Még ha a 2022-es parlamenti választás idején egy, a 2015-ös menekültválság érintené az országot, a felmérésben megkérdezett fővárosiak 58 százaléka az ellenzékre szavazna. A községekben már más a helyzet.

A Népszava cikke szerint még a "migránsozás" sem segít a kormánypártokon a fővárosban, a budapestiek 58 százaléka az ellenzéki összefogásra voksolna 2022-ben, ha addig egy menekültválság alakulna ki. A lap megbízásából a Publicus végzett közvélemény-kutatást, a felmérésből derült ki ez. 

Felmérés: még a migránsozás sem hozna elegendő szavazatot a Fidesznek Budapesten

Fotó: 123rf.com

Ha ilyen, Magyarországot is érintő menekültválság alakulna ki 2022-ig, akkor a Fideszre 28 százalék szavazna, 14 százalék a bizonytalanok aránya. A községekben viszont 44 százalékra számíthatna a Fidesz-KDNP, az ellenzék 32 százalékot kapna.

A cikk szerint egyébként a felmérésből az is kiderül, hogy egy esetleges menekültválság idején tartott parlamenti szavazáson 39-39 százalékot kapna az ellenzék és a kormánypártok is.

"A magyar társadalom egyébként ma ugyanolyan megosztott, mint hat évvel ezelőtt volt, amikor a Publicus Intézet egy mostanihoz hasonló kutatást készített a menekülthullám fogadtatásáról. A lakosság egy része akkor is szolidáris volt, másik része menekült ellenes, egy harmadik csoport pedig addig volt szolidaritás, amíg a menekültek nem léptek magyar földre. A szerb határra akkor még csak tervezett kerítés megépítésével a Fidesz szavazók kétharmada értett egyet, mások szinte alig támogatták"

- olvasható a cikkben, amely szerint most, hogy az amerikai csapatok kivonulása és a tálibok visszatérte után százezrek menekültek el Afganisztánból, most a magyar lakosság 71 százaléka gondolja úgy, hogy a 2015-ös menekültválsághoz hasonló méretű menekülthullám indul meg Európa felé, ami érinteni fogja Magyarországot is. 20 százalékra tehető azok száma, akik nem számítanak ilyenre.

A lap kiemeli, hogy a 2015-ös menekültválsághoz hasonlóan a magyar kormány ismét azt hangsúlyozza, hogy az európai vezetők nem veszik elég komolyan a várható következményeket. A kormánypárti szavazók között vannak a legkisebb arányban (9 százalék), akik szerint az európai országoknak be kellene fogadni azokat, akik bizonyítani tudják, hogy életveszély elől menekülnek. 23 százaléka a Fidesz-KDNP-nek azt tartaná helyesnek, ha a menekülőket Afganisztánba toloncolnák vissza. Az ellenzéki szavazók pont fordítva gondolják a dolgokat, de abban közös az egyetértés mindkét tábor részéről, hogy az Afganisztánnal határos országokat kellene segíteni inkább, hogy ott tudják kezelni a menekültek kérdését. A magyar társadalom közel kétharmada ezt tartaná helyes lépésnek, függetlenül az érintett országok álláspontjával. 

Forrás: nepszava.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Hogyan? Megint beterel pár ezer migránst a fidesz, hogy a magadfajtát megvezesse?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
A választásokig nem lesz menekült az országban...ezt jól fogjuk látni(hallani) minden órában Gyurcsány, előtt-utána migráncsveszélyelhárítás(sikeres), vírus-stop, és a bőkezű pénzosztás...
Ez bevált recept, járt utat nem fognak elhagyni a győzelem érdekében( ami a fidesznél lealább bő 50% felett érték. Ha valami ütőset sikerül kitalálni, akkor némi szemhunyással meglesz az igenszűk kétharmad...addigra gatyára leszünk eladósodva...
Aki Én
@KisTehen: Hogyan? Megint beterel pár ezer migránst a fidesz, hogy a magadfajtát megvezesse?
Gazella
@KisTehen: kurvara nincsenek a keletiben migrancsok.. jobb ha befejwzed az amokfugasi elmeletedet. Menj a sarokba kussolni terdepelve.
Aki Én
@Aki Én: Hogy ne emlékeznék. ,,Hálásak" is vagyunk érte a gazdádnak.
Olyan szomorú, hogy ennyi és után sem sikerült megértened. De, hogy még dicsekszel is vele...
Nessy
Vonatra, buszra rakták őket, és irány Ausztria! Szomorú, hogy ennyi 11 évi "kormányzás" után a kormány kampánya!
Macskaszem
@Szevasztok: a hülyéken meg senki. Úgyhogy szevasz!
Nessy
@Macskaszem: Ne bánts szegényt! A hülyeség állampolgári jog, és ő csak él a jogával! :-)
csak úgy....
@Shikari: hány éves vagy királyfi,hogy hiszel még a mesékben? :)
NKF
Nem értem miért nyer nyer Orbán mindig 2/3-al?Az ellenzék meg szart sem ér!
ómió
Hát, azt már Horthy kormányzó úr is konstatálta, hogy Budapest "szeresse" a vörös rongyokba öltözést!
CsipkeRózsa
Ez a felmérés is bizonyíthatja, hogy Orbán a migráns-veszélyre kihegyezve, hazudozva mondatait, nyert az előző választásokon is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.