A Demokratikus Koalíció elnöke nekitámadt a miniszterelnök-jelölti versenyben jelenleg második helyen álló főpolgármesternek. A Gyurcsányt követelő kommentelők kiakadtak, és azt kérik, házon belül rendezzék az ügyeket, ne nyilvánosan. 

Gyurcsány nyílt támadást intézett Karácsony felé, kiakadtak a kommentelők, akik az ellenzéki összefogást féltik

Fotó: MTI /Balogh Zoltán

Indulatos Facebook-bejegyzést tett közzé Gyurcsány Ferenc, akinek szavait nem lehet nem úgy értelmezni, mint egy egyértelmű és nyílt támadást Karácsony Gergely felé – írj a Blikk.

Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket. Tényleg?

Akkor kérdezem:

Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után?

Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve?

Szóval?

- tette fel a kérdést a DK-elnök, aki a Blikk szerint teljesen egyértelműen Karácsony Gergelyre utalt, mint az emberre, aki megosztja az ellenzéket.

A kommentelől közül sokan rosszul reagáltak a posztra, és szerintük árt az ellenzéki összefogásnak ez a nyílt támadás.

Volt, aki azt írta:

Kedves Ferenc! Ez a fajta, publikált, nyilvános egymásnak szegülés nem elfogadható. Egyik ellenzéki párt részéről sem. Negatív spirált fog elindítani, újra. Különösen a bizonytalanok körében. Kérem, ne essenek újra és újra ebbe a hibába. Házon belül rendezzék soraikat, mert így potenciális választóktól fognak elesni.

Más úgy fogalmazott:

Abba kellene hagyni a nyilvános marakodást! Zárt körben marjatok bele egymásba, ha már nem tudtok meglenni gyűlölködés nélkül! Most egységre van szükség, még akkor is ha nehéz elviselni, hogy másnak is lehet igaza.

Van, aki pedig ezt közölte:

Hol is van az ellenzéki összefogás ? Ilyen hozzáállással sehol sem lesz. Ha már a szövetségeseinket is megvádoljuk, keresztbe teszünk, akkor semmi jó nem lesz belőle. Az embereknek nem cirkuszra van szüksége, azt láthat a parlamentben eleget.

Más azt írta:

Nagyon szomorú vagyok, hogy a magyar ember még vészhelyzetben is képes egymást savazni. Olyan szép eredményt értünk el, el fogják rontani.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: MTI / Balogh Zoltán

