A Jobbik elnöke nem ért egyet a formálódó egységgel.

Jakab Péter kiborult a Karácsony-Márki-Zay összefogásonFotó: Jakab Péter/Facebook

Ahogyan mi is megírtuk, miniszterelnök- és miniszterelnökhelyettes-jelöltként megy tovább az ellenzéki előválasztás második fordulójába Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Azaz: összefogtak az elsőként továbbjutó Dobrev Klára ellen. Ezt véleményezte most Jakab egy Facebook-posztban.

Amikor kiderült, hogy nem jutok miniszterelnök-jelöltként a második fordulóba, elmondtam, engem nem a helyezés érdekel, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás stabil maradjon, a győztest pedig teljes mellszélességgel támogatni fogom

– kezdi. 

Erre most két miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy a második fordulóban összefognak, hogy ne a harmadik nyerjen. Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném. De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek. Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye

– véli Jakab. Majd hozzátett néhány javaslatot:

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt.

Fotó: Jakab Péter/Facebook

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mondom én, ha osztanának Fair Play dijat- azt Jakab Péter kellene, hogy kapja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Igaza van! Karigeri és Márki most megvan sértődve,hogy nem ők az elsők hanem Dobrev,aminek én személy szerint nem örülök, de hogy megtámadják, hát ez nem túl becsületes dolog!Karácsony amúgy is egy kétszínű geci, de Márki tól többet vártam!
lusta
Szóval, ha jól értem, amíg meg nem egyezik Karáácsony Márki-Zayyal, addig ne nyomtassák ki a szavazólapokat és ne is kezdjék el a második fordulót?
kotos
Teljes mértékben egyetértek Jakabbal. Bármennyire is ellenzéki vagyok (voltam), visszataszító lett a két összefogó és hiteltelen. Nem értettek meg az összefogás lényegét és értelmét. Újabb fideszkére nem szavazok. Maradnak a Kétfarkúak.
kereső
Mondom én, ha osztanának Fair Play dijat- azt Jakab Péter kellene, hogy kapja.
dr. prédikátor
REMÉLEM HOGY DOBREV NYER ÉS JAKAB LESZ A ME. HELYETTES!!! EZ A KÉT POJÁCA A KORMÁNY KÖZELÉBE SE KERÜL!!!két fasz hataloméhes áruló!!!
colibri
@sgl: Csak az egyik! De melyik? Ezt nem tudják eldönteni.
lampa laz
@kereső: Bocs, h lopom, de így látom én is.
"Mondom én, ha osztanának Fair Play dijat- azt Jakab Péter kellene, hogy kapja."
Rozs Sándor
Karácsony és Márky-Zaj felháborító megállapodással akarnak tovább menni erről szó sem lehet amit akarnak az egy olcsó trükk!Rozs Sándor
kereső
@sgl: annyit pontositanék, hogy ez nem "ellenzéki" hiba és bűn! Nevezd már nevén a "gyermeket"! Ezért a kettőért az egész ellenzéket nem lehet felelőssé tenni- ez Karácson és MZP akciója. Kiváncsi vagyok a KG mögött álló pártok miként itélik meg ezt az akciót. Ha támogatják- akkor felrúgták az ellenzéki koaliciós megállapodást.
Emmersson71
Na, most aztán már tényleg kíváncsi vagyok, hogy Jakab támogatói és a Jobbik szavazói kire fognak szavazni!
Emmersson71
@rokker33: Én inkább Karácsonyon lepődtem meg.Alamuszi nyuszi nagyot ugrik!
MZP egy sunyi alak, ezt rég tudom...
sokanvagyunk
Ha nyer... - lesz a következő miniszterelnöknek egy kemény húsz fős frakciója a parlamentben.
relatív
A regnáló aljassága fertőző, mint a Covid !
Az egyes emberi értékek az ót miniszterelnöki jelöltnél IS megjelenik, egyértelműen !!!
namihami
