A kormány eddig is nagyon bőkezű volt a gyereket vállaló középosztállyal, ez a réteg viszont soha nem látott támogatási összegeket vehet majd föl októbertől, amikor beindul a kormány Zöld Otthon Program és zöld csok programja.

Megérkezett a 42+73 milliós családtámogatás: Egy három gyermeket tervező család 42 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 73 milliós kamattámogatott hitelt vehet fel

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu írja, a Portfolio számításai szerint az eddigi családtámogatásokat és kedvezményes hiteleket ezekkel kiegészítve mekkora összeget kaphatnak bizonyos, inkább azért jobban kereső háztartások. A portál arra jutott, hogy

egy családalapítás előtt álló, három gyermeket tervező család egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatást és 73 millió forint kamattámogatott hitelt is igénybe vehet.

A Zöld Otthon Programban energiahatékony újépítésű ingatlanokra lehet fölvenni 25 évre legfeljebb 70 millió forint hitelt, 2,5 százalékos kamattal. Ez szigorú értelemben nem is a családtámogatási rendszer része, mert az nem gyerekekhez kötött. A zöld csok viszont igen, ezzel két gyerekkel 10, három gyerekkel 15 millió forintot lehet fölvenni 0 százalékos hitellel, vagyis a program efölötti összege után kell kamatot fizetnie.

A Portfolio szerint a Zöld Otthon Program maximális összegét azok a családok tudják majd fölvenni, amelyeknek nagyjából félmillió forint havi jövedelme van legalább.

Forrás: 444.hu/portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Pálinkás Pál: "de ravasz...az a 42 milla akkor jár ha minima 110 milla a ház..." Ez nem így van, valamit félreértettél. Az viszont igaz, hogy nem a munkakerülőknek lett ez sem kitalálva. Hál' istennek...
Pálinkás Pál
@Málna: ezen mit lehet félreérteni?
" egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatást és 73 millió forint kamattámogatott hitelt is igénybe vehet."
Málna
@Pálinkás Pál: A 73 millióval együtt. Nem a 42 millió jár akkor.
Pálinkás Pál
@Málna: szövegértés...olvasd el az egész hsz-met...
Málna
@Pálinkás Pál: Elolvastam. Ezért írtam, hogy félreértettél valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.