A Központi Nyomozó Főügyészség újabb gyanúsításokról számolt be a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport tagjainak ügyében – írja a Telex.hu.

"El kell menni a fejüket levágni, meg kell halljanak, nincs más!” – újabb részletek derültek ki a politikusok elleni gyilkosságokra készülő magyar csoportról
Fotó: Youtube

Az élet és állam elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban eddig négy embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre. Bírókra, állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, közéleti szereplőkre adtak ki „halálos ítéleteket”, ezért a terrorelhárítás és a rendőrség akcióba lépett. Több helyen egyszerre csaptak le, házkutatásokat tartottak és bizonyítékokat foglaltak le, két embert őrizetbe vettek

- idézte fel az ügyészség.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új »alkotmányt«️ is megfogalmaztak.

- írta az ügyészség.

A legújabb gyanúsítás szerint, egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel:

legalább öt, hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”.

Majd hozzátette:

"tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni, (…) meg kell halljanak, nincs más!”.

Az emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tagtoborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelzi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek, olvasható a közleményben.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az biztos, hogy aki ennek az ügynek a forgatókönyvét írta, az nem egy Moldova György, de nem is egy Agatha Christie. Mondjuk az az ügyész sem, aki a bolondokházát a börtönnel összekeveri. Höl vannak a vélt fegyverek, eszközök amiről egyeztettek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.