A belvárosi polgármester bakonybéli vagyongyarapodása miatt indult eljárás aktáit a rendőrség továbbította az adóhatósághoz – derült ki a 24.hu birtokába jutott határozatból.

Rendőrség vizsgálja a belvárosi fideszes polgármester gazdagodását

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálhatja Szentgyörgyvölgyi Péter bakonyi vagyongyarapodását, miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) továbbította az ügy iratait – értesült a 24.hu. A rendőrség a portál érdeklődésére megerősítette, hogy a politikus földvásárlásai miatt hozzájuk érkezett feljelentés aktáit az adóhatósághoz küldték tovább.

A Momentum politikusai azután fordultak rendőrséghez, hogy a 24.hu megírta: a belvárosi polgármester az elmúlt években úgy vásárolt közel 30 hektárnyi bakonyi földet, hogy a vagyonszerzés anyagi fedezete nem visszakövethető az általa leadott vagyonnyilatkozati dokumentum alapján – legalábbis ha feltételezzük, hogy a földekért piaci árat fizetett.

Az ezt firtató kérdésekre Szentgyörgyvölgyi Péter hónapokig nem reagált, ám miután megjelent a 24.hu cikke, a Magyar Nemzetben bejelentette: nincs titkolnivalója. Igaz, a cikk által felvetett problémát – mármint a földek anyagi fedezetének kérdését – ott sem tisztázta.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: „Tempora mutantur et nos mutamur in illis”

tartja a – mint annyi más – vitatott eredetű mondás

Ami Őfeneségét illeti rá magára is nagyon igaz, sőt azt is mondhatnánk, hogy erősen eljárt felette az idő. Bár belegondolva ő valóban megérti az idők szavát (hogy csak a legfontosabbakat említsem) komcsi káderkölöktől, a liberális internacionálé alelnökén és elsőbb Antal, majd Kohl örököseként tetszelgésen át, a szélsőjobbnál is szélsőségesebb elhelyezkedés. Azonban a tények azt mutatják, hogy ez csak a felszín. Valójában ő ugyanaz a buta műveletlen, de arrogáns paraszt-suttyó maradt.
Maradva a felszínnél (bár alapvetően belső korlátoltsága mozgatja) ismert az a szokása, hogy szeret új értelmet adni a fogalmaknak. Az az igazság, hogy a legtöbb esetben ebben nem az egyik legfontosabb tulajdonsága a beteges hazudozás a meghatározó, csak és csupán azoknak a fogalmaknak, amik értelmét nem lépes felfogni inkább ad egy másik jelentést. Ennek talán legfontosabb példája a konzervativizmus! Lövése sincs arról, hogy ez mit jelenthet!
A napokban felfedezhető legújabb változás: a – egy egyébként tőle származó – „migráncs simogató” kapott egészen más értelmet! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: sőt: Könnyen lehet, hírtelen nem csak Kohl letéteményesének/utódjának képzeli magát! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Senki nem vizsgál semmit csak elindult a körbeadogatás. Ez tartani fog egészen a választásig, mjd másnap lesz határozat, hogy mindenki megvizsgálta és nem történt semmi.
nezelodo
Lehet, hogy a politikai pályája utáni életre készül, szántóvető lesz a bakonybéli "végtelen rónaságon".
tudode
Sem az Állami Számvevőszéknek , sem a rendőrségnek bezzeg nincs mersze fülöncsipni a cápákat, akik úgy bánnak az adófizetők pénzével mintha a sajátjuk lenne.
.
Intő példa, amit az egész ország megszenved az EU-s kohéziós alapok sem folynak be az államkasszába, mert a választók kecskére káposztát bizták, és ez a siserehad nem elégszik meg a lopott holmival, a jogállamisági kritériumokat is semmivé tették.
.
Hogy van merszük a kinai Egy az út egy övezet keretében eladósított ország nyakába felvenni külpiacról kölcsönt, mint egy proli, és a választás elott osztogatni, fosztogatni
.
-----Már nem pár kiló krumplit, hanem ezermilliárdot szán szavazatvásárlásra a Fidesz
magyarugyved.blog.hu/2021/09/26/mar_nem_par_kilo_krumplit_hanem_ezermilliardot_szan_szavazatvasarlasra_a_fidesz
.
Vajon mit követett el ez a belvárosi fideszes, hogy rászállt a rendőrség, a NAV, akkor, amikor minden tisztességes magyar állampolgár szégyenére az EU-ban ahányszor megjelenik magyarország képviseletében az EU bacilusa, minden alkalommal az orrára hányják, hogy lopnak mint a szarkák.
.
-----Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0&t=1s
.
Még jó hogy már nem Kaya Ibrahimmal, Josip Tóttal üzletelnek, ahogy kezdte mesterkedését ez a semmirekelő bagázs, egy észkombájjal az élén, aki világéletében minden a legzavarosabb, legkönnyebb végét fogta/ja meg bárminek!
.
Ha lenne magukhoz való eszük a fidesz-tagoknak Hadházy Ákos mellé kellene állniuk, és ráborítani a bilit arra, aki már pályafutásánál elvesztette a tisztességét!
.
Ilyen egyszerű!
ómió
Rendi! És mi van a kispesti "efftársi visszaosztásokkal"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.