Már több iskolában annyi a megbetegedés, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktáshoz - mondta a Népszavának Totyik Tamás. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint ezzel az élet felülírta azt a szabályt, miszerint nincs szükség távolléti oktatásra ott, ahol elérhető a koronavírus elleni védőoltás.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: division
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Már 30-40 éve is így volt, amikor az iskola kezdődött minden gyerek elkapott valamit, egyrészt azért mert nem figyelnek sem a szülők sem a tanárok az öltözködésükre mert ha megfáznak a vírus,baktérium megfertőzi őket. Az őszi időjárás meg igen változékony, reggel hideg később meleg. Velünk mindig azt tanították, hogy rétegesen öltözködj, ha meleg van tudd levetni.
Gazella
Az elszokott közegbe való újra összezárás mindig megviselte a gyerekek immunrendszeret.
Másik.. reteges oltozek..
Ejjel hideg nappal meleg van... szaraz a levego..
division
@magyar1: A vírusok nem úgy működnek, hogy ha felöltözöl rétegesen nem kapod el. Azok ott vannak a levegőben, a tárgyakon, stb. Régi tévhit ez a hideg miatt fázunk meg dolog. A mostani iskolakezdésnél az én gyerekeim is benyelték azt a rhino vírust, amit szinte mindenki, pedig reggel a meleg garázsból kocsival mentek a suliba, mikor az udvarra kimentek kilenckor meg már meleg volt, azaz sosem fáztak. Most a covid van soron, ezért kell zárni.
division
@Gazella: Éjjel még azért nincs annyira hideg, vagy ha igen, egy gyerek ne lófráljon iskola időben (ugye kedves szülők?), hanem aludjon a FŰTÖTT szobában. A vírusoknak meg éppen a nyirkos, nedves idő kedvez, mint ami most van két napja, nem pedig a száraz. "Ápolóként" azért ennyit már igazán tudhatnál...Nem véletlen, hogy most kezdődnek a zárások, a covid komolyabb előretörését meg kell akadályozni amennyire csak lehet.
magyar1
@division: Ha nem fázítod" meg magad akkor a szervezet nem engedi be a vírust,baktériumot még ha melletted áll egy beteg ember akkor sem. Régen a vírusos,baktériumos betegeket az ápolók ápolták kórházban, ha mind megbetegedtek volna nem lett volna kórházi személyzet.
A másik, egy szemmel nem látható valami a levegőben meddig tud "repülni" megszáradás nélkül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.