Múlt csütörtökön volt az 1971-es évfolyam aranydiplomáinak átadása, ám Cserhalmi nem volt ott a rendezvényen, állítása szerint meg sem hívták. Cserhalmi korábban nyíltan bírálta az SZFE modellváltását, nem tudni, hogy ez lehet-e a háttérben.

A Blikk cikke szerint múlt hét csütörtökön vehették át az aranydiplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetem 1971-ben, vagyis 50 éve végzett művészei, ám az SZFE modellváltását többször bíráló Cserhalmi György nem volt jelen az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott eseményen.

Nem vehette át az aranydiplomáját Cserhalmi György

Az életműdíjjal kitüntetett Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, a Nemzet Színésze a Magyar Filmkritikus Díjak ünnepélyes átadásán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) fővárosi székházában 2020. január 31-én

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Cserhalmit megkereste a Blikk, a színművész elmondta, tényleg nem volt ott a rendezvényen, állítása szerint meg sem hívták arra, semmilyen levelet vagy más egyéb invitálást nem kapott, és máshogy sem keresték. 

Arra a kérdésre, hogy esetleg az SZFE átalakítását bíráló szavai miatt maradhatott távol az eseménytől, a színművész így válaszolt:

Nem tudom... Talán nem is érdemes a kérdésben tapogatózni vagy az okokra tippelni. Ez van...

Cserhalmi ugyanis nemrég a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja lett, és székfoglaló beszédében nem finomkodott az SZFE hatalmi szóval történt átvétele miatt.

A lapnak nyilatkozott Maros Gábor, aki Cserhalmi évfolyamtársa volt, mint mondta, neki is feltűnt, hogy a Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész nem volt ott az eseményen. Ő maga is érdeklődni kezdett az ügyben, bár őt arról tájékoztatták, hogy Cserhalmit értesítették a rendezvényről azzal, hogy küldtek neki egy meghívót.

A Blikk megkereste az SZFE-t is, ám még nem kaptak választ.

Cserhalmi György pár éve egy kis balatoni településre, Kékkútra költözött a cikk szerint, napjait kertészkedéssel és írással tölti, memoárjára már több kiadó is bejelentkezett, ám egyelőre még nem tervezi a megjelentetését.

Forrás: blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Fideszes bosszú, fideszes szinten!
Meglepett valakit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
majd összefog Gallával, és együtt érvényesítik jogaikat...

:-)
Giovanni Alba
@jesz: ma, 08:01
Hát ez viccnek igencsak gyengécske, mi több, nagy tiszteletlenség Cserhalmival szemben.
ómió
Úgy látszik, az "efftársi stábnak" külön átadó lesz.
Nessy
Biztos a gaz ellenzék eltérítette a meghívót útközben! Különben a jelenlegi helyzetben már semmin nem csodálkozik az ember.
Nessy
@Giovanni Alba: Lehet, hogy a fórumtárs is a fidesz szintjén van kultúra vonatkozásában.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 09:35
Úgy érted, hogy agyilag bokazokni?
namihami
Fideszes bosszú, fideszes szinten!
Meglepett valakit?
Emmersson71
Egy ilyen eseményről azért az érintett körökben tudnak, annak ideje és helye megtudható. Ha nem érkezik meghívó az érdekelt félhez, akkor lehet érdeklődni, hogy mégis, mi történt, miért nem kaptam értesítést!
Ha pedig nincsen reakció, akkor egy-két firkászt odahívva meg kell jelenni "hívatlanul"!

Nem hiszem, hogy Cserhalmi megtett mindent azért, hogy átvegye ünnepélyes keretek közt az aranydiplomáját. Cserhalmi György egyébként remek színész, az egyik legjobb magyar akciófilm - Dögkeselyű - főszereplője, egyik kedvencem.
namihami
Gyuri (bocs, hogy így ismeretlenül), azért vígasztaljon az a tudat, hogy vnanak olyan szinészóriásaink (Szamóca,Rudolf Péter és társai), akik esetében nem fordulhat elő, hogy ne kapnának meghívást egy kiadós orbáni se..nyalás lehetőségére. Én (a helyedben) inkább kihúznám magam attól a tudattól, hogy EZ a garnitúra ""megfeledkezett"" rólam. Annak a beszédnek a jelek szerint volt némi magja, ami a NERtársak torkán nem csúszott le. és most se kiköpni--se lenyelni...
Emmersson71
@Shikari: "Orbán Viktor miniszterelnök illetve a kormánya szerint"

Eddig igaz a szöveg!
Eladott Ország
"Hát ugye nem viríthat mindenki a közpénzből kurvadrága szerep- és pénzosztó miniszterelnöki teraszon. Oda lejárt szavatosságú rockerek, korlátozott tehetségű egykori focisták és percenként valaki másnak látszani akaró kurzusművészek szoktak inkább járni. Olyanok kevésbé, akik képességeik és évtizedes munkájuk révén maguktól is valakik lettek. Hogy érthetőbb legyen a dolog, ide teszem a kérdéses videót:"
youtu.be/zRoDbX3_N3s
Mert Demeter Szilárd – nagyon tévesen – úgy hiszi, elég egyszer benyalni magát az aktuális király seggébe, és örökre lesz valaki, mindig ismerni fogják őt, megcsinálta a karrierjét. Sajnálattal közlöm, hogy nem csinálta meg. A rezsim bukása után pontosan az a senki lesz, aki előtte volt. Nem kell két év sem, és azok a fiatalok, akik még akkor is tudni fogják – mert megtanulták a szüleiktől, mert megnézték, meghallgatták őket élőben vagy felvételen -, ki az a Cserhalmi György, Kulka János, Csákányi Eszter, Bródy János (és még sokan, akik már nincsenek közöttünk), de arról fogalmuk sem lesz, ki a franc az a Demeter Szilárd. Ha kérdik őket, rá fogják vágni: egy senki. És ez tökéletesen fedi is a valóságot. Senki. "
justhpeter
Cserhalmi György megteheti, hogy pottyant rá meghívták-e az aranydiploma osztóra vsgy csak kiküldik neki. A közönség és a Nemzet Színészei már régen odaítélkték neki, amikor a Nemzet Színésze lett. Ehhez képest számít-e, hogy egy fideSS-pribék mit mond vagy mit gondol ? Az eltelt 50 évhez tisztelettel gratulálok !
istván irén
@Shikari: meg szavazták csak nem tarják be a világon nincs még 1 kormány aki ennyi pénzt költene a gyűlölet keltésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.