Miniszterelnök- és miniszterelnökhelyettes-jelöltként megy tovább az ellenzéki előválasztás második fordulójába Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.

Itt a nagy bejelentés: Karácsony és Márki-Zay összefog Dobrev ellen

Márki-Zay sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy hármas verseny esetén „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Dobrev Klára lenne a közös miniszterelnök-jelölt, márpedig neki van a legkevesebb esélye arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. 

Arról még nem született megállapodás, hogy melyikőjük melyik pozíciót kapja, és a következő egy hétben döntik el, hogy melyikőjük lépne vissza a másik javára. 

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Külön külön nem merik megmérettetni magukat? Unszimpatikus lépés. Szerintem ezzel a kormányváltás elbukott. Persze ne legyen igazam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Külön külön nem merik megmérettetni magukat? Unszimpatikus lépés. Szerintem ezzel a kormányváltás elbukott. Persze ne legyen igazam.
kulabombaafityiszre
A nagy bátrak,két férfi egy nő ellen.Érdekes.
Eladott Ország
@simmering73: Nyilvánvaló. hogy MZP fog visszalépni, mivel jóval kevesebb szavazatot kapott. Ha az ellenzéki összefogás elbukna, az az ország szempontjából tragédia lenne. A gané bűnöző cigány kivezetné az országot az EU-ból és a totális diktatúra kiépítése befejezné, akkor már csak egy újabb '56-os forradalom segítene, hogy ezt a velejéig rohadt, aljas bűnöző tróger bandát elzavarjuk!
relatív
Azt hiszem markizay elérte, hogy marad a ner ! Neki megvan a zsíros helye mint polgármester, vagy majd az új parlamentben, de a ner ne változzon ! Pedig a regnálót egyedül Dobrev Klára tudja megverni, és ezt a nép látja IS, azért nyerte meg a fordulót !
De vannak a hülye, irigy politikusok akiknek semmi sem drága, csak a maguk érdeke szent !

Ez az ' összeállás ' Dobrev Klára ellen még nem IS lenne nagy probléma, hanem éppen az felhozott, magukat mentegető alaptalan vád az ami szétveri az összefogott pártokat, olyan sebet ejtve azon, hogy a regnáló csak örülhet ennek az aljas húzásnak !!!
Mindennek ellenére remélem a szavazók többsége nem a maguk érdeke ellenében fogja azt a bizonyos szavazatot adni !
koszpeko
Szerintem Dobrev Klára így is odaveri őket.
Mert Márki-Zay tipikus politikai prosti.

'' 2018. január 25-én a HVG Portré rovatában megjelent interjúban azt nyilatkozta, hogy a keresztény értékek támogatójaként soha nem azonosult sem a baloldallal, sem a Jobbikkal. A kampányban ennek ellenére az összes baloldali párt támogatta, a választás után pedig elismerte, hogy a Jobbik helyi elnöke kérte fel az indulásra, és az is kiderült, hogy a kampányát Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója segítette.

Karácsony egy nyámnyila aki ki akar egyezni a fityisszel is.
kereső
MZP oly nagyon büszke arra, hogy Ő az egyetlen aki meg tudja szólitani a kiábrándult fideszes szavazót. Biztosan igy van, ha már az ellenzéki szzavazókat nem sikerült- mert ha sikerült volna, akkor az első firdulót Ő nyeri- főleg vidéken , a megyeszékhelyeken, és a városokban.
134.bátor
Majd a választók eldöntik,hogy ki alkalmas!! A kèt megalkuvó,áruló faszkalap,vagy az intelligens,több nyelven beszélő,elszámoltatást igèrő hölgy!!! Èrdekes,mègis Ő nyerte az első fordulót toronymagasan!! Karácsony tavaly mèg indulni sem akart,most cserben hagyja a Budapesti választóit! Hiteltelen nulla ember! M.Z. meg esèlytelen.
134.bátor
@koszpeko: Tökéletesen leîrtad mindkettőjüket!!!
kereső
Miután a NÓ Dobrev Klára ronggyá verte a két jeles férfiút! Ez túrhetetlen!
kereső
Nincs vér pucában, egyenként kiállni? Ne már, Ti teremtés koronái!
CsipkeRózsa
A közös megállapodás nem így köttetett. Attól is függ, mit szólnak hozzá a megállapodás aláírói.
relatív
@kereső: Sajnos a ner szavazói bázisa - vagy tudatlanság, vagy kifejezett érdek miatt - egy meglévő massza. Az aki onnan akar szavazókat nyerni az vagy bolond, vagy politikai bűnöző, lehet válogatni !

Az tudott - éppen fentiek miatt - a teljes egymástól más törekvés mentén összezáró, manapság ellenzéknek tűnő pártokról, hogy igen kis területen képeznek azonosságot, de mindegyikük emberségesebb a mai regnáló gyülekezeténél !

