Nagyon pozitívnak nevezte Ferenc pápa budapesti látogatásának vatikáni visszhangját Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Rómában, ahol a Szent Istvánról elnevezett magyar zarándokház ünnepélyes megnyitóján vett részt szombat este.

"Ferenc pápa részben a szőnyeg szélére állította a kormányt" – Soltész Miklós megszólalt az egyházfővel kapcsolatban
Fotó: Fischer Zoltán/MTI

Soltész Miklós az MTI-nek nyilatkozva kijelentette, a Szentszék is "felemelőnek" értékelte az egyházfő budapesti és szlovákiai látogatását, amely "nagyszerű együttműködésben" zajlott.

Sokan gondolták, hogy Ferenc pápa eljön Magyarországra, és a szőnyeg szélére állítja a kormányt és az egyházat is. Ez részben megtörtént, de a repülőtéren, amikor fogadtuk és elbúcsúztattuk az egyházfőt

- mondta az államtitkár.

Megjegyezte Ferenc pápának a látogatása során a családra, nemzetre, a kereszténység értékeinek megvédésére vonatkozó üzenete

ebben az Európában óriási feladatot rót ránk is, de állunk elébe.

Forrás: MTI
Címlapkép: Fischer Zoltán/MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig efftársilag másféle "szőnyeg szélére állítást" reméltek.
tudode
Jól van na/vagy mégsem?
.
Hiába a szerecsenmosdatás, azt írja az újság

------ .A keresztény Magyarország már elveszett
kanadaihirlap.com/2021/09/12/a-kereszteny-magyarorszag-mar-elveszett/.
.
Orbán Viktor miniszterelnök ismét tanúbizonyságot tett a rá jellemző cinizmusról, amelytől minden öntudatos és érett nemzetnek meg kellene borzongania. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a médiának elmondta, hogy Orbán Viktor a Ferenc pápával való rövid magyarországi találkozója során, az Eucharisztikus Kongresszus margóján, a díszes Szépművészeti Múzeumban arra kérte a pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot. Ez az állítólagos kérés a pápához egy politikus részéről lekezelő, passzív agresszív és giccses. És egyben mélységesen őszintétlen is.
-----------------------------------------
.
Miután Soltész "úrnak" a rokkantak megvoltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.