A kormány korábban azzal indokolta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, hogy csak így lehet gyors és hatékony válaszokat adni a járványhelyzet okozta kihívásokra.

Szeptember 27-én, hétfőn dönthetnek arról az országgyűlésben, hogy a kormány korábbi javaslata alapján 2022. január 1-ig meghosszabbítsák a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet – írta meg a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

Hétfőn dönthetnek a veszélyhelyzet őszi meghosszabbításáról a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A parlament őszi ülésszakának második ülése 13 órakor kezdődik, az elején a közelmúltban elhunyt egykori MDF-es országgyűlési képviselőre, Pongrácz Józsefre emlékeznek, majd pedig napirend előtti felszólalásokkal indul az ülés.

A napirend elfogadása után interpellációk hangzanak el mintegy másfél órában, amiket szavazások követnek, ekkor várható a döntés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is. A kormány korábban azzal indokolta a cikk szerint a hosszabbítás szükségességét, hogy csak így lehet "hatékony és gyors válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre."

A hétfői ülésnapon várható határozathozatal Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mentelmi ügyében, valamint Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentését is elrendelhetik.

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
óóóó..meg lesz hosszabbítva...erre bátran lehet fogadni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
nagyon átvitt értelemben:
Nem plágium csak utánérzés

A boltban akciósan 299Ft volt egy üveg Kronenbourg 1664 Blanc

Nem szoktam alkoholos italt vásárolni a Prímában. Azonban nagy tisztelője vagyok az Alsace-nak, s benne a culináris kultúrájuknak. Egy finom Choucroute egy korsó Kronenbourg 1664 Blanc –al a legszebb emlékeim közé tartoznak.
Úgy döntöttem, hogy veszek egy üveggel. Az önkiszolgáló pénztárban kijött egy felirat, hogy jóváhagyást vár. A hölgy elmagyarázta, hogy ez azért van, mert ellenőrizni kell, hogy elmúltam-e 18.
Nekem erről egy régi anekdota ugrott be a nagypofájú házmesterünkről. Ő jegyezte meg a népességnyilvántartás összeírás kapcsán: a németek ezt ügyesebben csinálták, egyenesen a felkarba írták! Ma talán a vonalkódot javasolná! =))
fűre lépni szabad
Ezek most tényleg elbábozzák, hogy Magyarországon jól működő jogállam és demokrácia van?
Nessy
Ha állami tömeg rendezvény van, nincs járványveszély. Ha rendeleti kormányzást óhajt Orbán, van vészhelyzet! Ebben annyi logika van, mint mackó sajtban brummogás!
gina
Ötös lottót nyernék ha erre fogadnék hogy OV meghosszabbitja a mocskos uralmát, undoritó egy féreg !!
kereső
@fűre lépni szabad: Igen. Ezt játsszák immár 9. éve , a kiteljesedés meg megy 2018-tól, sajnos az ellenzéki képviselők aktiv hozzájárulásával.
Macskaszem
Amíg van mit ellopni, kiszervezni addig veszélyhelyzet lesz. A járványt eddig is lesz@rták, ezután is le fogják. Ótakozzatok, a férgesse meg pusztuljon, oszt "ennyike"a járványügyi intézkedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.