Az iskola korábbi vezetője – aki a helyi KDNP-ben aktív tag - 2019-ben távozott posztjáról közös megegyezéssel, az eljárás is azóta van folyamatban, ám erről mindenki hallgat.

Költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljárást a NAV, az ügy a gyulai Göndöcs Benedek katolikus középiskolát érinti, erről tájékoztatta a Telexet a Békés Megyei Főügyészség.

Költségvetési csalás miatt nyomoznak egy gyulai katolikus iskolánál, mindenki hallgat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap  azért kereste meg a főügyészséget, mert több forrásból is arról értesültek, hogy már évekkel ezelőtt eljárás indult gazdasági bűncselekmények miatt az intézménynél, és már több embert is kihallgattak tanúként, ám gyanúsítottja még mindig nincs az ügynek. 

A főügyészség azt válaszolta a megkeresésre, hogy 

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Békés Megyei Osztálya folytat nyomozást a Göndöcs Benedek középiskolát érintően költségvetési csalás gyanúja miatt egy 2019 májusában kelt feljelentés alapján. A nyomozás jelenleg felderítési szakban van ismeretlen tettes ellen, azaz gyanúsított felelősségre vonására nem került sor.

Több információt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak ki. A cikk szerint az iskola korábbi és mostani vezetője, valamint a fenntartó sem akart válaszolni a Telex kérdéseire. A fenntartó korábban az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Kiss-Rigó László megyéspüspök által vezetett Szeged-Csanádi Egyházmegye volt, ettől a tanévtől pedig az egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Egyetem lett.

A cikk szerint 2019 nyaráig a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumot Czirok Sándor vezette, aki a városban alapító tagja volt a KDNP-nek (ami akkor még külön állt a Fidesztől), 1998-ban KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt is volt. Czirok szokatlan, augusztus 31-ei tidőponttal távozott közös megegyezéssel az iskolától, vele ment Gedeon Éva igazgatóhelyettes is, aki Czirok felesége is egyben. A Telex szerint a lépés annyira meglepte az iskolát, hogy a vezetői posztot az egyik igazgatóhelyettes töltötte be ideiglenes jelleggel, de az esetről semmilyen információt sem lehetett tudni, mint ahogy azt sem lehetett tudni, hogy jó két éve folyik egy nyomozás az iskolánál. Czirok és felesége a lap szerint jelenleg is aktív tagja a helyi KDNP-nek, Gedeon a városi szervezet vezetője, Czirok pedig országos választmányi tag.

A Telex megkereste Czirokot is, de ő sem kívántak megszólalni az ügyben.

Forrás: telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Már megint költségvetési csaláson kaptak valakiket, pedig a legnagyobb költségvetési csalók azok akik PÉLDAKÉPÜL szolgálnak mindazoknak, akik abban a hiszemben próbálnak ügyeskedni, ha az ország "nagyjai" csalnak, lopnak, hazudnak, kinyírnak mindenkit aki a nevükön merik a főkolomposomat nevezni, akikhez képes a bagdadi tolvaj csak egy kezdő volt!
.
Az volt a tisztességes, amikor a hívek egyházadót fizettek ahhoz, hogy az egyház fenn tudja magát tartani, nem voltak kiszolgáltatva egy politikai szélhámos hóbortjának, aki válogathat abban is, hogy mely egyházat tekinti egyháznak.
.
Lásd Iványi Gábor egyházát, akit kiüzetett a paradicsomból az aki eskette, sőt még a gyermekeit is megkeresztelte
.
------ Iványi Gábor gyülekezete az ötödik legnagyobb egyház, mégsem lehet egyházi státusza
nepszava.us/ivanyi-gabor-gyulekezete-az-otodik-legnagyobb-egyhaz-megsem-lehet-egyhazi-statusza/
-----------------------------
.
De ha van Isten a világegyetemben, számíthat a politikai szélhámos arra, hogy úgy megbünteti, mert nincs más, hogy megemlegeti amíg él.
.
Csak úgy zárójelben!
.
Hogy merészel Istent játszani az, aki nemcsak a hitéletbe, már a hálószobákban is kutakodik, ami eddig magánügy volt, hogy ki milyen módon szerez magának testi örömet, kielégülést!
csipetke
KDNP-s? Akkor mi ebben a furcsa?Azt csinálja,amit mindenki a kormányban. Keresztényi vallásosságot,és bűnbocsánatot vesznek maguknak az egyházak pénzzel való kitömésével..Mert hiába KDNP a nevük,ezek pont annyira keresztények,mint egy marék molylepke
ómió
Akkor, tárják fel mielőbb! Az efftársi ráhazudósdi addig úgyse szűnik!
Nessy
@Horizont:Nem sietik el! Előbb kell keresni egy portást, vagy takarítót, akit meg lehet gyanúsítani, a Czirok házaspárt meg közben szép fehérre mosdatja az ügyészség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.