A magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet, mivel Ukrajna szót emelt a magyar-orosz gázmegállapodás ellen. Szijjártó Péter külögyminiszter szerint az ukrán fél lépése barátságtalan volt.

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba – közölte a tárca vezetője közösségi oldalán.

Szijjártó szerint Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátást

Fotó: Illusztráció/Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy hétfőn aláírták a Magyarország gázellátását a következő tizenöt évre garantáló szerződést a Gazprommal.

"Ez nagy siker, mert egyrészt a mai bizonytalan világban mindennek, ami kiszámíthatóságot biztosít, nagy értéke van, másrészt pedig olyan árformulában állapodtunk meg, mely biztosítja a rezsicsökkentés eredményeinek hosszútávú fenntartását" – jegyezte meg a miniszter. Hozzátette: mélységesen felháborítja viszont az ukrán kormánynak az a döntése, hogy az Európai Bizottságnál támadják meg a szerződést.

A miniszter világossá tette bejegyzésében: "az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel, miről állapodunk meg". Szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartjuk, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését – tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint az ukrán fél lépése barátságtalan, a sok támogatás után – mint a lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása –, amit Ukrajna eddig Magyarországtól kapott.

"A szuverenitásunk megsértésére tett kísérletet kikérjük magunknak, az ukrán nagykövetet mára a külügyminisztériumba bekérettük" – írta Facebook-oldalán a külügyi tárca vezetője.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó! Kib@sztatok Ukrajnával, hogy Putyinnak benyaljatok és még után neked nagy a pofád?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mi van?
.
Mi ebből a tanulság
.
------ Aki a hazából, és a hitből politikai jelszót csinál, az tönkreteszi a hazát és a hitet is
20170615_Vekerdy_Aki_a_hazabol_es_a_hitbol_politikai_jelszot_csinal_az_tonkre_teszi_a_hazat_es_a_hitet_is
----------------------------
.
Nincs egyébről szó, mint
.
---- Négyszeresére emelkedett egy év alatt a földgáz ára
www.portfolio.hu/uzlet/20210806/kozel-negyszeresere-emelkedett-egy-ev-alatt-a-foldgaz-ara-495572
------------------------------
.
Ez annyit jelenthet a fogyasztóknak, hogy a rezsi szilárd üzlete veszélyben, nem lehet hivatkozni Gyurcsányra!
Yeromos
Akkor idiótát mint a tarajos ritkán látni. Két hete tolják, hogy aláírták a gáz szeződést az oroszokkal (szerbián keresztüli szállításra 4,5 Bm3/év) Petike irta alá akkor, hogy akarja az ukránk megakadályozni, ha nem rajtuk keresztül fogunk szálltani. Petike megint ködösít.
Gazella
Naná... Simán kibasznak az ukránok velünk.
Gazella
Ukrajna rendkivul utalja amikor megprobalnak beleszolni kulfold faszok a belpolitikajukba.
Biztos, hogy megkaptak azokat az anyahokat amit te kakadu felsorolsz..
kereső
Ezt a ganyét! Felhánytorgatni a segitséget? A magadét adtad? Nem. Mi adtuk mindannyian, úgyhogy ezt kikérem magamnak.
És most miért nem jöhet Ukrajna felől a Gazprom? He? Igy támogatod a kárpát-aljai magyarokat? Most fontosabb a szerbek felé tett gesztus?
simmering73
Ennyit a magyar kormány külpolitikájáról 2010 óta. Egy kalap sz@r. Hogy egy nagy klasszikust idézzek: ez egy nacionalista, soviniszta, irredenta banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.