Csizmadia Ervin a Népszavának adott nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozta: nemcsak arról kell beszélni, hogy kormányra kerülve alkotmányoznának-e feles többséggel, hanem arról is, miként enyhítenék a kettéosztottságot.

Egy politikai elemző elmondta, melyik jelöltnek van esélye győzni Orbán ellenFotó: HVG Videó/YouTube

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezetője válaszolt a nepszava.hu kérdésére, amire arra vonatkozott, szerinte melyik jelöltnek van valódi esélye Orbán ellen.

Azért van több esélye Karácsony Gergelynek Dobrev Kláránál, mert a DK-s jelölt táborát nagyon nehéz lesz bővíteni, Karácsonyét viszont több irányból is meg lehet támogatni. De a jelöltek között még nem lefutott a verseny, sőt most kezdődik igazán

– mondta Csizmadia. Az elemzőt arról is megkérdezték, hogy milyen stratégia segítheti győzelemre az ellenzéki politikusokat. 

Én azt várom, hogy a jelöltek már abban versenyeznek egymással, ki tudná jobban vezetni az országot. Mert erről azért eddig keveset hallottunk tőlük. Nem csak arról kell beszélni, hogy alkotmányoznának-e feles többséggel, vagy sem. Ez előtt van még rengeteg fontos dolog.

Kiemelte, hogy szerinte mi lenne az egyik legfontosabb lépés:

Például hogyan kezelnék a „két Magyarország szindrómát”? Erről semmit nem mondott egyikük sem. Hogy lehet enyhíteni a kettéosztottságot úgy, hogy bevallottan az alkotmányosság határán kormányzok majd? Mit tesznek, ha az egyesítési kísérleteikre – amiről még egyszer hangsúlyozom, még semmi konkrét tervet nem hallottunk senkitől – a másik oldal totális elutasítással válaszol? Attól félek, a főszereplők lebecsülik ezeket a kérdéseket, pedig ezek a legfontosabbak, nem az, hogy Polt Pétert hogyan akarják eltávolítani a hivatalából.

– mondta. 

Forrás: nepszava.hu
Fotó: HVG Videó/YouTube

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@KisTehen: Orbánnak meg fekete a lelke, és az ezerszer rosszabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
"Például hogyan kezelnék a „két Magyarország szindrómát”? " ez már nem is elemzés,-ez egy vádirat !
csak úgy....
@RonaGyuri: akkor miért nem jelöltek ki maguk közül 1-et,akit követ mindenki?
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igazán releváns kérdés is lehetne,

ha nem vesszük figyelembe Orbán lelkivilágát

A telex.hu „Egy Fidesz-aktivista az év barkácsmegoldását alkalmazta egy Stop Gyurcsány-os standnál” című írása számol be egy igazán mókás esetről. Ennek apropójából feltesz egy kérdést: „Miért nem Stop, Gyurcsány! Stop, Dobrev! a kampány neve? Miért nem Dobrev Klára neve van a molinókon, Gyurcsányé mellett?”!
A cikk szerint: „Ebben a telexes videóban egyébként feltettük ezt a kérdést Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának is, érdemes megnézni a választ.”. Aminél a videó sokkal több magyarázatot ad. Az elején egy lelkes aktivista (minimum szakszervezeti bizalmi volt a létezőben) osztja a frankót a „komcsi ivadékokról”!
Mos ha belegondolunk Dobrevet ezzel vádolni – lévén, hogy lényegében az – igencsak kétélű fegyver, mivel Orbánnal és Kövérrel az élen az egész „központi bizottságot el lehetne temetni” ezen a címen! =))
Toller Béla
Hááát, azhért poplt legyen az első, vagy egy az legelsők között ... Az árok betemetése tovább tart. És már miért tudná nehezebben betemetni Dobrev, mint Karácsony, vagy Márky, vagy akár Fekete-Győr ? Jakab is képes lenne rá. Persze nem úgy, hogy maga ellen egy újabb egységet épít ki a balga kormányzással (ami Gyurcsánynak talán az egyetlen konkrét bűne volt, anno) !
ómió
Hát, amelyik totál képes nem észrevetetni a tervezett népzsebit, "migráncs- meg aberróbizniszt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.