"Tudom, az előválasztás közepette ez a hír könnyen elsikkad, de szögezzük le: a Paks 2 projekt nem kapta meg törvényi határidőre a létesítési engedélyt. Az engedélykérelmet 2020. június 30-án nyújtották be, az Országos Atomenergia Hivatalnak 12 hónap állt rendelkezésre az elbírálásra, ami 3 hónappal volt meghosszabbítható. Ez a határidő csütörtökön lejárt. Az OAH a létesítési engedélyt nem adta ki. Helyette további hiánypótlást írt elő.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A szakma - jogosan - szembeszegült a politikával...
Peller Anikó
A Paks I a 60-as években még elfogadhatónak tűnt "olcsó" energiaforrásként, mivel a mecsekben csaknem kitermelhető koncentrációban uránércet találtak. Akkor még nem volt csernobil vagy fukushima és halál biztonságosnak hirdették az atomenergiát. Azóta bebizonyosodott, hogy ez nem igaz valamint a visszamaradó hasadóanyagok megnyugtató elhelyezése máig megoldatlan.

A törésvonalra épített atomerőmű bővítése hazárdjáték, része az ország tönkretételének, a primitív "gondolkodás" mintapéldája. A paks ürügyén felvett hitelek elherdálása megintcsak hűtlen kezelésnek minősül.
Aki Én
Vigyázz Jávor, jön a Semmilyen Zsóti helikopterrel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.