Novák Katalin bejelentése szerint a várandós anyukák is visszakaphatják jövőre a 2021-ben befizetett szja-t abban az esetben, ha idén betöltik a 12. hetet.

Újabb kedvezményezettjei lesznek a jövőévi adóvisszatértésnek

Fotó: 123RF.com 

A családokért felelős miniszter elmondta, az szja-visszafizetési összeghatára a tavaly decemberi átlagbér 12 hónapra számolt összegét terhelő szja mértéke, azaz mintegy 800 ezer forint – írja a Blikk.hu.

Ha egy szülő több jövedelme után többféle módon adózik, az összeghatár akkor is 800 ezer forint. Amennyiben mindkét szülő dolgozik és adózik, mindketten visszakapják az szja-t akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek, így akár 1,6 millió forint visszatérítésben is részesülhetnek. A gyermekes KATA-sok az idén befizetett tételes adójuk negyedére számíthatnak.

Forrás: Blikk.hu 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Kènytelen vagyok a " magas" nyugdíj mellett dolgozni. Tőlem levonják a 15 % ot ,a minimálbèrből is!! Ki fog itt adót fizetni??
namihami
Lassan nem marad olyan ittlakó, aki nem kap!?!?! Akkor ki fog adózni? Esetleg jön az új államkötvény?
human
Don Viktor vírítya a dellát, hogy el ne vigye a devla.
human
@namihami: Gondolom költői a kérdés így választás előtt néhány hónappal.
justhpeter
@namihami: Három dolog lesz, ha Orbán nyer: Békeharc - amit Varga Judit képvisel az EU-val szemben Békemenet - amit Bayer és társai fújnak. Békekölcsön - amit Orbán bevezet a győzelme után.
ómió
Efftársaknak úgyis hiába! Őket csak a népzsebijük képes kielégíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.