Akinek még a ""Jobbik"" szó hallatán eddig volt némi averziója (töredelmesen bevallom, nekem is), az most láthatja, hogy a Jobbik (ez az új) megy a megtisztulás útján és a Jakabnak nincs semmi szégyellnivalója az új pártjával kapcsolatban.
A M-Z és a K pedig ""büszke"" lehet becsületes és korrekt kiállására a jelölti versenyben. Akárki nyerjen a többi jelölhető és esélyes közül, remélem, hogy ezt a M-Z-t még a hatalom közelébe se engedi majd. A K-t pedig az első lehetséges alkalommal a halál f@szára zavarják a pesti választók. A budapesti főpolgármesteri cím egyrészben éppen a dobrevi szavazóknak köszönhető.
Persze, én is tudom: ""A hála nem politikai kategóris!"" Háááát, tényleg nem!
bencemacska
@Emmersson71: ma, 12:21
Egyetértek veled, ( bár nem nekem írtad)
Én még most sem hiszem el, hogy Karácsony ennyire HÜLYE legyen! Nem veszi észre, hogy , hogy honnan jött a MÁRKI. A múlt héten akárhányszor beléptem a You Tube-ra, mindig őt láttam, ő "hirdette az igét". A kérdésem: "mibű" ???
/Van rá válaszom, de tartok tőle, hogy a kitaláló nem hiszi el, hogy ez csak egy vélemény tőlem./
bencemacska
@namihami: ma, 14:14
A főpolgármesteri cím nem "a dobrevi szavazóknak köszönhető", hanem DK-nak közvetlenül (mindkét értelemben!!!), mert ők bombázták a szavazókat folyamatosan, hogy szavazzanak K.G-re!
rokker33
@Emmersson71: 12:21 Karácsony "csak" Budapestet hagyja ceerben, ami nem túl tisztességes húzás. Először Zuglót szarta telibe, most egész Budapestet, szóval én inkább Márkin lepődtem meg, mert úgy tudom hogy jó polgármester Hódmezővásárhelyen, de karigeri mindig is egy puhány sunyi alak volt és az is marad!
rokker33
@bencemacska: Leszarja Zuglót leszarja Budapestet, akkor mit vársz egy ilyen alaktól?Az emberek változást akartak és teljesen hihetetlen, de Tarlóst leváltották és alig telt el 2 év már le is lép. Legalább 1 ciklust normálisan kihúzott volna, akkor azt mondom, oké fasza csávó, de igy a szememben egy senkiházi tróger a karigeri!Márkin látszik azért a rafináltság/ kitanulrság és jól tud kommunikálni az embereket megtudja győzni, hogy igaza van jól tudbeszélni Karácsony meg ami levan írva abból olvas ez nem tudás kb ezt műveli Orbán is már 30 éve!
bencemacska
@rokker33: ma,15:11
O1G-vel kapcsolatban azzal értek egyet, aki azt írta róla, hogy sajnos ő egy nagyon okos őrült. Ha végignézed a tetteit, te is rájössz erre! Ezért nagyon veszélyes ránk nézve!
Nem lepődnék meg, ha MZP az ő neki dolgozna.
Karácsony nagyon nagy csalódás számomra is! /És zuglói is vagyok!/
Sámannus
Kevés lenne annyit mondani, hogy rám szavazz, vagy szavazz rá. Azért is mert azt meg is kell okolni. Ez a két ember okos, és jól harcolnak.
Az más kérdés hogy sok mindent lehet bele magyarázni.
A szavazók értelmére is hatni kell nem csak az érzelmekre, mert az is van sokunknak. A fideszt olyan terepre kell kényszeríteni ahol nincs sárdagasztás. Az elmúlt 12-20 év erről szólt. Dobrev ezért lesz esélytelen velük szemben, mert vele szemben ez duma érvényesült. Lássuk amikor ők védekeznek, szórakozzunk el velük egy kicsit, hogy milyen kisfiúknak lenni.
Nessy
Nem tudom, jó ötlet e? Nem kellene a szavazókra bízni?
lampa laz
