A kormány eddig is nagyon bőkezű volt a gyereket vállaló középosztállyal, ez a réteg viszont soha nem látott támogatási összegeket vehet majd föl októbertől, amikor beindul a kormány Zöld Otthon Program és zöld csok programja.

Megérkezett a 42+73 milliós családtámogatás: Egy három gyermeket tervező család 42 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 73 milliós kamattámogatott hitelt vehet fel

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu írja, a Portfolio számításai szerint az eddigi családtámogatásokat és kedvezményes hiteleket ezekkel kiegészítve mekkora összeget kaphatnak bizonyos, inkább azért jobban kereső háztartások. A portál arra jutott, hogy

egy családalapítás előtt álló, három gyermeket tervező család egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatást és 73 millió forint kamattámogatott hitelt is igénybe vehet.

A Zöld Otthon Programban energiahatékony újépítésű ingatlanokra lehet fölvenni 25 évre legfeljebb 70 millió forint hitelt, 2,5 százalékos kamattal. Ez szigorú értelemben nem is a családtámogatási rendszer része, mert az nem gyerekekhez kötött. A zöld csok viszont igen, ezzel két gyerekkel 10, három gyerekkel 15 millió forintot lehet fölvenni 0 százalékos hitellel, vagyis a program efölötti összege után kell kamatot fizetnie.

A Portfolio szerint a Zöld Otthon Program maximális összegét azok a családok tudják majd fölvenni, amelyeknek nagyjából félmillió forint havi jövedelme van legalább.

Forrás: 444.hu/portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
rabszolga termelés ...már Kepes is rég megírta
ila51
@Eladott Ország: azért fáj hát a lábunk ...
Eladott Ország
A hétszámjegyű fajlagos négyzetméterárak mellett, egy átlagos fiatal magyar családnak így is csak vágyálom az új lakás, de még egy viszonylag olcsó vidéki lakás felújítása is zöld program nélkül. Sehol nem növekedtek úgy a lakásárak meg az összes többi ami "a"-val kezdődik, mint ebben a földi paradicsomban.
namihami
Egyetlen észrevételem van: Ezt a pénzt, amit odaajándékoznak a háromgyerekeseknek, azt kitől veszik el, ki fogja megtermelni és főleg, a befizető miből fog megélni?
Hopp. ez már három és még lenne.
Pálinkás Pál
de ravasz...az a 42 milla akkor jár ha minima 110 milla a ház...ergó a félhülye delikvens nyakába vesz egy még kamat támogatással is egy 70 millás hitelt...ami lejáratig kb 110 millió lesz...ez a konstrukció a rászorulóknak elérhetetlen...ez megint a jómóduaknak egy szociális segély, mindenki pénzéből...
csak úgy....
fideszesek eriggyetek gyereket csinálni,mert mostanság a hülyének is megéri!
-vaskos mézesmadzag nem mondom a buktatók, meg majd pár év múlva maguktól jelentkeznek...
verőce21
Ellenzem ezt a nagymértékű "családtámogatást"! Amely valójában az építőipari cégek és a bankok hitelezési támogatása.
Mert valójában ennyivel drágábbak is lesznek ugyanazzal a lendülettel a lakások.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 11:50 ♦ Nem baj, mert így Csányi ingyen tudja reptetni a meccsre és kirándulni a csúti puhost és haverjait.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: ez nagyjából olyan támogatás,mint a moratórium...a bankoknak, meg jelen esetben még azoknak akik lakóparkokat gyártanak...ezzel nem lenne semmi baj, csak aki igénybe vesz ,ne sírjon utána..
Bástya Béla Elvtárs
@verőce21: Az ingatlan árak még a program előtt megugrottak - főleg a fővárosban és a Dunántúlon!!! Akkoriban volt egy külföldi komoly felvásárlóerő...
csak úgy....
@verőce21: látod mit tesz ha használod az eszed...,csapj a kezükre,még mielött fölöslegesen elherdálnak mindent!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: nem inflációnak híjják az a komoly külföldit?
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 11:56
Ebben maximálisan egyetértek veled+lehet még egy világválság amikor ez az egész dőlni fog.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: fideszéknek egy szavazat sem drága,ezért van az,hogy sokaknak csak krumpli jut..
verőce21
@Bástya Béla Elvtárs: A kínaiak vették a lakásokat, az volt az első lendület... Aztán rájött az első CSOK, még emelte az árat.

Majd a falusi CSOK, meg első házasok, felújítási támogatás, stb. Mindegyik csak rontotta a helyzetet... mert csak 5-10%-a tudja a fiataloknak kihasználni.

Ez egyébként már ellenzéki választási program is- DK -, és igazuk van, nehéz kivédeni...!
verőce21
Ráadásul, egyre szigorítanak a bankok a hitelmegfelelőségeken... Oda fajult mára a dolog, hogy jó feltételek mellett csak nettó! 550 eFt feletti keresetekkel lehet kedvező feltételekkel az "ingyenes" hitelt is felvenni...!

A fiataloknak pedig leginkább ilyen magas ugye...
Ezért kell a minimálbért is 200K-ra emelni...!
Ilyen béreket pedig a vállalkozások röhögve kitermelnek, Ugye...?
Hosszú...
csak úgy....
@KisTehen: olvasgasd @verőce21: intelmeit! :)
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Nyugdíj mellett még 5 évet dolgoztam a szakmában! Hidd el érték hozzá! Amikor abbahagytam, ingatlan-értékbecslést kellett csinálni - elég sokat! Ide nem keveredhet politika! Csak szakmai alapon működő hivatás ez!
bence
Ezt megint a vagyonnal rendelkezők vehetik igénybe !
percsi
@bence: Felkészülnek a választásra. A fid. utánpótlás fogja megkapni az új kormánytól. Ha az új kormány nem tudja teljesíteni, akkor majd jön a lejárató stop sorozat.
Több éves adót már most szétosztanak.
Remélem, hogy mezítláb és egy szál sza..os gatyában fognak bűnhődni. Akkor gazdagok leszünk :)
CsipkeRózsa
Már a tervbe vett gyerekek után fizetnek ekkora összeget?! Mi van, ha mégsem jön össze, miből fizetik vissza ezt az óriási összeget? Hány év alatt kell a három gyereknek megszületnie? A kormány nem lehet olyan őrült, hogy a nagy mínusz-kasszából csak úgy dobálja a milliókat, az adófizetők rovására!!!
Málna
@CsipkeRózsa: Ennek a nagy része nem gyerekvállaláshoz kötött. Érdemes lenne elolvasni a cikket.
Málna
@Pálinkás Pál: "de ravasz...az a 42 milla akkor jár ha minima 110 milla a ház..." Ez nem így van, valamit félreértettél. Az viszont igaz, hogy nem a munkakerülőknek lett ez sem kitalálva. Hál' istennek...
Pálinkás Pál
@Málna: ezen mit lehet félreérteni?
" egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatást és 73 millió forint kamattámogatott hitelt is igénybe vehet."
Málna
@Pálinkás Pál: A 73 millióval együtt. Nem a 42 millió jár akkor.
Pálinkás Pál
@Málna: szövegértés...olvasd el az egész hsz-met...
Málna
@Pálinkás Pál: Elolvastam. Ezért írtam, hogy félreértettél valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.