Nagyon sérülékeny éppen emiatt, és csak a józan magyar nép széles támogatásával érhető el sikerük ! Egy szélhámos törekvéssel darabokra szedhetik erőtlenné válható egységüket, amire van IS erős törekvés a ner részéről.

Nem kellene az ellenzéki táborból ezt segíteni egy vállalhatatlan, hazug politika mentén, arra ott vannak a ner-legények !
kereső
Nekem azért van egy nagy kérdésem? Ki fog kampányolni? Mert az előválasztásban jóformán csak a dk-t láttam valódi kampánnyal. Ugye nem gondolják , hogy a dk nekik fog? Vagy az mszp? , akik Karácsony szerint a 2010 előtti világot képviselik. Hiszen ezt mondta Dobrevre-Gyurcsány miatt. Na, de ott volt akkor az mszp is, meg még sokan mások is, akik most a 99-es mozgalomban támogatják Karácsonyt.
kereső
@kereső: A vidéki szavazók megnyeréséhez kevés lesz podcast!
kereső
@koszpeko: Már csak azért is, mert ez az mszp érdeke!
kereső
@relatív: Most akkor mégis ki az az ellenzéki táborból, aki viszi a hazug, vállalhatatlan politikát?
csak úgy....
mikor is tudtak utoljára veszekedés nélkül összefogni valamiért a magyarok?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 19:44 ♦ Az ellenzék a koalíciós pártok összefogása, a diktatúra lebontására. A fidesz nem párt, hanem egy bűnszervezet/szekta, következésképpen csak a bűnöző román cigány és politikai (bárca nélküli) prostituált dönt egy személyben, ez a un. személyi kultusz, megspékelve milliárdos közpénz lopással!
namihami
Sokadszorra már, de megint leírom:. Orbán minden pártba és jóelőre elhelyezte az aknaembereit.
Elsőnek éppen erről a kiugrott, fideszkeresztény Márky-Zayról derült ki a Napnál világosabban.
""Kérem a következőt!""---Na, vajon ki lesz az?
rokker33
Na ez az igazi nagy összefosás! Már most marják egymást s hatalomért! Vajon mi lesz később,ha ne adja a jó Isten ezek hatalomra jutnak?? Akkor Magyarországnak vége csődbe megy! Inkább maradjon Orbán Viktor ő legalább valamennyire stabil nem úgy mint ez a bolha cirkuszos moslék koalíció !!!
tudode
Csalódni emberi dolog!
.
Úgy tűnik Márki-Zay túlértékeli magát, és éket ver az együttműködés törekvésébe azzal, hogy pátonkívüliként sajág magát tartja alkalmasnak, a kiszámíthatatlan politikai szélhámos legyőzésére!
.
Kár, nagy kár!
Clavigo
Gratula,... Szóval itt marad a nyakunkon a Putris Kullancs... Basszátok meg ,,az ezt a fajta összefogást... Még egyszer ,,gratula..!!
division
Mondtam én, magukat is megbuktatják ha az érdekeik úgy kívánják. Összefogás=ellenzék, nos ilyen nem létezik. Orbán már röhög a markába.
relatív
A ner, és széltolói/talpnyalói - akiknek nem jutott már ész a sorbaálláskor - már csöpögő nyálukat nyaldosva vonul a pénzszórás további fordulójába ! Hátra dőlve várja a kézcsókokat...
Baker
@kulabombaafityiszre: politikában csak politikusok vannak, nem számít, milyen neműek.
rokker33
@division: Mondtam én többször leirtam, de mindenki le hülyézett ! Ezek nem fognak egymás javára vissza lépni a Márki sem! Akkora arca van,hogy alig fér bele a kamerába! Orbán simán viszi 2022 őt a 13.havi nyugdíj a nyugdíj prémium az adó visszatérítés családoknak már ezzel megvette az embereket. Az ellenzék meg ígérni sem tud semmit ami megvalósitható!
rokker33
@Bástya Béla Elvtárs: Én már ezt a megalakulásuk napján megemlítettem és senki nem hitt nekem, pedig igazam lett végül! Sajnos Orbán nyer 2/3 is játszva meglesz neki sajnos!!!
Emmersson71
Hiszitek már, hogy MZP egy trójai faló?!
csak úgy....
tisztában vannak azzal,hogy dobrevböl még ha támogatnák is,akkor sem lenne miniszterelnök! -feri effektus
division
@Aki Én: Te is megjöttél:-) Nyilván te másként látod mint Palink az oltást:-)))
Gazella
Na itt befejeztem az ellenzék szerencsétlenkedésükről szóló hadoválást.
Nálam se karacsony se a maykrem nem jön be.. tiszta szégyen ez az egymásnak uszitás.
csak úgy....
aki valóban szeretne megszabadulni orbánéktól az kénytelen gyurcsányéknak is búcsút mondani!
namihami
@csak úgy...: Akkor ki marad? Már persze olyan, akinek nem 3-5%-os a háttere?
csak úgy....
@namihami: nektek nem gyanús ez a dobrevi siker az elöválasztáson?
szerintem még a fidesz is besegített neki az "aktivistáival" (titokban) mert tisztában vannak vele,hogy ellene lesz a leg könyebb dolguk! kicsit gondolkodjatok végre rafinált fideszesen..
csak úgy....
@KisTehen: viktor hazúgságaira kéne koncentrálnod,talán leesne egyszer neked is a tantusz...
rokker33
@csak úgy...: 21:18 hoppá hoppá ezt nem gondoltam volna hogy ilyet fogsz írni! Sajnos igaz, ha nem szedi magát össze az ellenzék, akkor 22 ben simán nyerni fog Orbán, még csalni sem kell neki!
csak úgy....
@rokker33: nem az ellenzéknek kell összedednie magát,nektek választóknak kell elkezdeni gondolkodni,hogy mit akartok.
terlasz
Karácsony mankó nélkül eltaknyol. Két bátor "férfi" próbál lenyomni egy talpraesett nőt! Hajrá Dobreb, rúgd ki azt mankót a melák hóna alól!
Yoda69
Kezd izgalmas lenni. Ha osszeadodnak Karacsony es Marki szavazatai, akkor megizzaszthatjak Dobrevet.
TJimmy
@kulabombaafityiszre: el vagy tévedve. Ez nem 'illemtudó bajnokság', hanem kőkemény politika.
justhpeter
@TJimmy: Az ostobaság nem kőkemény politika.
Peller Anikó
MZ arról beszélt, hogy egy hármas verseny esetén „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Dobrev Klára lenne a közös miniszterelnök-jelölt.

