A családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot értékelve.

Novák: a családokat nem lehet felülírni

Fotó: Facebook

Novák Katalin a műsorban örömének adott hangot, hogy sokan vettek részt a rendezvényen, amelyen közösen állapították meg: a családnak nincsen alternatívája és a demográfiai problémákkal foglalkozni kell. Hozzátette: mindenki egyetértett abban, hogy a demográfiai problémákra kifejezetten nem a tömeges bevándorlás a megoldás, hanem épp ellenkezőleg, a családok támogatása – írja az MTI.

A miniszter nagy dolognak nevezte, hogy megállapodás született az állam- és kormányfők között, amelyben kimondták, a családok támogatása kiemelten fontos, a demográfiai problémákat a családtámogatásokkal is meg lehet oldani, valamint azt is, hogy az európai uniós forrásoknál a demográfiai típusú kihívások kezelésére is kell támogatást adni.

Rámutatott: emellett nyolc európai uniós országgal miniszteri szintű megállapodást is kötöttek, amely arról szól, hogy az EU-s javaslatoknál együtt képviselik a családközpontú értékeket, illetve olyan kezdeményezésekkel is előállnak, amelyek előreviszik a családok támogatását Európában.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy a teltházas közönséget látva záróbeszédekor erődemonstrációnak érezte a kétnapos csúcstalálkozót. A rendezvényen a politikusok mellett családszervezetek képviselői, filozófusok, a vállalati szféra képviselői és tudósok találkozhattak, cserélhettek gondolatokat, miközben olimpiai bajnokok is vallottak a család fontosságáról, és kulturális program is várta a résztvevőket.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta: a kormány lassan 12 éve dolgozhat a magyar családokért, és van esély arra, hogy egy valódi demográfiai fordulat történjen. A nagy változásokat inkább két-három évtized, egy emberöltő alatt lehet elérni, ezért van még feladat – mutatott rá Novák Katalin.

Hangsúlyozta: ha Magyarország letér az útról – ahogyan az 2002-2010 között már egyszer megtörtént – akkor

"porig lehet rombolni"

mindazt, amit a kormány a családtámogatások terén felépített az elmúlt csaknem tizenkét évben.

Novák Katalin szerint abban az értelemben is erődemonstráció volt a találkozó, hogy nem csak Közép- és Kelet-Európa vezetői vettek részt azon, de ott volt Mike Pence, az Egyesült Államok korábbi alelnöke is, aki a leghatározottabban állt ki a családi értékek mellett, és meglepő tájékozottság mellett ismerte el a magyar családpolitikát. Hozzátette: az EU-ban míg 2015-ben egyedül voltak a magyarok, most van nyolc-kilenc tagállam, amelyik kész arra, hogy a családok érdekeit határozottan képviselje. Ezt Novák Katalin komoly változásként értékelte.

A miniszter izgalmas tapasztalatnak nevezte a csúcstalálkozót, amelynek résztvevői számos példát hoztak fel a családok támogatására. A legtanulságosabb az volt, hogy mennyi jó gyakorlat létezhet, és még mindig tudunk egymástól tanulni – fogalmazott Novák Katalin.

