De még akár 26 fokos is lehet a levegő nappal, bár a csapadékkal érintett területeken ennél alacsonyabb hőmérsékletre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az északkeleti tájakon, illetve délelőtt átmenetileg a Dél-Dunántúlon lehet számítani naposabb időre, máshol általában sok lesz a felhő, keveset lehet majd látni a napot. Az ország délnyugati kétharmadában többfelé várható zápor, zivatar, egyes részeken akár tartósabban is eshet – a csapadék pontos térbeli eloszlása bizonytalan. Kisebb körzetekben jelentős mennyiség is hullhat. Csak kevés helyen élénkül meg a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között várható, de a tartósabban csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb, míg délkeleten, keleten enyhébb lehet az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Esővel indul szeptember utolsó hete

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A várható csapadék miatt a meteorológiai szolgálat hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék kivételével az ország összes többi megyéjére zivatar és felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. A figyelmeztetés szerint az eső, zápor mellett reggel legjobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, Dunántúl keleti felében, Duna-Tisza közén, Dél-Alföldön fordulhat elő zivatar. Napközben az északkeleti országrész kivételével van esély zivatarok kialakulására. A lassan áthelyeződő intenzívebb gócokban lokálisan 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Hétfő éjjel az ország nagyobb részén felhős időre lehet számítani, de kisebb-nagyobb körzetekben szakadozottabb lehet a felhőzet. Szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti, valamint a délnyugati megyékben valószínű további eső, záporeső, néhol zivatar is lehet. A Dunántúlon az északnyugati szelet kedd hajnalban élénk lökések kísérhetik. Hajnalra 7 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők sodródnak az ország fölé. Elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Zivatar térségében is lehetnek erős széllökések. Délután többnyire 21, 26 fokot mérhetnek.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.