Népszavazáson támogatták Svájcban vasárnap az azonos neműek házasságát. Az este közzétett hivatalos végeredmény szerint a választók 64,1 százaléka támogatta az azonos neműek házasságának engedélyezését.

Elsöprő többséggel megszavazta Svájc népe a melegházasságot

Forrás: pixabay.com

Az ország 26 kantonjának mindegyikében többséget kapott az előterjesztés – írja az MTI alapján a 24.hu.

Az azonos nemű párok házasságkötésének lehetőségét korábban a svájci parlament és kormány is támogatta.

A svájci törvényhozás már tavaly törvényben engedélyezte a melegházasságot, de ennek ellenzői népszavazást kezdeményeztek arra hivatkozva, hogy a házasság csak férfi és nő köteléke lehet. A jogszabályt a referendum idejére felfüggesztették, és most a voksolás nyomán a svájci kormány fog dönteni annak hatályba helyezéséről.

A Svájcban élő azonos neműek számára eddig a bejegyzett élettársi kapcsolat engedélyezett volt. Ez azonban nem biztosított számukra ugyanolyan jogokat a honosítás és az örökbefogadás terén, mint a heteroszexuális pároknak. A jogszabály lehetővé teszi azt is, hogy leszbikus párok spermadonort vegyenek igénybe mesterséges megtermékenyítés céljából.

Forrás: 24.hu/MTI

Címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Nessy: A rettegők remélhetőleg egyszer végre belátják, amit a gyerekpszichológusok már mióta mondanak, hogy a gyerek számára az a legfontosabb, hogy szerető családban nőjön fel, és nem az, hogy apa férfi, anya nő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@134.bátor: Nálunk ugyan nincs engedélyezve a melegházasság, ettől függetlenül abba sem szól bele senki, hogy kinek ki tetszik vagy kivel él együtt.
Emmersson71
"a jogaikat addig kell biztosítani, amíg az más emberek, csoportok jogait nem korlátozza"

Régóta mondom, hogy egy tüntetésre rászervezett másik tüntetés nem korrekt. Az ellentüntetés számomra értelmezhetetlen fogalom, mert egy tüntetés ilyen megzavarása nem alapjog, hiszen másokat korlátoz a jogszerű véleménynyilvánításában!
Nessy
Sőt, minő skandalum, még örökbe is fogadhatnak
Klubtag
@Emmersson71: ...ettől kezdve válik a dolog közigazgatási problémává...a megítélés törvényi alapokon kell, hogy nyugodjon, mert a szerencsétlen "szerv" ugyan hogyan is intézkedjen, ha nem ismeri a szabályokat, melyeket ugyebár a parlament alkot, előterjeszt és fogad el... ergo: mindig is a regnáló hatalom a felelős az események alakulásáért...
csipetke
@Emmersson71: 14:21 Értem az okfejtésedet,de a világ halad,(normális országokban,nálunk meg elképesztően ostoba homofób törvényeket gyártanak pedofil-törvénynek álcázva) és még a pápa is elfogadja a melegeket.
Emmersson71
@csipetke: Ha csak a saját meggyőződésem és értékeim mentén kell válaszolnom arra, milyen jogokat kapjanak a melegek, házasodhassanak-e egyházi szertartás szerint stb..akkor a rövid válaszom: pont teszek rá, engem nem érdekel sem egyik oldal, sem a másik, mert hetero vagyok és ateista.
De komolyabban véve a dolgot nyilván érdekek és jogok ütköznek. Így viszont a "tisztább" és logikusabb számomra, hogy valaki hívő és a Szent Biblia szerint igyekszik élni. Míg egy meleg nehezen vallhatja magát vallásosnak, ha a Szent Bibliát nem fogadja el! Ettől még lehet hívő, de a vallás a Könyv miatt nem fogadja be.

Az más kérdés, hogy a Szent Bibliát is bigott egyházi emberek írták, ezért akár át is értékelhetnék már a téziseit. De egyelőre ez nem időszerű, félelmetes, hogy a XXI. században még mindig egy istentől félnek emberek milliói :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.