A HírTV-n futó Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László voltak hétfőn, a műsorvezetői székben pedig meglepő módon Gajdics Ottó foglalt helyet.

Egyszerre retteg a kommunista múltú Gajdics és Bencsik – kegyetlen idők jönnek
Kép: HírTv

A témák változatosak voltak, ám a legfontosabb azonban az volt, ahogy a németországi választásokat vették kereszttűzbe. A választás meglepő volt, hiszen a közmédia által esélyesnek tartott pártok egyenként vesztek el. Az eredmények sokakat megleptek, hiszen az összesített szavazatok alapján győzött az SPD, a szociáldemokraták pártja lesz a legerősebb a Bundestagban. A CDU/CSU rekordgyengén teljesített(őket várták befutónak), de a Zöldek fennállásuk legjobb szereplését érhették el a 2021-es német választáson.

De mielőtt az adásra kanyarodnánk vegyük végig a szereplőket. Nem kívánjuk kommentálni, de a sajtóban szereplő fellelhető források szerint, a múltjukból adódóan elég furcsa a mostani ijedségük az német választások eredményét illetően.

Bencsik András a Kádár-korszakban a Népszabadság pártrovatának vezetője, ám a legtöbb kritikát a Népszabadság 1986. október 17-i számába írt, Érzelmi kötődés című cikke miatt kapta, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír.

Bencsik Gábor 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programja köré szerveződött kuratórium elnöke volt.

Gajdics Ottó pedig a csemege a végén, ő ugyanis elmondta egy interjúban, hogy közösségi ember volt, és akkoriban leginkább a KISZ-ben lehetett közösségi emberkedni, de nem akármilyen pozícióban volt, hanem KISZ-titkár volt. 

Szóval, ha ezzel végzett a kedves olvasó, akkor nincs más hátra mint leülni, és élvezni a műsort, amelyben kifejtik, hogy bizony Németországnak annyi. Kampó. Vége. Befellegzett. Vagy, ahogy ők mondták volna: Tovarisi konyec!

Kész, Németország agyilag meghasadt. Gyorsan romlik a német demográfiai mutató, és a németek eltűnhetnek.

- hangzott el a műsorban.

Majd Bencsik Gábor kitért arra, hogy ez Merkel kudarca volt, és Németország elvesztette az irányát, hiszen a digitalizáció, a járvány, volt a fő csapás a kampányban. A migráció és a demográfia kiesett.

Szerinte:

Németország elvesztette a létébe vetett hitet.

Majd, megállapította, hogy ez

nekünk nem jó

Ennek a kijelentésnek a hátterében az állhat, hogy szerintük ez az eredmény a magyarokat és a visegrádi négyeket még jobban a sarokba fogja szorítani.

Néző László szerint, mindegy kire szavaztak a németek, mert nincs semmi különbség, ami más Németországot akarna az nincs a négy párt között. Az AfD ugyanis szerinte politikai karanténban van. A Fidesz számára az a tanulság, hogy A CDU azért veszített mert belesimult az ellenfelek politizálásába.

A Fidesz számára fontos, hogy a markáns politikát folytasson, mert így marad alternatíva. Gyurcsány vagy Orbán.

Gajdics reagált erre, és azt mondta, hogy belekényelmesedett mindenki, és egészen rémisztő, hogy ennyire rosszul teljesítettek a keresztény-demokraták. 

Mindenki egyet értett abban, hogy a német tőke menekül. És a migráció, amely hamarosan maga alá temeti majd Németországot, és a fenyegető kegyetlen hideg tél végleg tönkre fogja tenni az országot. 

Ám, nem csak a HírTV kapta fel a témát, hanem mint arról mi is beszámoltunk, egész egyszerűen a közmédiában kijelentették azt, hogy:

Merkel többet ártott Németországnak, mint Hitler

Ezt pedig Földi László jelentette ki, aki szintén kommunista volt, nem is akármilyen pozícióban, hanem a kommunista hírszerzés munkatársa volt, a NER-időszakban pedig a kormánymédia népszerű beszélő alakjává vált, olyan szereplésekkel, mint amikor arról beszélt, hogy a menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók, akiket likvidálni kéne.

A német választás egyértelmű üzenetet küldött a populista jobboldaliaknak, nincs már rájuk szükség a politika porondján. 

Szinte biztos, hogy az új kormány nézetrendszere az eddiginél távolabb áll majd a magyar kabinetétől

– állítja Hettyei András Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

Aki szerint azonban  az üzleti partnerség más: a beágyazottság, és a kiváló infrastruktúra, illetve a politikai stabilitás miatt nem fordulnak majd el Magyarországtól a német vállalatok.