Nagyon nagy a kockázata? Nekem úgy tűnik itt te vagy a kockázat. Neked az az összefogás, hogy összefogsz Dobrev ellen? Bazmeg.
dr. prédikátor
szégyen ez a két ripacs!!! a márki z.n nem csodálkozom, de a karácsonyba csalódtam. hát ennyit az összefogásról, meglátszik hogy ez a két ripacs csak a hatalomra tör!!! EGYIKŐJÜK SEM ALKALMAS A ME. POSZTRA !!! előre isznak a medve bőrére és egymás között osztogatják a beosztást!!!H A J R Á D O B R E V!!!
justhpeter
Ebben a versenyben van egy vesztes ember és egy vesztes csapat. Minden tiszteletem dr. Magyar Györgyé és a civil választási csapaté, de az igazi vesztesek ők lettek. Belegondoltak valamit a hazai politikai ellenzékbe, ami sosem volt bennük.
Eladott Ország
@FLETÓ: @Pegero: Európában lényegében példátlan amit Orbán művelt. Soha más országban nem történt meg, hogy egy család hatalomra kerülve lényegében nevére íratta az ország javainak jó részét!... lehet örvendezni
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/145176700_257578012540543_609355853282010485_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=8ykgaLWpgYMAX9h5ZzR&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1a4b4c04368498375e53ff448f025cf6&oe=617D5AA1
Diktátorok titkos vagyona: Ceausescu 4 milliárd $, Kim Dzsong ill 5 milliárd $, Orbán 7 milliárd $ dollar. Ő visz mindent ! Mi meg dögöljünk meg ! Nagyon várom már az igazság óráját !
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49132485_324556838394011_8084270113508818944_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Q6zYaHUbx8sAX9V8xnE&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=30613f6556c5dd553a5e73b7a61b9ad9&oe=617BB273
kereső
Csak, csak halkan merem megkérdezni( mert megkapom a dk-s szektás cimet könnyen ezért)- milyen poltitkai FELHATALMAZÁS alapján osztogat KG poziciót a leendő "kormányában"??? He? Nem arról volt/van szó, hogy öt/hat párti koaliciós kormány alakul- amelyben a koaliciós pártok egyezsége fogja összeállitani a kormányt. És akkor, hogy világoos legyen- ebben a koaliciós tárgyalásban ott lesz a dk-GYF-el az élen, ott lesz a jobbik- Jakabbal az élen, ott lesz a momentum-FGYA-val, és ott lesz az mszp-pm( yy 2010 előtti világ képviseletében), ott lesz az lmp- remélhetőleg Ungár Péterrel, -és nem lesz ott MZP, miután nincs pártja.
Ez amit a két jeles férfiú itten bemutat, az a fideSS tempója- majd ők kijelölik, eldöntik, gondolom KG süti a rántottát hozzá, A választó meg eszi-nem eszi nem kap mást.
Ahogy azt "Móricka" elképzeli.
tudode
Attól változatos az élet, hogy szinte minden közöségben van egy, két lófejbej aki belcsúnyázik a levesbe!
.
Márki-Zay keresztény is, jobboldali is, és konzervatív beállítottságunak vallja magát, aztán elszaladt vele a versenylova!
kereső
@tudode: Komolyan mondom a hócipőm tele van az "ilyen" jobboldali keresztény értékekkel. Gondolom Jakab Péter is nemzeti, és keresztény. És jobboldali- mégsem veri ezzel a mellét a nap minden percében. Ha mondja- de nem mutatja, akkor mitől az? Attól, amitől orbán és bandája.És ugyanúgy nem demokrata.
Pálinkás Pál
úgy látom ,megint igazam lett...mondtam, a biciklis buzeráns a trójai faló...,marad a fidesz, ennyi..ezt a majmot meg el kell tüntetni a város éléről is...
lampa laz
Dobrev férfiékat megszégyenítő politikus, erős, karakteres amit már most megmutatott. Aki nézte az rtl-en a 'bemutatkozásukat' láthatta, h állta mind a 3 barom támadását. Ezt a fegyőrnek becézett fszit sosem szerettem, ő volt aki elsőnek nekiment Klárának, aztán sorba jött az őrgróf zay + karácsony. Egyedül Jakab Péter volt az aki tartotta magát az összefogás megállapodásához. Innentől kezdve nálam is kiesett mind a két ürge. Mondjuk Karácsonyt nem is tartottam egy erős vezetőnek, mert nagyon ingatag és borzasztó blődségeket tud mondani. Ez a Márki meg olyan erőszakosan tolja magát mint egy prosti. Jakab Pétert sajnálom, h nem tudott olyan eredményt elérni, h ezt a két majmot beelőzze. Nálam egyedül Dobrev jöhet számításba.
verőce21
A tehén visit-sivít örömében!