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
REakció!
Karácsony posztja alá is írtak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a propi: egy kijelentés és más semmi! =))
Baker
REakció!
Karácsony posztja alá is írtak?
Nessy
.@RonaGyuri: Azért nem ártana a nyilvánosság nélkül intézni a vitáikat.
csipetke
Ha bajuk van egymással,azt tényleg nem nyilvánosan kéne megbeszélni,mert ez elriasztja az embereket az ellenzéktől. Főleg a bizonytalanokat.
RonaGyuri
@Nessy: amikor én azt írtam, akkor az egész bejegyzésből csak a cím jelent meg! =))
nyuggerpasi
Ki az a személy,aki miatt szenvedi Magyarország és népe a narancsos maffia 2/3-ját? Hát,a Gyurcsány! Ha a nejét akarják győztesnek az előválasztáson,akkor Don Vittórió tovább rabol.
tudode
Ahhoz, hogy bárki érzékelje azt, ahogy a politikai szélhámos valamelyik nőnap alkalmával kincstári virággal lecaplatott a bűfébe, közbe valahogy azt mormolta útközben, hogy megyek ai ratgyárból
.
---Ángyán József: Maffiaszerűen működő oligarchacsaládok irányítják az országot
444.hu/2014/12/15/angyan-jozsef-maffiaszeruen-mukodo-oligarchacsaladok-iranyitjak-az-orszagot
„””Ezt ő maga is megtapasztalta, amikor Orbán Viktor rá utalva, nyilvánosan azt mondta:
.
„aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, azt kihozzuk, de aki nem, arra mi is lőni fogunk.”
.
Miután távozott a parlamentből, a Szent István Egyetem - Ángyán szerint felső nyomásra - megszüntette a 24 év munkájával felépített Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetet””””
--------------------
.
Még a legjobb családban is vannak közösnevezőre jutó viták. Az a világ legtermészetesrbb dolga, tiszteletreméltó, hogy más elveket valló pártok összefognak, közös cél érdekében, hogy megszabaduljon az ország egy eszement diktátortól!
-----------------------------
.
Előfordulhat, hogy még nem született meg az az ember, aki képesebb lenne cinikusabb, gátlástalanabb lenni, mint az, aki ki tudja mit forral a fejében, a Mr. diktátor c. feldolgozásban is elhangzik az, hogy a szépszóból nem ért az EU bacilusa!
Béla333
Adjatok még egy kis Unikumon a Gerinek...
Hiszen nincs annyi agya, hogy lássa a 2 x 2-őt!?
Gyurka80
A moslékkoalíció csak azt adja amihez ért, veszekedéshez megosztáshoz, csak a kormányzáshoz nem értenek.Már bizonyítottak, csődbe tudják vinni az országot, lökött aki rájuk szavaz!
Baker
@Nessy: ha Karácsony nyilvánosan szól be, arra nyilvánosan kell reagálni!
Nessy
@Baker: Én mindegyik félre gondoltam. Nem vagyok bigott párt hívő!
Nessy
@Gyurka80: Tényleg pártunk és kormányunk nem osztotta meg sokfelé az ország lakosait! Sőt még azon túl is. Nincs általuk plakátokon, fizetett hirdetéseken megjelölt ember, ember csoport, akit/akiket a híveknek illik gyűlölni.
Ugyan az állam adósság a lenyúlt MANYUP pénzekkel, a dübörgő gazdasággal együtt egy hangyafülnyit több, mint 2010-ben. A választás előtti osztogatási hullámot alapul véve év végére, jövő év első felére még több lesz.
Ahogy 2018-ban, most is lesz pár millió lökött, aki nem a fideszre szavaz.
relatív
Az igazán üdítő ebben a ner-posványban, hogy egy szennylap cikke milyen válogatós a vélemények értelmezéseiben ! Hajrá, minden ingyen reklám csak a posvány csökkentését sietteti !
Sámannus
A csuti geci is összefogja őket bizony!
Gyurka80
@Nessy: Senki nem nyúlta le a MANYUP-ot!Abban a pár millióba ne legyél biztos!
Gyurka80
@Nessy: Nézz a fenti képre mit látsz Balázs kádár őskommancs, böszmeferi megyei KISZ- titkár aki csődbevitte az országot, karigeri a hiperpasszív idióta.Ezekre akarsz szavazni, sajnállak.
Nessy
@Gyurka80: Találkozott már valaki a megígért egyéni nyugdíj számlával?
Nessy
@Gyurka80: Hát, ilyen képeket a parlamentben is lehetne készíteni nem is egy komoly pozícióban lévő kormánypártiról ! Nem szeretem, ha sajnálnak, ergo nem tartok rá igényt.
terlasz
Karácsony g-zik, de Gy. a hibás. Így kerek a világ.
surdilloFUJT
@Gyurka80: Hágjon meg az erdélyi barnamedve te hazaáruló orbánmigráncs!!!
Yoda69
Egyetértek, NE nyilvanosan targyaljak meg ezeket a kerdeseket. Oriasi tamadasi feluletet adnak a fideSSnek.
Toller Béla
Egészen nyilvánvaló, hogy Karácsony kezdi a szemtelenkedő megjegyzéseket. Mellesleg gyanítható is volt, hogy nincsen más köve a zacskoban, mint Gyurcsányék fekázása, azzal kell lövödöznie. Semmi másban nem tud jobbat, ütősebbet mondani. Egyedül az legitimálhatja, hogy őt tán jobban elfogadja a plebs, mint Dobrevet, de hát azért ez attól is függeni fog, hogy mivel áll elő ! Ez a válasz helyénvaló volt, az MSZP árnyékáből kiszólogató Karácsony nem, hogy vonzó lesz, de Márkyval együtt ellenszenves. Dobrev megnyerte az első fordulót, esetleg vele kellene tárgyalni a szövetségről, nem ? Vagy már vége is van a nagy ellenzéki szövetkezésnek ?
kereső
@nyuggerpasi: az mszp meg ott se vót? vaggy mégis- és segitett a fideSS-nek?
kereső
Börtönbe Gyurcsánnyal, mert vissza mert szólni KG-nek/mszp-nek, és mert rendre utasitotta a debreceni fórumán résztvevőket betámadó fideSS aktivistát. Váltsuk már le GYF-et,/Dobrevet és a haza fényre derül.
kereső
@Yoda69: Ki kezdte, nagyon nagy nyilvánosság előtt- a TV képernyője előtt?
Baker
@Nessy: de az akció és a REakció között hatalmas különbség van! Miért nem az a hír, hogy Karácsony beszólt?! Miért a válaszra ugranak?
kereső
@Baker: Mert ez az ellenzéki oldal elhalitott valósága- orbán után szabadon. Irtam már, börtönbe Gyurcsánnyal azért, mert visszaszólt!!! Bezzeg senki nem volt ilyen kényesen finnyás, még a hg-ben Jámbor András sem, amikor a tv vitában Karácsony nyiltan, nagy közönség előtt betámadta Dobrevet. Ja, és FGYA- sem volt egy "kisherceg".
Magyarországon egyébként is divat az okozatot hibáztatni, az ok helyett.
Béla333
Csak úgy halkan kérdezem az egyre jobban begőzölő DK-soktól: mi ebben a sértő, megalázó, ami miatt neki kell esni Karácsonynak?:

"Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket. "

Hát igazat mondott, nem?
Vagy bármi elég lenne ahhoz, hogy egymást el kezdjük mocskolni?
Baker
@Shikari: tényleg te vagy a legnagyobb humorista :)
kereső
@Béla333: Béla , megpróbálom elmagyarázni- Karácsony Gerergely többek között azzal érvel Dobrev Klára ellen, hogy Ő/Ők nem kivánják vissza a 2010 előtti világot. Teszi mindezt az mszp-vel a háta mögött, és szövetségben. Igy már világos?
kereső
@KisTehen: Eeeeeeeegen, tudjuk ma Magyarországon a demokrácia origója, és etalonja orbán. Hozzá lehet csak mérni mások demokrácia fokmérőjét. E meghatározottság szerint GyF nem demokrata.Meg senki más sem, aki nem orbán.
Béla333
@kereső: 09.15
Neked nem világos! A 2010 előtti időszakban nemcsak az MSZP politikusai voltak vezető pozícióban, hanem jóformán a teljes DK vezetők is! Mondhatom Bródi János dalát hallgasd meg: "Ezek ugyanazok"
www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0
Ezért nem tudom elfogadni sem Dobrevet, sem az MSZP-t és így a jelöltjét, Karácsonyt sem.
Ha Márki-Zay visszalép (ne tegye!!!), akkor én is visszalépek a második fordulós szavazástól.
tudode
Egy anekdóta Éva teremtéséről!
.
A magasságos a világ teremtése hetedik napján megteremtette Ádámo!
Legközelebb megkérdezi a magasságos Ádámot: hogy vagy fiam
Jó, jó atyám élni jó, de olyan magányos vagyok!
Probléma egy sem: a magasságos Ádám hetedik bordájából megteremtette Ádámot!
Majd ismét megkérdezi a magasságos: Ádám fiam hogy vagy megelégedve Évával?
Jó, jó atyám, undorító az Éva, mert ágyékon csupasz a teste
Menjetek ki aaz őserdőbe, és ez a gondod is megoldódik,
Miközben az őserdőben henyélnek, arra rohan egy majom
Neki rohan Éva lábközének, az óta van szőrzet Éva intin részén,
És az óta kopasz a majom alfele
Legközelebbi találkozáskor a magasságos kérdése?
Hogy vagy megelégedve Évával?
Jó, jó atyán, amikor megszólal a vérem Éva nem szerez nekem testi örömet+
Sebaj édesfiam, menjetek le a tengerre, úszkáljatok, ez a gondod is megoldódik
Úszkálnak, uszkálnak, miközben Éva lába közébe beleront egy nagyhal,
Az óta is Ádám azon spekulál a tenger partján, hogy a haltól büdös az Éva, vagy Évától büdösödik a hal!
.
Pedig azok a nők, akik vállalkoztak országuk vezetésére, kenterbe verik/verték a teremtés legtöbb koronáit, gyengébb nemként!
tudode
Hekyesb:
.
Probléma egy sem: a magasságos Ádám hetedik bordájából megteremtette Évát!!!
.
Régi faanekdóta!
kereső
@KisTehen: Ő nem, de hallgasd meg varga Juditot, meg szijjártót, meg olvass ötöskét. Ők mind orbán hangja.
kereső
@Béla333: Na most már komolyan. Légy szives elgondolkodni az irónián túl azon, amit irtam. Ha MZP szövetségre lép Karácsonnyal-visszalépésről már nincs szó- akkor szövetséget köt az mszp-vel is! Hiszen Karácsony az mszp-pm jelöltje. A PM meg, amelynek Karácsony a társelnöke szövetséges az mszp-vel. Elég szájbarágós vagyok?
ómió
Már megint "dúl az efftársakban az összefogás"?
Eladott Ország
MZ/X: "Nagy az igény arra, hogy ne sötét, füstös szobában alkudozzanak a politikusok, hanem nyílt verseny legyen." Hogy is van ez?!
kereső
@Eladott Ország: Hát igy: "seggszáj".
Sámannus
Ejnye-bejnye tesvér! Rosszabb pokrócot nem találtál?
Béla333
A 106 képviselő jelölt személyéről lehetett mutyizni, össze-vissza lehetett lépni, ki lehetett mutyizni, hogy melyik körzetben ne is legyen csak 1 jelölt, de ha Márki-Zay és Karácsony egyeztet arról, hogy ki lépjen vissza kinek a javára, akkor az már a választói akarat semmibevétele, szemét aljas dolog és pusztuljanak. Mert ugye Dobrevnek győznie KELL, ha az ország pusztul is bele, ha semmi esélye nincs '22-ben legyőzni Orbánt, akkor is.
Megint elb...nk újabb 4 évet, de sebaj...
Emmersson71
@Béla333: Most akkor visszalép valamelyik vagy sem, mert aki Dobrevra szavazna, azt nem nagyon befolyásolja :)
A taktika nem a DK-Dobrev tábort osztja meg, hanem a többieket. Nem hiszem, hogy van olyan szavazó, aki ha Karácsony marad versenyben, akkor inkább Dobrevre szavaz, mert egyébként MZP volt a favoritja :) És viszont...MZP maradása után a Karácsony hívek nem állnak Dobrev mellé.

