Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke arról számolt be, hogy tegnap óta hívják és írnak neki egykori vagy mostani jobbikosok és Jakab Péter gyenge szerepléséről kérdezik. Vona szerint a Jobbik-elnök kampányának önként vállalt szimbólumává a parizer vált, amiből aztán nem tudott kilépni. 

Ez volt a "a parizer bosszúja"? Vona Gábor megszólalt Jakab Péter gyenge szerepléséről – ezzel az öt érvvel indokolta, miért maradt le a dobogóról a Jobbik elnöke
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Vona úgy gondolja, hogy az ő helyzete különösen érzékeny "hiszen az utódjáról van szó", aki az ő idejében lett a párt szóvivője, akit ő is szívesen támogatott elnökké választásában, így szerinte bármit is gondol, elfogultsággal vádolhatják meg. 

Egy dolgot tehetek, nem foglalkozom ezzel, és elmondom őszintén: nagyon mérges vagyok. Mérges vagyok, mert igazam lett.

Vona Gábor azt írta, előre szólt Jakab Péternek és legbizalmasabb tanácsadóinak is, hogy ez a kampány így nem fog működni.

és mivel beleálltam ebbe a vitába, elveszítettem a még Jobbikban politizáló barátaim 90 százalékát. Na de miért is végzett az előbb titkos, később egyértelmű esélyesnek is kikiáltott Jakab Péter a negyedik helyen? Öt indokom van rá.

Indokait pontokba szedve fektette ki

Elsőként a Jobbik szervezeti leépülését emeli ki, ami szerinte nem Jakab felelőssége, már az ő elnöksége alatt is megkezdődött.

Második indokként a "lájkbuborékot" emlegeti. Szerinte Jakab sorra döntötte az online rekordokat, és "pörögtek" a lájkok. A parlamenti vitákra vagy a vicces mémekre adott reakció azonban még nem jelent szerinte szavazói azonosulást. Vona szerint a "lájkokból fújt léggömb szétdurrant".

Harmadik pontban "a parizer bosszúját" hozza érvnek. Vona szerint a Jobbik-elnök kampányának önként vállalt szimbólumává a parizer vált. Szerinte a gond az volt, hogy nem tudott ebből kilépni, az újabb és újabb "gasztroplebejus mémek" egyre erőtlenebbé és kellemetlenebbé váltak.

Negyedik érvként pedig a miniszterelnök-jelölti vitát emlegeti, ahol Vona szerint Jakab Péter mintha itt "érzékelte volna, hogy kompetenciahátrányban van" a riválisaival szemben. Szerinte itt a vártnál jobban teljesített, de nem történt áttörés.

Az ötödik, egyben utolsó pont, amivel indokolja Jakab dobogóról való lemaradását, az a "DK-bili". A DK és a Jobbik paktuma az erkölcsi aggályok ellenére, "zseniális lépésnek" bizonyult, azonban Vona szerint ott a "morális  vetülete" a dolognak, hiszen a Jobbik lényegében Gyurcsány ellen alakult párttá. Vona szerint ez a lépés a helyi szinteken komoly problémákat és meghasonulást okozott a Jobbik-vezetők magabiztos nyilatkozatai ellenére. "A paktumnak ára volt."

Ott gőzölgött egy DK-bili, amit előbb-utóbb valakinek ki kellett innia. Ez pedig most a párt elnöke lett. Őt büntették meg azok a Jobbik-szimpatizánsok, akik a DK-paktum miatt inkább arra a Márki-Zay Péterre szavaztak át, aki nyilatkozataiban felvállalta a Gyurcsány-kritikát.

Vona úgy gondolja összefoglalva elmondható, hogy Jakab kezdeti dinamikus indulása és a biztató számok ellenére az általa említett okok miatt elfogyott.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu / Vona Gábor
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Okoskodik Vona, aki akkorát bukott, mint ide Lacháza. És csak azért, mert el volt ájulva magától, hogy miniszterelnök lehet belőle. Szerencsére nem lett az. Balfék inkább kussoljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Rosszul ment át kisnyilasból bolsevikba? Gabó, ezt te jobban abszolváltad volna?
Eladott Ország
Vona te voltál a házi kutyus Mészárosék esküvőjénél, hogy már a parizerre rá sem tudsz nézni, te kőbunkó. Kaptál a tálkádba fésűs kagylót tejszínes, aszalt szilvás ágyon, te fideszes láncos kutya!
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/9iiktkpTURBXy8yZGRlOTc3MGYzY2I5N2NhNzMwZjE3NTE2MzI3NDc4Yi5qcGeRlQLNAtkAwsM
kereső
Nem a "parizer" bosszúja volt ez , hanem inkább a Te hagyatékod. Jakab Péter nehéz örökséget vett át- és a vele kitartókkal egy tisztességes jobbközép pártot igyekszik felépiteni.Nagyon nehéz a "náci" jelzőt letakaritani a pártról, és nagyon nehéz a Te szerepléseddel elqúrt 2018-at megemészteni az ellenzéki térfélen. Neked tul.képpen az fájhat igazán, hogy a jobbikból valódi!! ellenzéki párt lett Jakab vezetésével, aki rájött, hogy nem Gyurcsány a fő ellensége ennek az országnak, hanem a keresztapád(orbán).
surdilloFUJT
Remélem az vona aljasságai--pl2006-os gyujtogatás,államcsiny szervezés-NEM ÉVÜLHET EL!!!
ómió
@Eladott Ország: Ha már így benne vagy az aljabolsi hazudozásban, azt is hazudd ide, "lécci", hogy Rákosi meg Kádár efftársatok maga volt a "klerikális reakció"! Esetleg eddig még nem fejlődött az efftársi hazugságinnováció? Alszotok? Hát, húzzatok bele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.