- Hozzatok egy láda banánt, nagyon feszült szegény Maki - szól le kígyó a trónusáról.
A nyegle szája szólásra nyílik.
- De én..., én is nyerni akarok. Nekem azt mondták, én testesítem meg a nagy összefogást. Nem így van Feri? - nézz fel a kígyóra.
Feri szája széle remeg, hebeg-habog...
- Asszonyom lesz a győztes. Vitát nem nyitok!
tudode
@kereső: .
Számomra az lenne a szimpatikus, mint legtöbb átlagember, akik van amiben szociális segítőkész a gyengébbeken, liberális, az élet megpróbáltatásaiban, konzervativ, azokban az élethelyzetekben, amikor egy döntés eldönti a húsbavágó problémákat, stb. stb.
.
A kereszténységről nem is szólva, amely olyan magánügy, mint a hálószobatitok, misztikum nélkül, olyan lehet a kereszténység hangoztatása, mintha valaki a legnemesebb szervével dicsekszik, alapja - szinte minden szinten - a tisztesség!
.
Az intelligenciáról nem is szólva, amelyet semmiféle iskolában nem tanítanak, vagy van, vagy nincs!
.
Jakab Péternek, még a saját pártjában is, az hogy a nép hangján szól, és nevén nevezi a regnáló, kiszámíthatatlan gyülekezetet, legfőbb a tótumfaktumot!
.
Ember legyen a talpán aki kiigazodik ezen a kommunikációs zűrzavaron. Csupán a szürkeállomány karbantartására hasznos, segítségül híva a világhálót, rácsodálkozva, hogy hány kaméleonná változott embernek látszó tárgy nyomja a sódert!
kereső
@KisTehen: Karácsony mögé igen, de MZP mögé nem biztos, minthogy MZP nem nem tagja az ellenzéki kooaliciónak- csak csatlakozott az előválasztáshoz megmérettetni magát. Most meg ő dirigál, hozzá kellene igazodni? Mégis miért? Gyózzön egyedül- éés kössön megállapodást a hat ellenzéki párttal- álljon be a koalicióba.
kereső
"Az a helyzet, hogy mégis csak a korrektség mérőfoka is, hogy Karácsonnyal szemben senki nem kampányolt azzal, hogy képtelen megszólítani a vidékieket és több szavazatot visz, mint amennyit hoz. Ahogy MZP-vel szemben sem, hogy hiába szólítja meg a bizonytalanokat, ha közben kétszer annyi biztos baloldali szavazót bizonytalanít el. Valahogy ezzel szemben, ennek a két szereplőnek épül a kampánya arra, hogy a harmadik, legjobban szereplő jelölt miért eleve kizárt és elfogadhatatlan, miközben ha mégis ő nyer, elvileg a saját támogatóikat is el kellene vinniük majd rá szavazni. Ez így nem fog könnyen menni, ők mégis inkább amortizálják a későbbi közös ellenzéki győzelem esélyét, hogy saját személyes hasznot húzzanak belőle. Nekem 2018-ra nagyjából abból lett elegem , hogy ez vált az ellenzéki politika lényegévé, méghozzá a többi ellenzéki szereplő ekézése a közös koordináció és programépítés helyett. Nekem a korszakváltás azt jelenti és azok képesek hitelesen képviselni, akik ellenzéki politizálás címén képesek annál többet mondani, minthogy a másik miért nem. Én ebben a szemléletben vagyok kíváncsi arra, hogy vajon mi fog a második fordulóban történni."

