A főorvos elárulta, hogy egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzés miatt, akiknek nagy százaléka idős, oltatlan beteg.

Dr. Szlávik János infektológus főorvos volt a vendég a Mokkában, ahol elmondta, hogy a legnagyobb védelmet a koronavírussal szemben a fertőzésen átesett és oltott jelenti.

"Aki átesett és oltott, az akár hosszú ideig tartó védettséget is élvezhet, akár több évig tartó védettséget.Ugye tudjuk, hogy ezt a betegséget meg lehet akár kétszer, háromszor is kapni, nem ritka, hogy valaki többször átfertőzödik, hiszen az antitestek nem nyújtanak védelmet a megbetegedés ellen, csak a súlyos megbetegedés ellen"

- magyarázta a főorvos a műsorban. 

Forrás: Life.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
érdekes...akár a nátha...szlávik te jobb ha meg sem szólalsz...persze meg kell hálálnod az állásod, mert magadtól kis jóindulattal is csak üzemorvos lehetnél...
division
@Pálinkás Pál: Nyilván te jobban értesz ezekhez a dolgokhoz, hiszen ezt tanultad egész életedben:-))
Pálinkás Pál
@division:" A tesztelés mindenki számára ingyenes."
division
@Pálinkás Pál: Ez tény, ingyenes, itt is ezt kellene végre bevezetni, de legalább már van olyan teszt a gyógyszertárakban, ami 97% - os pontossággal mutatja meg nyálból az eredményt, kifejezetten jó gyerekek számára is, nem kell turkálni az orrukban, és az ára is mindössze 3600 ft.
Pálinkás Pál
@division: ha valamit kötelezővé teszel, vállald a felelősséget, költségeket...
division
@Pálinkás Pál: Amennyiben kötelező, akkor igen. A gyerekoltásokért sem kell fizetni ami kötelező.
Pálinkás Pál
@division: megint sántít a párhuzam...a gyermekoltásokért felelősséget vállal a gyártó,és az állam...ebből mi igaz a covid löttyre?...és ne gyere a gyógyszerek " mellékhatás listájával "...egyik beszedésére sem köteleznek...
division
@Pálinkás Pál: Persze, nem köteleznek egyik gyógyszer beszedésére sem, meg is halhatsz ha úgy jobb.
Pálinkás Pál
@division: akkor az oltásra miért akarnak?...főleg hogy aki akarta az már " védett "...nem esik le mennyire hazudtok...aki mostanáig nem oltotta be magát ,az tudatosan tette...ti meg állítólag védve vagytok..akkor miért jár a lepénylesőtök???ti lassan büdös nácik lesztek...kitaláltátok az új felsőbbrendű fajt, az oltottat...igaz hogy ugyanúgy fertőztök,terjesztitek az állítólagos kórt...de legalább papírotok van róla hogy jó rabszolgák vagytok...emlékezz, már tavaly mondtam neked, messzire fogtok menni,és előbb utóbb "polgárháború " lesz, ami érik már ,szerte a világon...elege van az embereknek a marhaságaitokból...az olaszok tizedikén megbénítják az országot ,ha a fasiszta kormányuk nem vonja vissza a marha rendeletét...és ez ragadós..innen már csak egy lépés az erőszakos eldöntése ,hogy kinek lesz igaza, a rabszolgáknak, vagy aki szabadon akarja leélni az életét!!!
division
@Pálinkás Pál: Ez nem ilyen egyszerű, mivel a nem oltottak szervezetében alakulnak ki elsősorban a mutációk, ezáltal az oltott is veszélybe kerülhet, mivel egy másik törzs ellen van beoltva, pont mint az influenza esetében. A lényeg, hogy az oltatlanok mindig is veszélyt fognak jelenteni vírus szempontjából, és korlátozni kell őket a szabadságukban. Olyan ez mint a cigi, aki tüdőrákot akar kapni az az ő dolga, csak másnak ne kelljen szagolni.
Pálinkás Pál
@division: ezért lesz balhé...és ott rosszul jártok oltottak, majd figyeld meg az olaszokat,...egyébként meg hazudsz..semmi különbség nincs oltott,oltatlan között, fertőzés szempontjából...a te bálványod, a rusvai épp ma jelentette ki,szart sem ér a hatmillió beoltott!!! semmi nem változott, a számok ugyan azok...mintha ezt ugattam volna végig...lassan leesett már a lódoktornak is!!!
division
@Pálinkás Pál: Akkor sógornőm is hazudik, na de ő ugye nem ért hozzá úgy mint te...
magyarnarancs.hu/tudomany/talaltak-egy-gent-ami-a-koronavirus-elleni-termeszetes-vedekezes-kulcsa-lehet-242182
Lehet, neked szerencséd van gének terén.
Pálinkás Pál
@division: ezt már tavaly mondtam neked, lehülyéztél...mondtam,több mint 20 éve nem voltam lázas...a legnagyobb flu járvány is max takonykórt okozott pár napig...ez pedig annak egy változata, hiába hívjátok covidnak...a H1N1 ennek egy testvére...ott még elcsesztétek..flunak neveztétek, nem is tudtatok milliókat rávenni az oltási kísérletre..tanultatok belőle,ezért lett ennek a neve covid..
division
@Pálinkás Pál: Nejem volt már influenzás, 1 hét takony, a covid nem ugyanaz volt. 4 hét teljes kimerültség. Szóval ebben nagyon tévedsz. Azt meg nem tudhatja senki, hogy milyenek a génjei, vagy te bevizsgáltattad a cikkben szereplőre?