Vagyis Dobrevnek tök mindegy, itt a két taktikus nyerhet egypár voksot, de annyit nem, hogy legyőzze Dobrev Klárát ;)

Itt nem a mutyizgatással van gond - az nem szabályellenes, legfeljebb az EV ebben a szakaszában kicsit más, nem annyira észszerű -, hanem azzal, amilyen kommunikáció kíséri! Még Karácsony is ilyeneket mond, hogy "Dobrevvel a 2010 előtti korszak politizálása tér vissza" - ez ugyanolyan gyurcsányozás, mint amit a Fidesz tol évek óta!
Béla333
@Emmersson71: 19.40
"..Dobrevvel a 2010 előtti korszak politizálása tér vissza"
Miért? Szerinted nem?
Milyen tisztázás, milyen fellépés várható a korrupció ellen, ha az csak a Fideszt érinti?
Honnan gondolod, hogy Dobrev a saját férje kormányzását korrekt módon ki fogja vizsgálni és ha olyan adat bukkan fel akkor bíróság elé is állítja?!
Emmersson71
@Béla333: Szerintem nem, de nem is az a lényeg, mennyi igazságtartalma van a mondatnak - te hiszed, más nem. A kérdés az, hogy milyen alapon szövetkezett a DK-val és Dobrevvel (na meg Gyurcsánnyal, hiszen mindenki Gyurcsány, még Karácsony és MZP is..legalábbis a Fidesz szerint!) Karácsony és MZP, ha alapvetően ellenségnek tekintik őket, nem csupán vetélytársnak?!
Miért nem indultak külön Orbán ellen, vagy miért nem hoztak össze egy előválasztást, amibe nem engedik be a DK-t? Persze, az MSZP mehet, ugye..hiszen Karácsonyt támogatják :)