Oszkó Péter
adrenalink
@simmering73: tegnap 18:36-ra Külön-külön már megmérették magukat! Mostmár az a kérdés, hogy kinek van legnagyobb esélye, hogy eltakarítsa Orbánt...
rokker33
@csak úgy...: Hát ilyen ellenzéket biztos hogy nem! Mit művel ez a Márki???Azt hiszi hogy ő szarta a spanyolviaszt??Elbukta fogadja el és erről volt szó tavasszal ,hogy mindegy hogy ki fogja nyerni a többiek mögé állnak. Jakab is panaszkodni tud meg ez a Márki is egyedül s fegyőr maradt csendben!
Qqberci
Ennyit a választói akarat érvényesüléséről. A két önjelölt próféta majd megmondja a tutit...
FLETÓ
@Eladott Ország: Nem tőled fognak tanácsot kérni ezügyben!!!
namihami
Egyre jobban felmerül bennem a déja vu érzés bizonyos Orbán-Torgyán alku és ezekkel kapcsolatban. A M-Z-ban eddig se volt bizalmam, de most a Karácsony is felzárkózott. Mindkettő próbál kilépni a cipőjéből és úgy ""orbánosan"" elindult a feltörés rögös útján.
""Ne bízz a görögben, akkor se, ha ajándékokkal jön!""---De a kiugrott katolikus fideszessel is hasonló a helyzet. Az ""aknaemberek""-ről szóló véleményemet már sokszor leírtam. A M-Z-t mindig annak tartottam, de szerintem a Karácsony is kapott egy ""visszautasíthatatlant"".
Sámannus
Kedves hozzászólók!
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy próbáljátok a valóságos helyzet alapján eldönteni, ki fogja legyőzni orbánt?
Az aki az egyes körzetek 3%-s részvételével szerzett többséget, vagy aki minimális kampánytámogatással is versenyben maradt. MZP az a politikus aki visszaszerezheti a vidékiek bizalmát. Óriási lehetőség van ebben, mert ő nem kényszerül védekezésre sem mint Jobbikos, sem mint fővárosi, sem mint elmúlt harminc év balfácánjai. Ráadásul Dobrev a férjéhez hasonló stílusban, várhatóan kevés ember megszólítására lesz képes a kormánypárti oldalon, és a fidesz propaganda is igen kényelmes helyzetben van a média fölényével.
Szükség van MZP meggyőző képességére, hogy ne csak egymás elől halásszák el a saját szavazóikat, mint ezt az elmult tizenkét évben tették, hanem kilépjenek a kettészakított társadalom másik feléért is. Kevés Karácsony érvelése a 99 %-os
érdekéről, ha az nem jut el a vidékiekhez.
Dobrev győzelme a paravánok mögött zajlik
Az igazi győzelmet jelentő eredményt egyenlőre MZP hozza. sajnos nem fordult még elő, hogy a vidékiek biztató gesztust kapjanak. Ez a biztatás arról szól, hogy a passzívak, és a fideszben csalódottak is megtalálják azt a személyt aki pártjukat tudja fogni.
Karácsony és Dobrev között csak cicaharc folyik, míg MZP a VIDÉKI kistelepülések világához is hitelesen hozzá tud szólni.
Erről azonban az egész baloldalt is meg kell győzni, hogy ez a terv az egész összefogás szavazóit is meggyőzze.
A mi felelősségünk is ez, hogy ki tudjunk lépni a saját szimpatizánsaink bűvköréből, és reálisan próbáljunk gondolkodni
ómió
"Frakciózunk", efftársak, "frakciózunk"!?
RonaGyuri
„finis sanctificat media” tartja a Machiavellinek tulajdonított mondás

azonban manapság annak vagyunk tanúi: hogyan verik szét a „cél”-al az eszközt

Mottó:
Azt gondútam, hogy:
a nép, az isten adta nép, mely … egy kukkot sem fog belőle érteni,
azt is gondútam, hogy:
a firkászék és más „írástudók” ennek kapcsán is csak süketelni fognak,
azt viszont nem gondútam, hogy
az előválasztások kapcsán értelmes megnyilvánulás alig akad