Pálinkás Pál
@division: nem...é. vagy 25 éve nem feküdtem betegség miatt...ez talán jelent valamit...
division
@Pálinkás Pál: Két dolgot: Nem jársz emberek közé, ill. a génjeid jók. Mindezektől függetlenül a mutációk az oltatlanokban alakulnak ki, így mindenképpen veszélyt jelentenek. Egyébként meg visszatérve a ki nem mozdult ki a nyáron dologra én több helyen jártam lehet mint te, ugyanis te még nyaralni sem tudtál menni, sem egy állatkertbe, szállodába, leülni nem tudtál egy üdítőre mondjuk egy bevásárlóközpontban, mert ezeket csak védettségi birtokában lehetett, de mondjuk fogorvoshoz sem mehettél ha úgy adódott. Ezeket jó eséllyel vissza fogják vezetni ahogy berobban a járvány, vagy véget ér a vadászkiállítás.
Pálinkás Pál
@division: to ostoba...kamu a dumád...hová nem mehettem én?...az állatkerten kívül mindenhová...te nyomi, az üdülőhelyeken mindenhol teraszokat nyitottak, ott ültek az emberek...amíg ez a marha rendelet élt...meddig is volt érvényben??? hamar visszavették...aztán fogászat...hidd el ha kell én röhögve ki tudom fizetni a tesztet...de mondtam, ha legkevésbé is érdekelne a covid nyomorotok,már rég lenne oltási bárcám ,simán el tudnám intézni...de te igen marha ,gyáva jogkövető rabbszolga vagy...élj csak abban a hitben hogy a mangalica vigyáz rád...apropó...hogy is van az a kegyeleti ok, amiről ugatott a gulyásmarha??? csak nem az oltottak hullanak, ?...most hirtelen fontos lett...igaz továbbra is mindent közölnek az elhunytakról..kor, betegség,stb...kivéve a tényt hogy oltottak vagy sem...igaz marha hülyén nézne ki hogy az utóbbi hónapokban jóformán csak az oltottak hullottak..nem festene jól az " oltás működik " dumátokban...egyszóval ,elértetek oda ,amit már tavaly mondtam,az embereknek elege lett,izzik már a parázs..
division
@Pálinkás Pál: "Simán el tudtad volna intézni a kártyát"
Ja, vannak bőven csalók az országban, nem egy orvost is elkaptak az utóbbi időben ilyenekért. Ez bűncselekmény mindkét fél részéről. Mondjuk azt megnéztem volna amikor belehasít a fájdalom a fogadba, fetrengesz a földön, de előtte még bejelentkezel egy PCR tesztre:-)))))
Pálinkás Pál
@division: hogy tudjál róla..a sürgősségi fogászathoz nem kell bárca..de egy foghúzás olcsóbb a maszeknál,mint a teszt..ja..és nem bűncselekmény..az a bűncselekmény,amit ti, covid-nácik csináltok..remélhetőleg már nem sokáig..mivel hullanak az oltottak, azért valakinek felelni kell..
division
@Pálinkás Pál: A te álmaidban hullanak csak az oltottak, de ha halnak is meg közülük, akkor az általatok létrejött mutálódások is szerepet kapnak ebben a folyamatban.
division
@Pálinkás Pál: Ja igen, ami a lényeg: A Pfizerrel vagy Modernával beoltottak kb. 6% - a, míg a Sino - val oltottak közel 72% - a fertőződött meg a delta variánssal. Ez a nem mindegy, azaz ki milyen oltást kapott.
Pálinkás Pál
@division: kamuzol...a mutálódás mindig attól függ mekkora védekezést " tapasztal " a vírus...azt meg nem az oltatlanok gerjesztik...rokonaid nem mondták neked?...biztos tudják, úgy sem tudnád felfogni...
Pálinkás Pál
@division: ez az adatod is kamu..főleg hogy te egyike voltál a sinót ajánlgatóknak..
Gazella
@division: valóban oltottak halnak meg. Pont.
division
@Pálinkás Pál: Most sincs bajom a Sinó - val, csak éppen eleve az szerepelt a hivatalos ajánlásban a gyártótól, hogy ne a 60 év felettiek és a krónikus betegek kapják. Jól tudjuk, világszerte hányan azt kapták mégis, idehaza is, így nem csoda, hogy az a nagyon sok beteg vagy idős ember miért került kórházba. Az adatok nem hamisak, ahogy az oltatlanban létrejövő intenzívebb mutálódás sem, persze a tanulatlan konteós agyad ezt nem fogja úgysem elfogadni. Gazella névvel meg ne írj már nekem légyszi, mert nagyon megmosolyogtató még úgy is, hogy most "elfelejtettél" benne személyeskedni alpári stílusban:-)
Pálinkás Pál
@division: te nagyon beteg vagy...gondolod értek ti nekem annyit hogy csináljak másik nicket...?..rokonaid szóba állnak veled vagy végképp feladták?...kérdezd meg tőlük, miért mutálódik egy vírus...aztán ha majd napok múlva esetleg megérted, folytatjuk..
Pálinkás Pál
@division: ja..lemaradt...a delta mutáció főleg az átoltott országokban terjed, szerinted miért?...
division
@Pálinkás Pál: Majd amikor te megérted akkor folytatjuk. Amúgy meg felőlem ezer névvel is szórhatod itt a mantráidat az oltások ellen, lényegében nincs jelentősége.
division
@Pálinkás Pál: 3 perc és jött is a válasz:-))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.