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ez nem segítség te barom, hanem eladósítás. Ezt tette orbán az első kormányzása alatt is, csak akkor devizába adósította el az embereket. Most ugyanezt teszi a hangzatos családtámogatásnak nevezett hitelcsapdával is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
de képzeld el leírni sem hagyják magukat csak ti képzelegtek
kereső
Tud hülyeséget mondani. Sajnos csak azt.
Nessy
@sgl: A nagyszülők a maguk idejében nem állami támogatással megszülték, felnevelték családban a jelen ifjabb generációt, feladat teljesítve! Most gondoskodjon róluk, ki táplálja az ég madarait, ruházza a mezők liliomait, azaz a Jó Isten!
lampa laz
Ez nem segítség te barom, hanem eladósítás. Ezt tette orbán az első kormányzása alatt is, csak akkor devizába adósította el az embereket. Most ugyanezt teszi a hangzatos családtámogatásnak nevezett hitelcsapdával is.
csak úgy....
na ne izélj kati, mióta fontosabbak orbánnak a családok mint a foci és a stadionjai?
ómió
"Haladóék" is "csak átértékelnék" őket!
lusta
Jól mondja Veresné. A család a legfontosabb, különösen Marbellán.
Nessy
@lusta: Don Corleone: Első a család!!
Klubtag
Elegen vagytok a hülye hazugságok terjesztéséhez ti: fidesz-kdnp nagyon polgári, nagyon nemzeti, nagyon illiberális képződmény tagjai, nem kell ehhez még külföldi ágenseket is kibérelni...
Senki nem akarja az un családokat felülírni...egyáltalán mit jelent az, hogy "felülírni"? Csak tán nem azt, hogy itt lenne már az ideje az ország azon familiáinak is támogatást nyújtani, akik nem csak a "kormányzati feltételrendszer" szerint rászorulók, mondjuk pl. nem a NER kivételezettjei...
kereső
@Nessy: Elég ha a fideSS felülirta a "család" évszázadok alatt kialakult definicióját, amit nem lehet felülirni."Én mondom meg, hogy mi a család", én mondom meg mi a "szabadság", én mondom meg mi a haza, a nemzet, a demokrácia, a jogállam...etc. És ezt senkinek nem szabad!!! felülirni, megkérdőjelezni.
csipetke
Ti nem is felülírjátok a családokat,hanem átvágjátok,mint a sz@rt a palánkon. A CSOK-kal,amivel életük végéig el lesznek adósítva a családok,már amennyiben egyáltalán sikerül felvenni,olyan kacifántos-bürokratikus a rendszere,vagy a beígért adóvisszatérítés,aminek nyoma sincs a költségvetésben,pedig százmilliárdokról van szó,viszont ezt a lóvét megkapják a családok,de ha jól értettem,ez jövedelemnek minősül,úgyhogy pár hónapon belül vissza kell csengetni a kincstárnak.
Csak a birkának beadva marhajól hangzik,hogy a családok rengeteg lóvét kapnak vissza. És vannak még hasonló átvágások
kereső
@Horizont: ". Vagy volt családjuk de elvesztették. Akkor ők félemberek vagy annyi se?"- a nagy kérdés, Ők család-, vagy sem? Szerintem igen- bár a novákék szerint nem.
Málna
Fantasztikus ez a családtámogatási rendszer, amit kidolgoztak. Remélem, eléri a célját.
justhpeter
@Málna: Elérte a célját, az összes gazdag család gazdagabb lett és az összes szegény család szegényebb. A mai jókívánságom az egész kormánynak: nyomorodjanak bilire.
Málna
@justhpeter: Fogalmatok sincs a családtámogatási rendszerről. Ami azért érdekes, mert ezek szerint nincsenek olyan gyerekek a családotokban, akiknek a szülei dolgoznának.
csak úgy....
@Málna: attól fantasztikus,hogy nem lehet rá támaszkodni! kivétel a hülyék és az amúgy is gazdagék..
namihami
@csak úgy...: @justhpeter: Van egy szint, ami alatt már nem érdemes. A fideszes nem érteni akar, hanem hinni.
csak úgy....
@namihami: az egyik nagyon rossz tulajdonságom,hogy hiszek a csodákban! :)
Málna
@csak úgy...: Miután már régebben kiderült ennél a témánál is, hogy halvány lila gőzöd nincs róla, legalább annyi szégyenérzet legyen benned, hogy csendben maradsz.
Málna
@namihami: Gondolom, te érted a témát. Beszélhetünk róla.
simmering73
Kétszer tértelek le az útról. 98-02 és 2010-21. Elég volt.
csak úgy....
@Málna: az szar a dologban,hogy nálad minden nap a gözödben fött propaganda a menü! :) -meg sem merlek kérni,hogy használd az eszed...
justhpeter
@Málna: Irgalmatlan ökör vagy !!! Három gyerek párral, 7 unoka 4 dédunoka van, abból három gyerek párral és 4 unoka dolgozik, a többi iskolás vagy még kisebb. Tudom miről beszélek, csak az értelmi képességeden kellene állítani. Nem kicsit, nagyot.
Klubtag
Csak meg kell nézni az ide illő statisztikákat, szinte alig van változás a születések tekintetében az elmúlt 10 évben.
Az a sok százmilliárd klf. kedvezmény nem népesség-gyarapodást eredményezett, hanem jobban élnek az egyébként
sem nélkülöző családok. Viszont a létminimum alatt élők száma jelentősen megnövekedett, 2015-ben a KSH az ezzel kapcsolatos adatgyűjtést megszüntette (na miért is???). Azóta klf. elemzők és profi oldalak szakemberei kénytelenek végezni helyettük bizonyos kutatásokat, de természetesen ezt nem kommentálják, mivel igen hátrányos a kormányzat számára a végeredmény, de főleg ellentmond a hazug propagandájuknak.
Béla333
"Novák: a családokat nem lehet felülírni"

A Fideszes családmodell: szétlopni a közpénzt, romokat hagyni magunk után, aztán elmenekülni Marbellára.
Vagy Szájer Józsi csatorna mászó bajnok családját nézzük meg, mint Fideszes mintát?
Málna
@justhpeter: Akkor a te értelmi képességeiddel van a baj. Mitől lettek szegényebbek? Az adókedvezménytől, amit kapnak? Fenntartom, hogy fogalmad sincs az egészről, mert akkor nem írtál volna ekkora hülyeséget.
Málna
@csak úgy...: Nem is merj te engem erre kérni, ne légy nevetséges...
Macskaszem
Nem tudom ki hogy van vele, nekem egy fiam van, soha nem is akartam több gyereket. Nem vagyunk egyformák, annak legyen több gyereke, aki a gyereket tiszta szívéből akarja, és nem az érte járó pénzért.
Nessy
Anno nem állami támogatásért születtek a gyerekek! Azért mindig születtek, és felnőttek. Volt 400 forintos kelengye utalvány a baba születése előtt. Egy gyermek után nem volt családi pótlék.
justhpeter
@Horizont: A feleségem nevében is köszönöm, több mint felét ő hozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.