Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa reagált arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nemrég azt mondta, várja a párt állásfoglalását Ráczné Földi Judit ügyében.

Vadai Ágnes szerint Karácsony Gergely volt helyettese milliós fizetése mellett édességre költötte a költségtérítését

Budapest, 2020. október 9. Karácsony Gergely főpolgármester (j), Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója (k) és Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes egy autóbusz utasterében beszélget a BKV kelenföldi buszgarázsában létesített két napelemes busztároló átadásán 2020. október 9-én. A fejlesztésnek köszönhetően az elektromos buszok villamosenergia szükségletének 40 százalékát a társaság önerőből fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelból áll, összteljesítménye 200 kilowatt, és ez fedezi a buszgarázs éves villamosenergia igényének 9 százalékát.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezért jó, még ha fájdalmas is, hogy most, még a nagy megmérettetés előtt derülnek ki néhány esetben a múlt ügyei

– idézi Karácsony Facebook-bejegyzését a 24.hu.

Mint ismeretes, minden jelöltnek alá kell írnia, hogy nincs offshore-cég a tulajdonában, Rácznéról pedig nemrég kiderült, hogy köze van egy offshore-céghez.

Én vezettem azt az integritási bizottságot a DK-ban, amely a jelöltjeink átfogó biztonsági ellenőrzését végezte. Aki ismer, tudja, hogy ilyen ügyekben rendkívül szigorú vagyok... Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát

- írta a DK politikusa, aki ezután bevetette a költségtérítés-bombát:

Szerinted rendben van, hogy pártod pécsi jelöltje, Mellár Tamás a minap azt nyilatkozta a pécsi Pride-ról, hogy »én nem érzem, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről«, hozzátéve, hogy nem tetszik neki az ilyen »polgárpukkasztó« rendezvény és megbotránkoztató magatartás, amit az ilyen rendezvényeken lát? Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe?

Szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a Te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?

- kérdezte Vadai.

Az adok-kapok vélhetően ezzel a poszttal nem fog félbeszakadni.