@Nessy: ...így indult az előválasztás, ezzel az ígérettel felénk, h mi döntsük el és tessék, nem mi döntünk hanem elkezdtek egymással és egymás ellen szövetkezni. Agyrém, mert ezek egymást és nem orbánt akarják legyőzni. Azt hiszem ezért volt sokunkban kétség az összefogást illetően. Azt a picit bizalmat is sikerült nekik gyorsan lerombolni amit beléjük helyeztünk. Egyébként meg tudjuk, h a miniszterelnököt nem a nép választja meg, hanem az országgyűlés tagjai a köztársasági elnök javaslatára. Erről egyeztethetnének a háttérben a nyilvánosság kizárásával, mert ennek borzasztó romboló hatása van így, h egymásnak üzengetnek meg véleményt írkálnak. A fideszt hozzák előnyös helyzetbe, mert így simán kinyírja őket.
Nessy
@KisTehen: 2022-ben már nem kell 50% a győztesnek. Még barkácsol Orbán most a járványveszély idejére kapott kormányzására hivatkozva a választási törvényükön, és már 30% is elég lesz a 2/3-hoz.
bencemacska
@Nessy: ma, 16:14
Szvsz az előválasztással eldőlt, hogy nem lesznek alkuk, hanem a szavazók döntenek. A visszalépés azt jelenti, hogy én teljesen esélytelen vagyok a mezőnyben, ezért arra kérem a szavazóimat, hogy nálam esélyesebbre adja a szavazatát.
De, hogy 3 közül a harmadik mondja meg, hogy ő a legesélyesebb.! Ez nagyon gyanús. Vagy MZP egy személyben jós is?
Jakabot meg nem értem, hogyan történhetett meg, hogy a vidék az ő pártjára szavazott, ő meg lemaradt.
A fegyőr szvsz saját maga kérte a néhány tagját, hogy MZP-re szavazzanak, mert ő úgyis esélytelen.
Karácsonyban nagyot csalódtam!!!
simmering73
Mintha valaki egyszer azt mondta volna, hogy ezzel a Márkival vigyázni kell, mert Orbán embere. Ahogy a mostani káoszt látom, van benne valami. Orbán hátra dőlhet, hagyja, hagy szórakozzanak a hülyegyerekek.
namihami
@bencemacska: 1r.58:. Miért, Te talán olyan nagy különbséget látsz? A DK és Dobrev egy bázis. A DK-s szavazók (nagyon kevés kivétellel Dobrev hívek és fordítva. Ha nem így van/lenne, akkor valamelyikének szakítani kellene a kapcsolaton.
bencemacska
@namihami: ma,20:52
Úgy látszik félreérthető voltam!
A " hanem DK-nak közvetlenül (mindkét értelemben!!!)," nálam azt jelenti : Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció külön - külön IS kampányoltak nagyon keményen Karácsony mellett.
Akkor azt gondoltam: ezzel akarják kivonni a ME jelölési forgalomból Karácsonyt!
Istenakinincsen
@Nessy: ma, 16:14.
Nem jó ötlet.
A szavazók sajnos nem értenek semmit ebből a politikai játszmából.
Istenakinincsen
Igaza van jakabnak:"Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt."
Toller Béla
Bölcsül a Jakab, komolyan ! Ahogy hülyül a másik kettő !
fűre lépni szabad
Nagyon helyesen !!!
Volt az a két kis botlása, amikor együtt szavaztak a Fidesszel a pedofil törvényről, meg hogy a náci karlendítést integetésnek látta, de ezektől eltekintve teljesen rendben van ez az ember. (a Vona meg húzzon a francba és ne minősítsen olyat, aki sokkal jobb nála!).

Én is harmadik helyre vártam, de az gondolja rosszul, aki azt hiszi, hogy Jakab ezzel leszerepelt és nem lesz fontos szerepe az új kormányban. Hát nem szerepelt le és lesz helye az új kormányban (Dobrevnek a teljesítmény számít, és Jakab bizonyított - ha csak azt nézzük, hogy szinte a semmiből előkerülve egy megsemmisülés közelébe került pártot talpra állított, megtisztított és normális jobboldali irányt mutatott... hát erre nem sokan lettek volna képesek!)
ómió
Ha már bukta, legalább "alányalós" legyen! Igaz, Parizer efftárs!?
kereső
@fűre lépni szabad: Volner-" meg fogják hekkelni az előválasztást". Megtették- kivédhetetlenül. Márki-ra leadott szavazatokkal, Jakab ellenében. megszervezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.