Hogy gondolod, hogy ha Karácsony lesz a miniszterelnök, akkor engedik majd az MSZP szennyesében turkálni MZP-t?
penege
teljesen mindegy melyik nyerne..összevesznek már a miniszteri tálcákon... az sem normális aki ezekre szavaz.
Béla333
@sgl: 12.08
Rohadtul fárasztó ezredszer is leírni, de a kedvedért:
Csak egy példát hozok, de hozhatnék sokkal többet is:
Gyurcsány volt a miniszterelnök és az MSZP elnöke akkor, amikor az autópálya építéseknél felülszámláztatták a költségeket (sok milliárdról beszélünk ám!) amit az MSZP pártpénztárnoka (Puch nevű maffiózó) és a Fidesz pénztárosa (Simicska maffiózó) elosztogatott.
Na szerinted egy ilyen ügyet korrekten kivizsgálna, kivizsgáltatna Dobrev?
Vagy beszélhetnénk az MSZP-Fidesz közös parkolótársaságokról, a Strabagos kenőpénzekről vagy éppen a Margit-híd aranyárban, a Simicska féle KÖZGÉP fővállalkozásában történt felújításáról.
De minek sorolni, ha valaki nem akar látni, akkor nem is fog.
tudode
Nem kellene átvenni az egyeduralkodó háborús retorikáját, mert a valóvilágban
-- a kritika az nem "támadás",, hanem kritika, aki testközelből átélte a világégést, az félelmetes volt, hogy az élte túl, aki először a "támadást" meghűzta a ravaszt, sőt az égi áldás, aminek a fel nem robbant robbanótestjei még még mindig lapulnak a földben, szőnyegbombázással az volt az igazi támadfás, sőt az is, hogy óva intették a szülők a gyermekeket, hogy robbanó tollakat, játékokat ne vegyek fel sehol,
.
Ilyen amikor kijön az üldözött állatnál is gyalázatosabb ember, amiről még az újságok is szemléznek
.
"""A magyar propaganda a szövetséges légierő katonáit lejáratandó, hatalmas kampányba kezdett. „Óvakodjunk a talált tárgyaktól!“ – írták nap mint nap a lapok. Számtalan rémhír is terjengett szerte az országban. Konkrét, valóban megtörtént eseményről viszont alig lehetett hallani valamit. A rémhírek azonban továbbra sem hallgattak el, sőt alaposan fölborzolták a kedélyeket. A háború befejezését követően is többször hallottam ilyen témájú beszélgetéseket, de szinte mindig e szavakkal kezdődtek, hogy ekkor és itt… robbanó babákat, töltőtollakat, játékokat, cipőkrémes dobozokat… (lehetne még hosszan sorolni mi mindent) dobtak le az angolszász repülőgépek.“ """
---------------------
.
75 éve lett vége a világégésnek, de még mindig kísért a múlt a fel nem robbant robbanótestekkel,

Ez után a lélekromboló semmihez nem hasonlítható lélekrombolásnak a kiheveréséhez is évtizedek kellenek ahhoz, hogy megszabaduljon az ország a verbális csatazajtól!!!
..
Addig míg a rendszerváltók nem maguk között folytatják le a vitáikat, kitehetik magukat, és az országot annak, hogy az egyeduralkodó nyugdíjba vonulásáig gyakorolhassa a verbális csatazajt!
.
Ébresztő tisztatekintetű rendszerváltók!
Béla333
@sgl: 17.22
Na ezért nem lesz rend ebben az országban, mert neked és a többi magát demokratának hazudónak kétféle tolvaj létezik.
A mi tolvajunk, aki ha lop, az bocsánatos, meg egyébként is kevesebbet lop mint a másik.
És van a másik oldal tolvaja, akit meg (jogosan) el kell számoltatni.
Ha ezek meg közösen, bűnszövetségben lopnak, akkor meg számotokra az ügy meg sem történt.
Lehetne olyan embereket választani, akik mindkét oldali lopásokat elszámoltatnák, de az nektek nem kell, mivel én vagy Pista bácsi, Mari néni nem tudjuk bizonyítani, amiről minden újság írt, amit még maga Gyurcsány is elismert.
Te csak nevetgélj...
kereső
@Gyurka80: @Gyurka80: Te sem nézted meg csak a szád jár!
"A kizárólag a 2012. december 31-ét követő időszakra vonatkozó társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban Tny.) 96/A. §-a határozza meg."

Egyszóval hazudott a szenátor asszony, meg az összes fideSS-es kormánytag, rábeszélő-meg mindenki, aki azt mondta, hogy a manyupos pénzek rákerülnek egyéni nyugdijszámlákra- ami ugye a 2012. 01.01 előtti időszakot ölelné fel.
kereső
2012.01.01- tényleg lekérdezhető az egyéni nyugdijszámla: a nyugdijjárulék alapot képező jövedelem összege- havonta, és a hozzátartozó levont/befizetett járulék. Ez a munkáltatók, kifizetők havi bevallásain alapul.
Mondjuk nincs új a nap alatt- ezt 2009.12.31-ig évente egyszer jelentette összesitve a munkáltató/kifizető. Ez volt a NYENYI adatszolgáltatás.
Gyurka80
@kereső: Az előtte lévő nyugdíjszámlát a böszmeferitől kérd az ő sara! Amúgy nyugdíj előtt jó pár évvel teljes kimutatást kap mindenki 1987-től.
kereső
@Gyurka80: "Böszmeferi" nem lopta el a manyupot, és nem igért erre az összegre egyéni nyugdijszámlát.

A teljes kimutatásnak az az alapja, amit fentebb irtam.
Gyurka80
@kereső: A manyupot senki NEM lopta el lütyőkém, aki akarta odaadta, aki nem benntmaradt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.