Forrás: Facebook/24.hu

Címlapkép: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Ahogy Fegyőrtől nem viseltem el, hogy Gyurcsánynak és Jakab Péternek üzengetett az éterben, úgy a dk üdvöskéje Vadai sem szerzett jó pontot ezzel a kritikájával. De mielőtt valaki félreérti, nem a kritikával van a baj, hanem az ellenzékiek egymás és saját maguk meggondolatlan lejáratásával! Tisztázhatják egymás között a nekik nem tetsző dolgokat, de könyörgöm, hagyják ki ebből a széles néptömegeket, akik majd nem akarnak ilyen jelöltekre szavazni!!!
terlasz
@vitriol: Karácsony kezdte az üzengetést a DK-nak, Vadai válaszolt. Egyébként pedig, Karácsony kérte a szövetségeseit, hogy támogassák Tóth Csabát. Milyen az, amikor az előválasztás közepén kihátrál mögüle, mivel változtak az aktuális érdekei?
Toller Béla
Nem elég a Jobbikra ügyelni ! Baromi nehéz lesz ezt a bolhacirkuszt előbbre taszigálni az úton ! De menni kell, orbánt el kell temetni jó mélyre, egy nagy követ tenni a tetejére. Az összes többi - még a klasszikus káderek időszakos meghülyülése is - kezelhető !
karma1
@nemkati: Aranyom, nem ez a vegkovetkeztetes! Karacsony olyan dolgot kezdett el - egyebkent fegyorrel es mzp-vel meg folytatodik a dolog.
Van egy olyan erzesem, hogy mindazok tamadjak - a legutolso vitat nezve - akik erzik, hogy maskepp nem tudnak eloterbe kerulni, csak ha Dobrevet tamadjak gyurcsanyozva, Marpedig ez egy olyan piti, nevetseges dolog, amit nem kene ide es most behozni Azzal egyutt, amikjor BARMILYEN koaliciorol beszelunk, nincs olyan, hogy folytonosan ne lennenek surlodasok. Nezd meg az osztrakokat, fenyevekre vannak elorebb nalunk, fiatal kormanyfo, muszaj-koalicioban, mert egyedul a partja nem tudott volna kormanyozni, es naluk is van egy csomo kerdes, civakodas. Jo, ok mar kormanyon vannak, es jo iranyba viszik az orszagot, dehat ez benne van a dologban. Viszont Dobrevet gyurcsanyozassal tamadni - mintha o barmirol is tehetne, foleg amikor egy 15 evvel ezelotti dologrol beszelve, amikor o a politikaba meg bele sem szagolt - hat enyhenszolva is bunkosag - es ezen VALOBAN rohoghet orban a markaba. A moderator pedig marhara nem volt a helyzet magaslatan, mert az elso gyurcsanyozasnal le kellett volna allitania fegyort, mert eltert a kerdestol! Dobrev vegig urino volt, mert mindegyikuk adott okot arra, hogy egyenkent elkuldje oket a francba. Nem tette, mert mar most jobb diplomata, mint a tobbi 4 egyuttveve, sot, a sokszor meggondolatlanul gyorsan riposztozo ferjenel is jobb. Aki Dobrevet nem mint individuumot kezele, ONMAGABAN, AKI O, az baromi nagy hibat vet!
nemkati
@karma1: Én csak azért írtam, hogy maradjon a Fidesz, mert bosszantott, hogy miért kell még itt is az ellenzéket ekézni? Egyébként nagyjából egyetértek veled, kivéve amiben nem. Valószínűleg nagyon sok jótanácsot kaptak a pártok ezer helyről az első "vita" után ami nem volt az, és gondolták, előhoznak olyan dolgokat, amikben más állásponton vannak. Az, hogy ki mit tervez, hogy tervezi, milyen intézkedéseket akar majd kormányon, az rendben van, hogy erről vitáznak. De sem a jelöltekkel szembeni bizalmatlanságot, sem a Gyurcsány-kormány vagy Gyurcsány dolgait nem nyilvánosan, és nem itt kellett volna előhozni. Az eddig is tudott volt, hogy Karácsony pártja (Párbeszéd) kezdetektől nem szimpatizált Gyurcsánnyal, Márki-Zay meg nem győzte eddig is hangoztatni az ellenszenvét iránta. De félreértették, hogy az emberek mit várnak, miről szóljon a vita. Egyáltalán nem arról, hogy Dobrev hogy viszonyul Gyurcsányhoz. Szívesen meghallgatnám én is Lévai Anikó válaszát a férje dolgairól, de azt bármikor!

