A koronavírus miatt kórházba került, illetve elhunyt betegek oltottsági adatainak nyilvánossága érdekében kezdeményez eljárást a szocialista Ujhelyi István.

Titkolja a kormány, hogy hány beoltott beteg halt meg koronavírusban

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az európai parlamenti képviselő a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a bírósághoz és az adatvédelmi hatósághoz fordul a koronavírusos betegek oltottsági adatainak megismerhetőségéért.

Hozzátette: lejárt a közérdekű adatigénylésének megválaszolására a törvény szerint rendelkezésre álló tizenöt nap, de sem a Miniszterelnökség, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma, sem Müller Cecília országos tisztifőorvos hivatala nem válaszolt a kérdéseire.

A politikus azt is megkérdezte,

ha részletes adatokat lehet tudni az elhunytak betegségeiről, akkor miért nem lehet tudni, hogy be voltak-e oltva és milyen oltást kaptak? 

Ujhelyi szerint ezek az adatok segítenék az oltási kampányt is. 

Forrás: Index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Arra sem nolt példa, hogy a járványadatokat a pestis óta titkosítozza volna az aki a covid halottak számával is cselezik
.
---- Orbán a halottak számát figyeli, ám a nemzeti konzultáció számaival még adós
hvg.hu/360/20200916_Raolvasas
.
Egyéni túlélési stratégiákra és egy új miniszter nyugtató szavaira bízza a kormány a járvány­kezelést s az annak nyomában járó gazdasági recesszió okozta megrázkódtatások kivédését. """Orbán Viktor számára a halálozási mutató jelzi majd az ő teljesítményét, csak azt nem közölte, hány halottat tart elfogadhatónak, illetve hogy a nemzeti konzultáció eredménye alapján milyen korlátozásokat fogadnának el a számára kedves válaszadók."""
--------------------------
.
Így jár az az ország, amely egy megszállott patás ödögre bízza az ország kulcsát, ki-, be caplatva a jogi kiskapukon, nem kímélve még a saját családját sem"""
--------------------------
,
???
Pálinkás Pál
mert hogy nézne már ki hogy így oltottan is ugyanazon réteg van veszélyben, az idősek, meg a krónikus betegek..még a végén kiderülne hogy az oltás csak a gyártóknak, meg azoknak hoz bármi pozitívumot, akik üzletelnek vele..
Macskaszem
Ha megmondanák hány beoltott halt meg, azt is meg kéne mondani, hogy milyen oltást kaptak. Az meg baromira gáz lenne.
Szerbiában az oltás után megfertőződöttek 71,4%, kínait kapott.
A többi oltás után elenyésző számú fertőzés történt, 6-13%. És ők nem titkolják.
Rockxy
ezaz ujjhelyi gyerek tudja ám, hogy nemcsak húgy van ám a biliben.
biligécc is ott van benne mega faucidoktoris.
egyik nagyobb szar mint a másik, és fordítva.
ómió
Ez már megint az "efftársi oltáspártiság"?
vitriol
A kormány egyértelműen akadályozza a tudomány fejlődését, s ezzel az emberek élethez való jogát és lehetőségét is. Ez a mindent eltitkoló bagázs azt üzeni az embereknek, hogy: "Azért tartalak titeket tudatlanságban, mert így biztosítható, hogy nem fejlődtök, ostobák maradtok, s mi örökre uralkodni fogunk rajtatok!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.