Hétfőn 57 ezernél többen voksoltak az országban, így a részvétel már 570 ezer fő fölött van az országos összesítés szerint. A keddi 20 órai szavazatzárás az online voksolásra is vonatkozik.

A 444 cikke szerint szeptember 28-án, kedden lehet szavazni utoljára az ellenzéki előválasztás első fordulóján, a voksolás 20 órakor ér véget, ám a az általános választásokhoz hasonlóan az Országos előválasztási Bizottság (OEVB) engedélyezte, hogy 20 órakor már a sorban állók még leadhassák a szavazatukat.

Ellenzéki előválasztás: aki kedd este nyolcig beáll a sorba, az még szavazhat

Előválasztáson szavazók sora a Széll Kálmán téren Budapesten szeptember 22-én

Fotó: Facebook/Előválasztás-Élni hívlak

A cikk szerint a gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy 20 órakor a sátraknál a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a személyek a sorban, akik még voksolhatnak. A sorban állási szabályt az online szavazásnál is alkalmazni fogják, vagyis ennél a formánál kedd este 20 óráig van lehetőség a regisztráció megkezdésére, és 20:15-ig a regisztráció befejezésére. Akinek 20:15-kor van sikeres regisztrációja, az még szavazhat. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó még "sorban álló" személy videós azonosítása lezárult és leadta a szavazatát. 

A 444 cikke szerint hétfőn 57 545 fő adta le az országban a szavazatát, az összesített adatok szerint az elmúlt bő egy hétben több mint 570 ezren voksoltak.

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nyolcig még lehet bohóckodni, efftársak!
134.bátor
@ómió: Mit zavar ez tèged? A stop Gyurcsány" nem zavar? Az az igazi bohóckodás, mivel semmi èrtelme nincsen
simmering73
"Miközben jogosan dühítheti azokat, akik szenvednek Orbán fasiszta rendszerétől, hogy az ellenzék nem olyan, amilyennek lennie kellene, hamis kompromisszumokat kötnek vállalhatatlan jelöltek mellett, maga az előválasztás a NER létezése óta az első komoly és érdemleges ellenzéki akció, amely a demokrácia szikráit csempészi vissza a diktatúrába. Orbán benézte az előválasztást, mert az iszonyú kárt tesz a NER-ben, amire az ellenzékkel szembeni aláírásgyűjtés a semmiről, nagyon gyenge válasz volt. Vidéken a fideszesek rettegve figyelik, kik mennek előválasztani."
nepszava.us/nagy-hibat-kovet-el-az-ellenzek-ha-nem-hosszabbitjak-meg-az-elovalasztast/
ómió
@134.bátor: A stop Gyurcsány egy aktuális emlékeztető a böszmei "aranykorra", mig ez az előzetes egy bohóckodás. És ki mondta, hogy zavar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.