A moderátornak valóban le kellett volna állítani amikor az egyik párt a másikat bírálta, nem ezt kell nekik tenni, hanem a jövőről, a kormányzásról vártuk volna akár az eltérő véleményeket.
karma1
@nemkati: Koszi hogy kifejtetted - tokeletesen egyetertek Veled! Nagy valoszinuseggel igy lehetett, de latod, sem egy MZP-nek, sem egy fegyornek allamigazgatasi gyakorlata nincs - legalabbis egyikuk sem volt allamtitkar, mint Klara asszony! Es hat Klara cege eppen azzal foglalkozott, hogy kormanyalakitasban segitsen problemas orszagokat, hogy kitalaljak azt, hogy mit es hogyan kell eloszor csinalni, mi a fontos, mi varhat - tehat Dobrevnek VALOS gyakorlata van az uzleti eletebol, es kozeli tapasztalata az allamtitkari korabol. Olyan dolog ez, mint hogyha engem megkernek arra, hogy csinaljak egy ocska hazbol egy szuper, nagyon is eladhato ingatlant. Ha almomban felkeltenek, akkor is tudom, mit kell csinalni, mi a sorrend, mi, hol olcsobb, hol tudok sporolni a megrendelonek, vagy eppen mi az amit muszaj megcsinalni a hazon, mert kulonben nem tudja eladni. Imadom a hivatasomat, regota is csinalom, - nem tudnak megvezetni benne! Klara asszony ugyanez az O hivatasaban: tudja, mit kell csinalni, mi a fontos, tudja, hogy mit (kozgazdasagilag) es hogyan (mit engedhet meg maganak ill. a kormanyanak jogilag?) Ehhez kepest marad a 4 ellenfele/partnere, akik egyenlore csak tapogatoznak, es attol vannak beszarva, hogy hogyan fognak majd a fidesszel egyeztetni, hogyan veszik at toluk a kormanyt? Holott ez mind ott van Dobrev kezitaskajaban, keszen, csak at kellene beszelni mielobb. Es o ezt meg is teszi, miden nap valamilyen fontos szervezet vezetoivel beszel, pedagogusszakszervezet, egeszsegugyisek, nyugdijas egyletek, civil szervezetek vezetoivel. Melyik ferfi emlitette azt, hogy hasonlo modon keszul az esetleges miniszterelnoksegere? MZP folyton azzal jon, hogy o milyen jo, es hogy o ezt mar megcsinalta Hmcsh-en... Lengedezik 20 millas lezerjanko befizetessel, amikor az milliardos vagyonokat tuntetett el, ill. birtokol, kezdve a vadaszkastelytol nagyerteku lakasokig, - mert mar a kiskoru fianak is tobbszazmillios vagyona van! Szoval?
nemkati
@karma1: Oké, hát akárki is lesz a m.e., lesz mögötte egy hozzáértő csapat, ha nem Dobrev Klára, ő akkor is tud az új kormánynak tanácsot adni. Én egyébként Dobrev Klárára szavazok, valóban ő az aki kimagaslik tudásban, rátermettségben, felkészülésben a többi közül. És nagyon sokat várok attól, hogy női miniszterelnök legyen végre. Ez ráadásul nagy pofon lenne 0rbánnak, nem tudná bezavarni a konyhába. :))))
nemkati
@karma1: Egy baj van csak vele, hogy a férje miatt elég megosztó. Karácsony abból a szempontból jobb, hogy ő talán közelebb tudná hozni a 2 oldalt, mert ez a gyűlölet ami most van, már elviselhetetlen.
karma1
@nemkati: Karacsony tetova, nem hatarozott, sajnos, o egy igen puha po"cs... Az elmult evekben mar Pesten is csinalt egy csomo felesleges hulyeseget - bicikli sav a Nagykoruton = AGYREM! , azota se tudnak belole kikeveredni - de Budapesttel alapjaban veve elvan, mint a befott. Azt kell mindenkinek a fejebe vesni, hogy aki nem az alapkatyvasz azonnali megszuntetesevel kezdi a kormanyzast, az mar rendelje is meg a sirhelyet Farkasreten! Hogy vezethetne egy orszagot teljesen maskent, mint a fidesz, hogyha egytol-egyig a fidesz torvenyeit akarja betartani? Mar csak erre varok valaszt. NINCS IDO - a valasztas masnapjan kell cselekedni, poltot, pintert elmozditani - termeszetesen orbannal, kuszaszemmel, varga misivel egyutt, hogy ne tudjanak meg utoljara visszafordithatatlan kart okozni az orszagnak, az Alapkatyvaszra hivatkozva!