A lehetséges koalíciók közül most a közlekedési lámpa- és a Jamaica koalíciónak van a legnagyobb esélye. Az FDP és a Zöldek döntenek Németország következő kancellárjának sorsáról, aki

legnagyobb valószínűséggel Olaf Scholz lesz.


Az eredeti videó ITT tekinthető meg.

Címlapkép: HírTv

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Retteghetnek, de nem csak a politikai szélhámos szekértolói, hanem az egész ország, mert a PROLI KORMÁNY úgy eladósította az országot, hogy mindannyiunk gatyája a tét:
.
------ Rekordösszegű hitelt vett fel a magyar állam (2021. szeptember 15.
hvg.hu/gazdasag/20210914_rekordosszegu_adossag_magyar_allam
, 1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.
A magyar állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátását végezte kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) – írja a Portfolio.hu. A lap szerint mai árfolyamon 1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.
Az Államadósság Kezelő Központ a 10 éves dollárkötvényből 2,25 milliárd dollárnyi, míg a 30 évesből 2 milliárd dollárnyi ajánlatot fogadott el nemzetközi kötvénykibocsátásban.
--------------------------
.

---Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre
24.hu/belfold/2020/11/20/orban-soros-gyorgy-hitel-eu/
-------------------------
.
Ezenkívül nem két fillér adósság terheli még az unokákat is: a Budapest-Belgrád kínai selyemút. a Paks2, ahol még csak Mészáros kaparászik, de már az államadósság is olyan magasra szökött a gondos GAZDAG herdálása következtében, és még a Fudan egyetem nincs is benne
.
----- Az IMF hitel idején sem szállt el ennyire az államadósság, és ebben a forint a ludas
www.portfolio.hu/gazdasag/20210404/az-imf-hitel-idejen-sem-szallt-el-ennyire-az-allamadossag-es-ebben-a-forint-is-ludas-476812
-------------------------------
.
Miért? Kecskére káposztát bízott az ország!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@ómió: 14.29: Más nevében én nem beszélhetek, de szerintem ezek az újnyilasok már régen nem komcsik. Ugyanis, ha visszanézed a szoci (nem kommunista, mert olyan sose volt) rendszerbeli múltjukat, ezt a stílust akkor még (MÉG) nem merték megengedni maguknak, mert ezért még az akkori rendszer vezetői is a pofájukra vertek volna. Ez a tipusú ""újságírás"" a 2010-es fideszváltás után jelent és jelenhetett meg. A Kis Kardcsörtető Harcimarci példáján felbutzdulva és hallgatólagos tudomásulvételével még tovább is fokozva.
A Gazdájuk pedig, aki ezt nem mondhatja ki (politikailag nem lenne korrekt) még boldog is és egyre messzebb ereszti a láncról őket.
Tehát (valahol) ezek tényleg nem ""efftársak"", sokkal inkább ""testvérek"", mert az efftársak korában ez még tabu volt.
ómió
@surdilloFUJT: Vergődtök és menekülnétek, bolsi patkányok!? Nem kell! Sajnos eddig se esett bántódásotok - "nyugatilag elvárt demokrácia" van, még, ha lehazudnátok is! Ha meg aljas hazaárulókat látnál, kukkants tükörbe az efftársaiddal együtt!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem vittek el téged a tükör elől, hogy elmebeteg bolsi férget látsz, bolsiék fajkreténje!? Szólj már az ápolóidnak, gurítsanak el téged a tükör elől!
Aki Én
@ómió: Hogy te milyen ócska elmebeteg bolsi féreg vagy!
ómió
@namihami: A ma komcsijai már régen nem komcsik? Elaludtál közben? Régen a proletár internacionalizmust tűzték zászlajukra, most - mivel az "bebukott" - helyette a migráncs internacionalizmus létrehozása a vágyuk! Bebukott legfőbb mentoruk a Szovjetunió, ezért helyette ma Európai Egyesült Államok néven hoznák létre az új Szovjetuniót (Dobrev efftársnőtök "vezéreszméje"!), az Internacionáléjukat ugyanúgy éneklik, mint korábban! Az a "változás", hogy törölték a nevükből a munkást? Vicc! A média meg ennek a hű tükre! Ezen nem látsz át?
ómió
@Aki Én: Még mindig a tükör előtt dekkoltatnak téged, efftársék fajkreténje!? Direkt, hogy ócska elmebeteg bolsi férget láss? Ne hagyd már magad szivatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok