Az országosan a legmagasabb részvételi arány nem kedvezett az előválasztáson Tóthnak a lap szerint, ugyanis Hadházy Ákos messze népszerűbb nála, és már nyerésre állhatott.

A hvg.hu cikke szerint az ellenzéki előválasztástól hétfőn visszalépő Tóth Csaba zuglói szocialista országgyűlési képviselő döntése mögött nem csak azok az okok lehetnek (nemtelen támadások), amiket Tóth felemlegetett. A lap szerint a belső mérések és a magas előválasztási részvételi arány abba az irányba mutatott, hogy a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt által támogatott Hadházy Ákos állt már inkább nyerésre a körzetben, ez pedig befolyásolhatta Tóthot a visszalépésben.

Hvg.hu: Tóth Csaba visszalépése mögött más is állhat, nem csak a "nemtelen támadások"

Fotó: Facebook/Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője

Tóth Csaba mögül az előző napokban a szocialistákon kívül a többi jelölőszervezet és párt kiállt, miután egy olyan ügy került elő Hadházy jóvoltából, amely szerint Tóth érdekelt egy alapítványon keresztül egy százmilliós budafoki ingatlanban, ám ez nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Tóth Csaba hétfőn a lemondása bejelentésekor kérdésekre nem válaszolt, csak felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben "nemtelen támadásokat", mendemondákat" emlegetett, valamint azt, hogy "besározták" a nevét, és az őt támogató pártok "elárulták".

A lap úgy értesült egy, az ellenzéki előválasztásra rálátó szocialista forrásától, hogy Tóth esélyei már a pártok kihátrálása előtt sem volt túl jó, több szavazat érkezett Hadházyra. Ez utóbbit onnan tudták a források, hogy az előválasztáson lehet hallani a beszélgetésekből, ki kire adja a voksát, de van, hogy a szavazóbiztosok orra előtt szavaznak az emberek. Emellett a magasabb részvételi arány sem kedvezett Tóthnak, mivel véges volt a támogatottsága a kerületben, hiába mozgósított jól. 

Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója a lapnak úgy nyilatkozott, országosan a legmagasabb a részvételi arány a Budapest 8-as egyéni választókerületben (mely Zuglót fedi le), és Tóth csak azért tudott 2014-ben és 2018-ban is nyerni, mert nem indult ellene erős ellenzéki kihívó – ám Hadházyval ez megváltozott.

A lap szerint korábbi belső felmérések is azt igazolták, hogy Hadházy népszerűbb volt a lakosság körében Tóthnál, utóbbi hiába adta le 2 óra alatt a szükséges számú ajánlószelvényt az előválasztás elején, Hadházy többet gyűjtött össze.

Tóth Csaba visszalépésével Hadházy maradt a körzetben az egyetlen ellenzéki jelölt, így már csak rá lehet szavazni. Hadházy azt szeretné, ha összeszámolnák, kettejük közül ki hány szavazatot kapott.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
A kis patkány előadta a nagy halált, pedig csak a bőrét mentette (nem a halálos fenyegetéstől [khm], hanem a csúfos bukástól)

Most megint lebuktak a nemtelenek.
Van a férfinem, a nőinem, a harmadik nem, és... és vannak a suttyomban, csatornák sötét mélyén bujkáló nemtelenek, a morlockok, akik támadásokat intéznek a felszínen élő "nemes" eloik ellen.

Arra ébredtem, hogy még álmodom.
rokker33
@KisTehen: mszp=t már régóta kikellett volna zárni Gyurcsánnyal együtt!!Sokkal sikeresebb lenne az ellenzék, ha normális emberek irányítanák és nem bohócok! Szerintem 22 egy hajszál híján ,de bukta lesz nekik és szét is fog oszlani a csürhe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.