultúra évszázadait mutatja be, a családosokat pedig gyermekfoglalkoztatóval is várják.

A világkiállítás programjai védettségi kártya nélkül is látogathatók. A Hungexpo bejáratához vezető Albertirsai utat az autósok előtt lezárják, az érkezők számára ezért a közösségi közlekedést javasolják. Belépőjegyet készpénzzel is lehet venni, de a rendezvény vendéglátó egységeiben és az ajándékboltokban csak érintéses bankkártyát fogadnak el.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra látogatók részére a MÁV-START és a GYSEV a pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra. A Volánbuszt választók szintén 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a világkiállítás helyszíneire, Budapest mellett Gödöllőre, Hatvanba, Keszthelyre és Vásárosnaményba.

A Vadászati világkiállításhoz kapcsolodóan a fővároson kívül több vidéki helyszínen, például Hatvanban, Keszthelyen és Vásárosnaményban is számos programot rendeznek, köztük kiállításokkal, filmvetítéssel, vezetett túrákkal, vadász- és íjászversennyel várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
"Színes programkínálattal " és ártalmatlan kis szines virrusokkal vadászkiállítanak.
maszkrongy maradhat otthon, ha nem tartod a távolságot akkor se lőnek le, és csak a vaddisznóknak van idősávjuk.
Eladott Ország
"Kovács vadászni ment; Semjén, Lázár meglőtte; Németh megsütötte. Megették, és mi kifizettük. Marad a balkáni, nagypályás maffiózók uralma, az erőskezű zsarnok, akinek az a dolga, hogy mutassa az irányt a saját hermeneutikusan lezárt, különbejáratú szabadságára és jogaira is ívesen szaró alattvalók tömegének. Akik beveszik, hogy nekik az a dolguk, hogy egyetértsenek a vezérrel, húzzák az igát, fizessék az adót és ne kérdezzenek, ne gondolkodjanak, mert van aki gondolkodjon helyettük. Mondjuk, ez sem annyira a távoli jövő, hanem most történik."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.