Belátom, hogy a magyar választási rendszer – a gengszter váltáskor jóindulatúan megalkotott, ami a Lázárék átdolgozásában ez már nagyon nem igaz – nem túl egyszerű. Az azonban minimális értelem mellett is belátható, hogy a kulcspontját az OEVK-k adják. Ahogy az is, hogy egy kormányváltáshoz szükség lenne „hiteles” jelöltekre. Ennek egy lehetséges módszere lett volna az előválasztások.
A valamiféle megfontolásból rárakott ME-casting ezt erősen elvitte. Sőt, ami most a hazai közéletben folyik teljes mértékben szétveri az egyéni képviselők lehetőségeit! =))
Macskaszem
Arra is emlékszünk még páran, hogy miferink Kálmán Olgával támadta hátba Karácsonyt a polgármester előválasztás második fordulójában. Az bezzeg nagyon gerinces cselekedet volt.
namihami
@Sámannus: Csak a tény az, hogy az eredmények (és ez számokban is realizálódott) nem a kiugrott fideszest igazolják. Én is ismerem a mondást, hogy qrvából lesz a legjobb feleség, de ez a fideszesből lesz a legjobb orbánellenes (számomra) nem igazán hiteles.
Már többször leírtam, hogy nem hiszek ebben a M-Z-féle nagy Orbán ellenességben. Komoly félelmem van arra, hogy a cél csupán egy jól megtervezett ""lendvay"" (jól ismert a machiavellizmusa) és ezzel az ellenzék forgácsolása. És ez egyre inkább a Karácsonyra is kezd állni.
csak úgy....
@namihami: hadházy is fideszes volt,abban sem bízol!?
namihami
@csak úgy...: Nem tűnik a bomlasztásban játszott szerepe a M-Z és a K dolgainak nyíltságához hasonlatosnak.
A H talán annyira a tyúkszemét tapossa a fideszelitnek, hogy ettől már feketese..ű lett a szemükben. A M-Z és a K csupán ideológiai kérdéseket feszeget. A H viszont ANYAGiakat és annak b@sztatása, abban a körben, az öngyilkossággal vagy azonnali fővesztéssel jár. Ideológiai elveik sose voltak, erkölcsi szinjük szintjük mindig is a pénz volt, azt piszkálni tilos!
namihami
@sgl: Az a bizonyos ""vér nem válik..."" mondásban akkor is van némi igazság. Ezek a ""nagy megtérések"" (lásd a ""bayeri és társai"") mindig sárosak egy kicsit. Amikor az elvek hirtelen 180'-ot fordulnak, az szédüléssel jár.
kereső
Summa-summárum. Ellenzéki szavazók, választók- ideje gyomlálni, mert a konkolyt beette a fene a búzába- és ocsút csinál belőle.
Sámannus
@namihami: Ha nem tudsz kompromisszumot kötni a saját kezedet kötöd meg. Ezek a kompromisszumok jelentik hogy idáig eljutottunk, de még sokat kell kötni, ha túl akarjuk élni orbán rendszerét. Erre épül ugyanis ez rendszer, és egyes támogatója meggyőzése nélkül soha nem lesz változás.
kereső
"Hanem. A süket/vak/sánta, stb. leamortizált tömegből úgy hatszázezren a héten léket ütöttek a hímsoviniszta hatalom vezérhajóján. Dűl is belőle a szennylé még a kéményén is. A Zsiga bácsi már régen megmondta, hogy a gyűlöletkeltés az üzemanyaga, a pocskondiázás meg a mellékterméke és fordítva. De most ez, ha nem is lényegtelen, elhanyagolható. És a nagyi szerint jó lenne, ha kendre hallgatnának a nők. Mert az ugye tudvalevő, hogy ha a nők akarnak valamit, akkor azt meg is teszik, nem totojáznak! És ezt kend már rég megmondta.

Hogy mire gondolt a nagyi? Megmondom! Azt mondta a nagyi, hogy ha tényleg többségi kormányzást akar a nép, akkor ideje tudomásul venni, hogy ebben az országban több nő van, mint férfi. Pont. Mondom kettőspont, ha véletlenül nem értenék a NŐTÁRSAIM, hogy ki legyen a miniszterek elnöke! Merthogy gondoskodáspolitika kell, mert elanyátlanodott ez az ország ebben a dölyfös, semmirekellő férfiuralomban, ahol már a vak komondor is hitelesebb jogalany, mint egy feleség/asszony/anya.

A nagyi szerint mi, nők, ha akarjuk, akkor meg is tudjuk csinálni. Ehhez a vállaláshoz minden magyar nőre szükség van, akárki fia borja!

