Náci karlendítés és offshore-ozás: a budapesti politikus szerint ezek nem férnek be az ellenzéki összefogás által megfogalmazott értékrendbe.

Karácsony Gergely felszólította a Jobbikot és a DK-t: Ózdon és Székesfehérváron is vonják vissza jelöltjük támogatását

Fotó: Facebook

Erre is jó az előválasztás. Ez a fájdalmasabb része, de megúszhatatlan. Az a tisztulási folyamat, amelyen át kell esni ahhoz, hogy minden jelöltünk hitelesen mondhassa magáról, és mi is mondhassuk róluk: méltóak a változást akaró többség bizalmára. Ezért jó, még ha fájdalmas is, hogy most, még a nagy megmérettetés előtt derülnek ki néhány esetben a múlt ügyei – írta Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt a Facebookon vasárnap délelőtt.

A politikus emlékeztetett rá, hogy Tóth Csaba nemrég feltárt cégügyei miatt a péntek esti vitában fogalmazta meg álláspontját.

Ha törvényes is, ami kiderült, számomra etikátlan, ezért én Zuglóban nem Tóth Csabára szavaznék, hanem Hadházy Ákos támogatását javaslom.

Személyes állásfoglalásom után a DK is, a Jobbik is feladta Tóth Csaba támogatását, szerintem helyesen tették

- jegyezte meg a politikus.

Hozzátette: de akkor itt és most ideje van annak is, hogy kimondjuk: nincs kettős mérce, mindenki kész és képes a saját portája előtt söprögetni. Mert ez kell a hitelességhez.

Mint Karácsony fogalmazott, szeretné ezt személyes etikai normáim világossá tételével elősegíteni. Ha ez segített Zuglóban, talán segít Ózdon és Székesfehérváron is.

Számomra nem fér bele, nagyon nem, egyáltalán nem, ha valaki egy holokauszt emlékhely előtt karját lendíti. Magyarázkodása hamis és hiteltelen. Ezért Ózdon biztosan nem szavaznék Farkas Péter Barnabásra, és ilyen állásfoglalást várnék a jelöltet támogató DK-tól és Jobbiktól

- folytatta Karácsony, majd rátért az elmúlt napokban nagy port felvert székesfehérvári esetre:

Az offshore-ozást régóta elfogadhatatlannak tartom, még parlamenti képviselőként is küzdöttem ellene. Nem véletlenül került be a közös hatpárti szabályok közé: akinek offshore cége van, az ne akarjon ellenzéki jelölt lenni. Vagy offshore-ozás vagy változás. Székesfehérváron kiderült, hogy Ráczné Földi Juditnak bizony van, de legalábbis volt offshore-ügye, ráadásul az ezzel kapcsolatos védekezését dokumentumok látszanak cáfolni. Az én személyes etikai normáimba ez nem fér bele, ezért én Székesfehérváron biztosan nem szavaznék Ráczné Földi Juditra. Ha ez kellett ahhoz, hogy a jelöltet támogató DK és Jobbik is világossá tegye álláspontját, hát, itt az idő.

Karácsony szerint ha az ellenzéki összefogás le akarja  győzni Orbán rendszerét, akkor nekik, ellenzákieknek különbnek kell lennünk. Nem helycserére, hanem valódi változásra van szükség. Ahhoz pedig annak világossá tételére: nincs kettős mérce.

Várom ma is a DK és a Jobbik állásfoglalását.

- írta a bejegyzés végén a főpolgármester és miniszterelnök-jelölt.

Forrás: Facebook

Címlapkép: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Jogos Gergely!(bár megjegyzem a magyar törvények nem tiltják, hogy valaki tuélajdonos legyen akár off-shore cégben is, ha a magyar törvényeket amúgy betartja- ez egy adóoptimalizálás). És, ha már igy , ilyen karanákul kiálltál a "feddhetetlenség" mellett, mikor szólitod fel a Téged miniszterelnöknek jelölkő szzervezetet, az mszp-t- igy a nagy nyilvánosság előtt, hogy hivja vissza Tócsát Zuglóban?
kereső
@Horizont: Miért nem nézték meg még a szavazás előtt az egyes jelöltek "életútját"? Vagy mégis működik a kettős mérce, mert Glázer az off-shoros dk-s Mesterházy ellenfele Székesfehérváron?
nezelodo
Persze, hogy vannak pöttyös káderek az ellenzéki oldalon is. Elég sok nem is akar kitűnni a tornasorból, csak a parlamentbe szeretne beülni zsíros fizetésért meg egy-két bizottságba egy újabb ciklusra, a választóiknak úgysem változik a sorsa.
Nem régen én is felfedeztem egy komoly politikai állást betöltő kádert, akivel én mint károsult egy bírósági tárgyaláson találkoztam utoljára. Nem tudtam sírjak, vagy nevessek, mert most ő is üldözi a tolvajokat a többi divatkereszténnyel együtt!
terlasz
Fura ez a Karácsony, amíg neki érdeke volt, addig támogatta Tóthot, ezt elvárta a szövetségeseitől is. Most kihátrál TCS mögül, mert ez a feltétele annak, hogy a momentum, esetleg MZP is mögé állítsa szavazóit kiesésük esetén. Ha ez a pálfordulás nincs, akkor rendben lett volna, amit most kritizál a DK-nál és a Jobbiknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.