A magyar kormányszóvivő férjének cége az új tulaj.

A korábban aláírt szerződés szerint most lett hivatalosan is Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége, a HSC Aerojet a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochody tulajdonosa – írja a HVG.hu.

Véglegesen új tulajdonosa van a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochodynak, a legnagyobb cseh repülőgépgyártó cégnek – írta az E15 cseh gazdasági napilap.

Kormányközeli kézbe került a legnagyobb cseh repülőgépgyártó cég

Fotó: aero.cz

A júliusban aláírt szerződés alapján szeptember 30-tól az új tulajdonos a HSC Aerojet, amelyben 80 százalékos részesedése van Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, míg 20 százalék a cseh Omnipol társaság kezében van.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf – aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a kaszinós cég, amelyben kisebbségi tulajdonos, 35 évre szóló koncessziós jogot kapott – Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje. A HSC Aerojet a nyáron kapott 150 millió euró, akkori árfolyamon 53 milliárd forint hitelt az MFB Magyar Fejlesztési Banktól, ehhez a kormány állami készfizető kezességet vállalt. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a hitelre a cseh repülőgépgyár megvásárlásához lehet szükség.

Ahogy azt a HVG már megírta, az eredeti terv az volt, hogy Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium alapítója lehet a vevő, csakhogy ő nem tudta letenni az asztalra az üzlethez elegendő összeget, ezután jött képbe Szalay-Bobrovniczky.

Forrás: HVG.hu 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez nem kormányközeli, hanem Orbán közeli! =))
Qqberci
Majd fognak csinálni NER-kompatibilis zuhanóbombázókat...
RonaGyuri
ez nem kormányközeli, hanem Orbán közeli! =))
kereső
@RonaGyuri: Evészen pontosan- az állami tulajdonú bank(amit tudjuk, hogy orbán sajátjaként kezel) adja a hitelt- és a kormány vállalja a kezességet. Mekkora nagy üzlet- igy lesz magánvagyon, a köz pénzéből.
tudode
A telhetet politikai célhámos behízeleg a szlovének is, mert úgyan már egyszer visszautasították, aztán triesztben vásároltatott magának semmire nem használó tengeri kikötőt, majd
.
---- Orbán a trieszti kikötő mellé beszállna egy koperibe is
hvg.hu/gazdasag/20200901_orban_viktor_trieszt_koper
-----------------------------
.
---- Koper helyett Triesztben keresünk tengeri kijáratot
turizmus.com/utazas-kozlekedes/koper-helyett-triesztben-keresunk-tengeri-kijaratot-1160871
----------------------------
.
Meddig merészel elmenni egy sunyi, kaparjkuta félművelt paraszt, aki behízelegte magát keletre is a Paks2 atomerőművel, a kínaak "EGY ÖVEZET EGY UT" programja keretében a Budapest-Belgrád, soha meg nem térűlő selyemútba, a Fudam Egyetemnek elsőkörbewn 800 millióért székházat, majd több tíz milliárdért a IX, kerületben a Diákváros helyére Fudam egyetemet, kukkoltatva, még a Pegasus botrányt is megúszva, olyan félét, mint amibe Nixon megbukott a Watergate botrányba!
.
Ha nem állítja meg senki ezt a politikai szélhámost, minden jel arra utal, hogy a világ ura akar lenni!
namihami
@kereső: Azt hittem, hogy a konyhapénzen spórolták meg.
Vajon ekkora hitelhez mennyi fedezetet kellett letenni és egy magánember is kapna hasonló kondíciók mellett és ennyit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.