A nagyi a fagyok beálltával ki is tesz a Ráhel néninek egy, a tavaszi szavazásra hazahívó Túró Rudit az ablakba. Tudja nekünk, nőknek minden nő szavazata számit. A nőnek esze van és döntésképes. Akkor is, ha a szájkaratéval szaporodó homofób hímsoviniszták uralmát kell megdönteni!

Mirtill./Bütyükfalva, 2021.október.02/
kereső
@justhpeter: Nem csak Magyar Györgyék- itt a vesztesek az ellenzék választói, akiknek a feje fölött döntenek ismét felhatalmazás nélkül, és megcsúfolják az előválasztás intézményét.Orbán meg kér egy kávét!
lampa laz
Ez az előválasztás kezd olyan lenni mint a fidesz konzultációja. Nem számít az emberek véleménye, mert a végeredményt úgyis ők döntik el.
namihami
@Sámannus: 11.28: Csakhogy a kompromisszum milyensége sem mindegy. Tökéletes példa erre az akkori Orbán-Torgyán-féle összebútorozás. Az nem kompromisszum, hogy azért állok össze valakivel, mert én egyedül majrézok. És a jelek azt mutatják, hogy nagyságrendekkel gyengébbek (talán még együtt is) annál, aki egyedül áll ki ellenük.
Ha én adhatnék tanácsot a Klárának, akkor most komolyan felvetném neki a Jakabbal való ""koalíciót"" (miként ezt most a M-Z és a K teszi) és akkor azoknak az esélye még csekélyebbé válna. Ha a Dobrev lesz a befutó, akkor nagyon bízom abban, hogy belügyérnek éppen a Jakabot fogja megtenni. Kellene ez a két debattőr ennek az Augiász istállónak az alapos kitakarításához.
FLETÓ
@Eladott Ország: Jól látod! Az a része narancssárga az országnak az időjárási térképen! Terjed tovább gyorsan az a folt...
human
Milyen sok fidesz troll jelent itt meg kampányolva Dobrev mellett. Ez csk igazolja hogy Orbán Dobrevet tartja legyőzhetőnek.
csak úgy....
@KisTehen: még ha éhen döglik a fél ország,akkor is..., nagyon okos!
Sámannus
@namihami: Én a taktikázást a jó győzelme szempontjából tartom szükségesnek. Természetesen összefoghat Dobrev is Jakabbal, vagy Feketével, lehetősége van rá. Nem is tiltakozhat ellene senki. A választóikat irányíthatják a vesztesek, hogy ki áll közelebb hozzájuk. Nincs ezzel sem erkölcsi problémám. Én a cél érdekében gondolom amit írtam
A fidesz orra alá ez a két ember törte a legtöbb borsot, és fogja is. Dobrev, hiába favorit a sajátjai körében a nemzeti média elutasítja, és bejáratott gyakorlattal kihasználja a családi kapcsolatát, és magasan tudja tartani az elutasítottságát. Amit viszont javítani kellene. No az nem fog menni, hogy erőből maga mellé állít félmillió ingadozót, vagy csalódott embert. A győzelemhez valami ilyesmi kell Elég átlátszó trükk MZP-t fidesz pártinak titulálni, és ha nem fogadjuk el érveit sok szavazót is veszíthet az ellenzék.
-Torgyán esetében már nem kellett orbánnak megváltoznia, csak felfedni mikre is képes a hatalomért. Ha azt az ördögöt fested a falra, megtehetnéd Jakabbal is, vagy bármelyik képviselővel aki majd kilép ebből a koalícióból, mert a fidesz megveszi kilóra, mert a mérleg nyelve kicsiny különbség esetén lehet, hogy csak ennyin múlik..
Ez a fajta koalíció inkább arra jó, hogy a még nem ellenzékre szavazókat meggyőzzék, és nem csak arra, hogy ki legyen a miniiszterelnök. Ha Jakab befolyása nagyobb mint MZP-é, és több választót csábít az ellenzék mellé oké lenne. Ám ő most éppen a saját szereplése miatt könnyű célpontja mindenkinek talán Feketéhez hasonlóan ő is a mélyponton van sajnos. Ha ő lenne a harmadik jobb szövetségese lehetne Dobrevnek, mert egyéni képviselőknél úgy látszik sikeresebben működtek együtt.
csak úgy....
@human: ezt mondom tegnap óta! szerintem még szavazatokkal is segítették klárát,hogy ö legyen a nyerö..
Sámannus
@KisTehen: Ez meg is van, de mondani kell valamit azoknak is akik nem hallgatják meg Dobrevet. Ez olyan szakmai feladat amit nem úgy kell csinálni, hogy hóóórukk egyszerre, hanem külön-külön ragozni kell mindenkinek az álláspontját.
