Az előválasztáson összesen 633 811 ember szavazott, és ez nagyon sok. A választás előtt a szervezésben résztvevő civilek és a pártok politikusai is arra számítottak, hogy a 300 ezres részvétel már jó lesz, a 400 ezres pedig nagyon jó. A választáson csak olyanok vehettek részt, akiknek állandó magyarországi lakcímük van. A legutóbbi országos választáson, 2019 őszén a létszámuk 7 908 702 fő volt.

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotók szerint rengetegen dolgoznak az előválasztáson leadott mintegy 633 ezer szavazat megszámolásán.

A képek a közép-magyarországi számlálási helyszínen készültek:

Az egyéni választókerületekben ma biztosan eldől a verseny, a miniszterelnök-jelölti előválasztás azonban kétfordulós, csak akkor derül ki ma, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója, ha valamelyik jelölt megszerezte a szavazatok több mint felét. Ha nem, akkor második fordulót tartanak, ahová az első három helyezett jut be, feltéve, hogy elérték a 15 százalékos szavazatarányt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is elmondta véleményét a szavazásról. A szerdai kormányinfón arra utalt, hogy csalni fognak az előválasztás számolásánál. Azt mondta:

Nem az a fontos, hogyan szavaznak, hanem hogy hogyan számolják a szavazatokat.

Forrás: HVG.hu, 444.hu, 24.hu

Címlapkép: Országos Előválasztási Iroda

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Hogy a tekembe fogják ezek majd KariFerit kihozni győztesnek, ekkora Feriné választókerület megnyerése után?

Mert köztudott a Böszmeházaspár elutasítottsága az országban...!
bence
Gulyás magából indul ki ! Pont ő beszél , akinek a pártja csak csalással tudott hatalmon maradni ! Nézzük csak végig , hogy mit műveltek , mennyire kifosztották az országot amikor uralmon voltak , vannak !
evacica
Gulyás csak tudja mivel ők így szokták! Magukból indul ki!
telegdilaci
Te már csak tudod magatokból indultok ki,majd az igazi választáskor eldől,hogy ki fog csalni!
telegdilaci
@verőce21: Meg tudnád mondani miért ilyen magas a Gyurcsány elutasítottsága,mi köze a két Embernek egymáshoz a politikában,nem is értem hogy Orbánék szét rabolták az Országot,amit lehetett mindent megszereztek maguknak,és a sok agy mosott akik annyira sötétek,hogy mindenféle hazugságot elhisznek,amivel a hazugság propaganda irányítja a mákszemnyi agyúakat,ennyire ennek ellenére imádják ezt a Maffia rabló bandát!
telegdilaci
Gulyás a vadászati világkiállítás vendégszámáról is elmondhatná ugyanezt,ha az is nagyon sikeres lett volna,a több mint 700-ezer fővel miért kellett,iskolásokat odavitetni,Debrecenből,hogy megnézzék a kiállítást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.