nemkati
@karma1: Karácsonynak ilyen az alaptermészete, konszenzusra törekszik, de az utóbbi időben kezd megváltozni, mióta belátta, hogy a Fidesszel nem lehet megegyezni semmiben, azoknál az adott szó semmit nem jelent, mindegyik követi a gazdája mentalitását.
karma1
@nemkati: Kedves, el kene szakadni attol, hogy ki van mellette, mogotte Klaranak, es mi volt a multban, speciel 15 evvel ezelott! Mindenkit sajatmaga alapjan kell megitelni! Hogy esne Neked, ha mondjuk lett volna az oseid kozott egy massziv alkoholista - ami biztos, hogy nem volt, kulonben nem itt tartanal szellemileg,...:) - es akarmit is tennel le az asztalra, elvegeznel 2 egyetemet, mindkettobol doktorid lenne, 5 nyelvet beszelnel, letettel volna mar az asztalra egy csomo bizonyitekot arrol, hogy TE milyen vagy, es most megis azzal esnenek neked, hogy bezzeg te sem lehetsz kulonb, mint a reszeges apad, vagy a parttag nagyapad! Es Te tudod, hogy az apad sem volt az, es Te pedig a sajat tudasodrol tudsz szamot adni barmikor, barkinek! Latod, hogy Nalad is a jozan esz dont? A merlegeles? Miert nem varhato el a tobbi rivalistol, hogy ugyanigy csak a SZEMELYT, a - most- versenytarsat, kesobb a kollegat lassak?
Aki bedol a fidesz propagandanak, az csak azt fogja hajtogatni, hogy "megoszto" - es KONKRETAN semmi rosszat nem tud rola es a minisztersege alatt elkovetett dolgaibol emliteni, mint negativumot,m vagy netan bunt!
Az emberek - beleertve az ellenzeket is - most is az aljas orban propagandara hallgatnak, nem engedik, hogy a jozan eszuk szerint dontsenek!
Akik orulnek GyF tarsasaganak, azok a mostani fiatalok, akiknek mantrazhatja ez a majom, hogy igy meg ugy oszodi beszed, azok vagy elengedik a fuluk mellett, vagy eppen elolvassak az oszodi beszedet, es megallapitjak, hogy hulye ez a foni, nincs ebben a beszedben annyi rossz, amit bele akar magyarazni a fidesz. Iden remelem, hogy mar a jozan esz gyoz, es ezek a kivenhedt fideszesek eltunnek vegleg a porondrol...
karma1
@sgl: Tudod, en csak tarlos alatt voltam otthon latogatoban, 2019-ben (vagy talan mar o volt, de nagyon a hivatala elejen) ugyhogy ezeket a dolgokat, amiket mondasz, 100 %-ig elfogadom Toled, - de ezt en meg nem lattam a szememmel. Viszont mivel a Margithid pesti hidfojenel lakunk a villamosmegallonal, es oda kellett hazamennunk minden nap, (es persze a csalad ott el 90 eve ), ezert el tudom kepzelni, hogyha ott leszukitik egy savra a kozlekedest, akkor az maga a kozlekedesi katasztrofa, amire nincs mentseg es nincs magyarazat, hogy miert csinalta? (Kuldott kepeket a rokonom onnan, az ablakbol videozva - hat komolyan mondom, rossz volt nezni! Hat meg benne elni! ) Szoval azert nem hiszem, hogy pont Kozep-Europa legforgalmasabb foutjara kellett ilyen eletveszelyt letesiteni, mert ez senkinek sem jo! De allitolag csak probara csinalta, ha nem valik be, akkor megszunteti! Nem tom, mert nem latom naponta a "fejlodest".
Az, aki majd csak a kesobbiekben akarja megvaltoztatni az alapkatyvaszt, illetve beszuntetni, az mar most a fideszt huzza be a hatalomba, UJRA!
nemkati
@karma1: Ez így rendben is van, de biztos, hogy ezt nekem akartad írni? Dobrev Klárának sem az erényei, sem a hibái közé nem tartozik, hogy ki a férje. Viszont akik Gyurcsánynéznak, meg jönnek a Gyurcsány-korszakkal, azoknak számít. Őket kell meggyőzni hogy Dobrev Klára egy másik személy.
kereső
@nemkati: 09:57. Mondjatok egy politikust, aki nem megosztó!- valamilyen módon mindegyik az.Ezt nem tudom, miért csak GYF-re mondja mindenki, mert KG,JP,MZP ugyanúgy megosztók.Na erről ennyit.