Sajnos az elmúlt tizenkét évben az ellenzék defenzívában volt, nem volt képes kitörni az MSZP DK elutasítottságából, még akkor sem ha most a Jobbik háttérbe szorult.
MZP mondta ki először, hogy a régi pártelittel nem lehet fordítani a helyzeten. Most egy csendes váltás is történik ellenzéki oldalon. Látszik is, hogy mennyire eltolódik a hangsúly a demagógról a racionális értékelés felé.
Havanagi
@Sámannus: Milyen régi pártelit?A volt KISZ titkár Orbán,vagy a párttikár apja?Miről megy itt a kavarás?Most mindenki szajkózza Kari gerit,aki végig tagadta ,hogy indulna a min.elnök jelölti pozicióért?Aki diszpolgárrá avatta Tarlóst?Köd ül a fejekben,vagy mi van itt?Jól irta valaki az egyik
hozzászólásban: MZP a trójai faló.
kulabombaafityiszre
@Pegero: tegnap, 21:03
Majd ha viktorod nyer kiváncsi leszek(mivel nálam nem élet-halál kérdése),hogyan fog boldogulni eu-s pénz nélkül,a nagy,hitelből történő osztogatás után,mert a folytatjuk szlogen kevés lesz.
Sámannus
@Havanagi: Jelen estben az utóbbi 15-20 év távlatáról beszélek. Emlékezz vissza Gyurcsán amikor kilépett az MSZP-ből előtte az pártja vezetőinek a pártlista végére sorolását javasolta, hogy az új emberek tiszta lappal lehessenek vezetők.
Lásd még a fidszben is repül, aki nem eredményes.
Az előválasztás éppen ilyen rosta amit tíz éve nem akartak megtenni, most megtörténik. Sőt tovább kell lépni Bruck véleményén is. MZP álláspontja arról szól, hogy ne csak osztozkodjanak a régi szavazatokon, hanem szerezzenek új szavazókat is. Félmillió szavazó nélkül Csak álmodozni lehet a győzelemről. Még meggyőzhető a szavazó tömeg, ha időben átrendezik a küzdőteret
Az eddigi megkövesedett retorikát a fidesz nagy rutinnal fogja kezelni, de felfordul az egész rendszere, ha az új szereplők másra helyezik a hangsúlyt.
A vidéki szavazókat MZP tudja hitelesen megszólítani, ezért a budapesti politikusoknak őt kell segíteni.
A megmondóknak pedig pedig nem elég a személyes gyűlölet gondolkodni is kell és taktikát váltani. Idő van hozzá csak kevés.
A most zajló politikai megmérettetés jó okot, lehetőséget adhat, hogy helyes irányba álljunk.
kereső
@Sámannus: tegnnap 09:42 ránéztél már az előválasztási térképre. Dobrev hozta a "vidéket"- Ő tulajdonképpen ott nyert nem Pesten. Miről beszéltek- még hogy nem tudja megszólitani a "vidéket"??,
dr. prédikátor
@Shikari: @Shikari: @Shikari: NE UGASS TE MOCSKOS KLOZETLAKÓ BÉLFÉREG!!! takarodj a kurva bárcás anyád picsájába!!!KOCSMANÁCI!!!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:04
Mi a problémád hiszen te egy román cigány vagy.
CsipkeRózsa
Finomabban fogalmazzunk, Karácsony és Márki-Zay összefog a győzelem érdekében. Az, hogy Dobrev ellen, durvább hangzású.
CsipkeRózsa
Jó volna, ha mindenki továbbra is azt határozná el, hogy szavaz az ellenzéki összefogásra, mert Orbán nem maradhat a következő ciklusban minielnök. Erre gondoljatok, és úgy szavazzatok, ez az ország érdeke. Ne adjunk lovat a kárörvendő jobboldal alá.

Ne lázadozzunk ellenük, mert mind a három jelölt ott lehet a kormányban. És ez volna a lényeg. Vagy inkább maradjon Orbán?
human
@csak úgy...: Az előválasztás befolyásolásához jóval több ember és pénz kell, mint pár tucat fidesz trollt odavezényelni egy-egy cikk alá.
Nils Holgersson
MZP túl sokat van Budapesten! Mi lesz így Hódmezővásárhellyel?
Ludmilla
én a három közül egyikre sem szavaztam:az én jelöltem Jakab Péter volt,a második fordulóban nem szavazok... na,nem azért,mert lusta vagyok,hanem a veszekedésük miatt
Szevasztok
Nagyon jó film. A bolgár a cigány a zsidó a román meg az álmagyar. Magyar bohózat. (Szines nem?)
kulabombaafityiszre
@Shikari: egnap, 19:08
Erre csak anyázni tudsz román bozgor,fotelnáci.Fáj a általam lírt igzság.Tudni akárhony vergődsz sosem leszel igaz magyar,csak egy román bozgorból átvedlett senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.