Négy hét telt el a tanévkezdés óta, de már több iskolában annyi koronavírus-megbetegedés történt, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktatáshoz – nyilatkozta a Népszavának Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Eltelt egy hónap az iskolakezdés óta, de már annyi megbetegedés volt, hogy sokan visszatértek a digitális oktatáshoz

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kormány még mindig nem tartja szükségesnek a diákok tesztelését és a különböző védekező intézkedések bevezetését, a szakmai szervezetek viszont ezeket forszíroznák.

A PSZ alelnöke szerint a probléma abban keresendő, hogy azokban az évfolyamokban, ahol a diákok számára már elérhető a védőoltás, nem rendelhetnek el tantermen kívüli munkarendet. Mint mondta, a kormány azzal, hogy nem írt elő semmilyen védekezést szolgáló szabályt, gyakorlatilag szabadjára engedte a vírust az oktatási intézményekben.

"Nincs kötelező maszkviselés, testhőmérséklet mérés, de ami ennél is aggasztóbb, továbbra sincs tesztelés, kontaktkutatás. Ha egy tanár vagy egy diák elkapja a koronavírust, az leginkább csak úgy derül ki, ha saját, illetve a tanulók esetében a szülők költségén tesztelik őket. Ha ez így marad, a későbbiekben nagy árat fogunk fizetni"

- mondta a szakember a lapnak.

Mindezek fényében nem is meglepő, hogy egyre több iskolából jelentenek tömeges karanténkötelezettséget és új Covid-eseteket.

A lap szerint Kazincbarcikán egy tanár pozitív tesztje után kétszáz diák került karanténba, de hasonló intézkedéseket vezettek be egy budai és egy pilisborosjenői iskolában is.

Mindezek ellenére az Emmi még mindig nem tartja szükségesnek a tesztelést és a különböző védekező intézkedések bevezetését, a szakmai szervezetek viszont ezeket támogatnák.

Forrás: nepszava.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.