Kár volt Vadainak ebbe a pitiánerségbe bele menni- költségtérités felhasználása. Elég lett volna az az egy mondat, amit először irt.Amúgy meg KG kezdte a felszólitósdival- dk, jobbik, amikor ő maga nem hajlandó felszólitani az mszp-t tóth visszahivására. A Tóth Cs. elleni etikai eljárás kezedeményezését megszavazta a dk,jobbik,momentum.Ellene szavazott mszp és a pm.Miről beszélünk, akkor. Kezd kilógni a ló a ménesből, hogy Dobrevet támadni minden szinten. A gyurcsányozás meg szerintem már kontraproduktiv, csak is és kizárólag azoknál lehet még hatásos, akik helyett orbán gondolkodik.És persze úgy látom, hogy az mszp is a mai napig, amit átvett teljesen a PM és KGF- ami egészen gyomorforgató dolog, mert úgy tesznek-mint aki ott sem volt "a gyurcsány korszak" alatt, sőt az szdsz sem. Egyedül GYF:
Dobrev Klárára szavaztam amúgy, és nem GYF miatt- hanem Ő maga miatt!
karma1
@sgl: Azert ez allati vicces! Mint egy zart intezetben, ugy harcolnak Gyurcsany ellen mindket oldalrol, holott mar az ellenzeknek regen el kellett volna ot engednie, es hagyni azt, amit csinal - vezetni a DK-t, tamogatni a feleseget , mint minden DK-s - es ennyi! De mivel a fidesz nem tudja elengedni, mint kampany-temat, hat mondanak mindent, filmet csinalnak rola, stb. MIKOZBEN MINDKET OLDALON MINDENKI TUDJA, HOGY GYURCSANY NEM INDUL SEMMILYEN POZICIOERT! Szerinted mennyire kell ehhez mindket oldalon idiotanak lenni? Mert szerintem mindket oldalon azok!
Macskaszem
Húú bakker, orbit rágó meg pizza, luxus polgárjenő hivatal!!!
Másrészt, ha Ráczné Földi Judit a közelmúltig tényleg offshorban utazott, akkor inkább most essen ki. Nem kellenek a tóthcsabák.
karma1
@nemkati: Valoban, nem Teged akartalak meggyozni, mert Te tudsz magadtol is donteni - hanem azokat, akik meg mindig a 15 evvel ezelotti esemenyeket probaljak felmelegiteni! A Te itelokepessegeddel a vilagon semmi problema nincs!...:)
karma1
@nemkati: Igaz, Karacsonynak valoban ilyen a termeszete - ami kivalo es epito dolog BEKEIDOBEN, jo gazdasagi mutatok mellett, meg mondjuk nem a jarvany idejen. De orbant csak erobol, hatarozottsaggal lehet legyozni, mert meg abbol se ertett, amikor az apja szarra rugdosta a fejet, akkor is konokul makacs volt, es megcsinalta azt, amit akart! ("Ha ellenzik, meghosszabbitom Lovasberenyig!")
Es erre pont jo Dobrev, vagy Jakab, Senki masnak a habitusaba nem fer bele, egyikukrol sem hinnem el, hogy akar egy legyet is agyoncsapna, ha az szemtelen lenne!...:o)))
ómió
Milyen szép is ez az "efftársi szívélyes egyetértés"!
vitriol
@terlasz: Nem az a baj, ha kihátrálnak olyan jelöltek mögül, akikről menet közben bármi kiderül, ami egy jövőbeli gerinces kormánynak nem vállalható. Ez a kormány nem a fidesz folytatása akar lenni, mert abból már mindenkinek elege van. Lássuk be, ha a magyarok igényt tartanak arra, hogy egy becsületes kormányuk legyen, akkor a kisebb-nagyobb tisztogatásokat minél előbb el kell végezni!
SlavaMarloy
Minden vásárlás és pénzköltés fontos láncszeme a szórakozás. Ha szeretsz pénzt fektetni valamibe, amit szeretsz, az jó dolog!
SlavaMarloy
@SlavaMarloy: Gyakran költök, költök pénzt legjobbkaszinok.net és ez nagyon boldoggá tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.