Egyre inkább izzanak az indulatok az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért versengők között, de azok sem maradnak ki, akik az első forduló után kiestek. 

Fekete-Győr: Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev KlárátFotó: Jakab Péter/Facebook

Ahogyan mi is írtunk róla, a Jobbik elnöke, Jakab Péter ma egy Facebook-posztban fejtette ki, hogy miért nem tartja jó döntésnek – és taktikának – azt, ha Karácsony és Márki-Zay összefognak a DK-s Dobrev Klárával szemben. Erre hamar megérkezett a másik, első fordulóban kiesett politikus, a momentumos Fekete-Győr András válasza is. 

Facebook-posztban ment szembe Jakab álláspontjával:

Én ezzel nem értek egyet; éppen ellenkezőleg. Ahogy az RTL-vitában is elmondtam: aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni.

A második fordulóban arról kell döntenünk, hogy kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben. Arról kell döntenünk, hogy ki tudja megszólítani a legtöbb bizonytalant, és ki képes behozni a legtöbb új szavazót

– írja. Ezután részletezi, hogy milyen politikával sikerült mind Karácsonynak, mind Márki-Zaynak nyernie már a Fidesz ellen. 

Ha pedig egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés

– tette hozzá a Momentum elnöke.  A Jobbik-DK kapcsolatról, és Jakab Péter Dobrev Klárához való viszonyáról pedig szintén nem kertelve fogalmazott:

Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

De mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet, hanem a valódi változást akaró városi, vidéki, jobboldali, baloldali és bizonytalan szavazók szövetsége. Mindannyiunk szövetsége. Mi ebben hiszünk, és ezért dolgozunk minden erőnkkel a következő hetekben is

– zárja a gondolatait. 

Fotó: Jakab Péter/Facebook

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Egy nő nem pártszineket visel, hanem, ami divatos, vagy jól áll az egyéniségéhez! Sokan meg amit találnak a szekrényben, vagy a kínai butikban! Ha nő vagy akkor tudod miről beszélek, ha meg férfi, akkor tájékozódj a hölgy ismerőseid körében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jogos: ellentétben veled ő nem Orbánt akarja győzelemhez segíteni! =))
Macskaszem
@KisTehen: Mi viszont rühelljük a narancsos dolgokat, úgyhogy inkább a piros.
Nessy
@KisTehen: Egy nő nem pártszineket visel, hanem, ami divatos, vagy jól áll az egyéniségéhez! Sokan meg amit találnak a szekrényben, vagy a kínai butikban! Ha nő vagy akkor tudod miről beszélek, ha meg férfi, akkor tájékozódj a hölgy ismerőseid körében.
kereső
Azzal, hogy korrekt? És Te? Te gratuláltál a többeknek? Tanulhatnál Jakabtól.
Ami meg a jobbikosokat illeti- el vannak képedve, igen mint ahogy mi is akik nem vagyunk jobbikosok, érthetetlen számunkra, hogy hova tűntek a jobbik szavazói, amikor a párt elnökére kellett volna szavazni? Netalán MZP-re adták a voksukat? Vagy más is van a palacsintában FGYA? Ja, nem arról volt szó, hogy Ti lehet, hogy nem támogattok senkit? Nem úgy néz ki a dolog.
Egyébként meg milyen dolog már ez beleszólni egy másik párt belügyeibe? Jakab neked tartozik elszámolással, vagy mi van?
justhpeter
A mai helyzet. Karácsony - Márky-Zay - Fekete-Győr vs Dobrev - Jakab ? Orbán hátradőlt és kikérte a kávéját.
kereső
@justhpeter: Nem mondom, MZP-és KG jól megkavarták a x@art.
És nekem a 2014 választás jön szembe- amikor az mszp Meterházy személyében kigolyózta Bajnait.
Aztuán 2018- amikor az volt a szlogen: Gyurcsány többet visz, mint amit hoz. Kik mondták? Ugyanazok , akik most azt mondják, hogy Dobrev nem tudja legyőzni orbánt- mert a "kiábrándult fideszesek"!! Ja.
Miközben azok akik ezt mondják, most éppen a bejutási küszöbön vannak, vagy 1%-on.
Gyurcsány meg megnyerte az előválasztást, a jelültje menyerte az előválasztás első fordulóját, és övé a legnagyobb ellenzéki párt. Na ez a nem tudja legyózni, ugyanolyan marhaság, mint a többet visz, mint hoz.Ki is találta ezt ki? Ja- MZP meg KG.
Qqberci
"Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát."
No és?
"De mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet"
Aztán honnan tudják?...
kereső
@KisTehen: Akkornem kellett volna koaliciós szerződést kötni.És mi az hogy nem veszi be a gyomruk a baloladalt? Ott az mszp. Azt beveszi?
Béla333
Karácsony most válhat igazi politikussá, igazi hazafivá, ha Márki-Zay javára visszalép és a szavazóit is megkéri MZP melletti szavazásra.
Mégpedig azért, mert az előválasztásból továbbjutott 3 jelöltből Márki-Zay Péternek van egyedül esélye legyőzni az Orbán féle maffiát és elszámoltatni a politikusi bűnözőket mindkét oldalon!
kereső
És csak még egy gondolat , ami nem csak FGYA-nak szól, hanem a két jelesnek. Ilyen tisztességtelen "játék" után mégis mit gondoltok a dk szavazók hogyan fognak szavazni a listára? , amikor élesben megy jövőre a dolog. A hülyének nézés után.
Sziszifusz
@Béla333: 17:07
Szerintem Márky-Zay Péter az elvárásoknak megfelelőn, pont most "vágja haza", a kormányváltás reményét adó, ellenzéki összefogást.
Béla333
@Sziszifusz: 17.12
Szerintem meg vagy Márki-Zay hozza el a kormány és rendszerváltást, vagy senki.
Ha nem támogatjuk őt, akkor az évtizedes posvány folytatására szavazunk. Elég volt az elvesztegetett 30 évből, az élhetetlen országból.
Új szeleknek, új arcoknak kell jönni, a régi bandát ismerjük már jól!
justhpeter
@Béla333: ...és Márki-Zayt fogják támogatni a parlamentbe jutott pártok képviselői, akik ellen most szövetkeznek ? Ez valami vicc ?
Béla333
@justhpeter: 17.24
Márki-Zay is kapott sokszázezer támogató szavazatot. Miért kellene ezen szavazók véleményét figyelmen kívül hagyni.
Meg egyébként is: kitől várhatsz ÉRDEMI változást a politikában?
Gondold csak át!
Sziszifusz
@Béla333: 17:20
Neked nem gyanús MZP. bomlasztó taktikája, az ellenzéki elnökjelölt társai ellen ?
Karácsonyt a sarokba kívánja állítani, Dobrevet pedig leküldené a pályáról.
Teszi ezt úgy, hogy jelöltársaihoz képest, lényegesen kisebb tömegbázis van mögötte.
kulabombaafityiszre
Az önjelölt megváltók akik egymást ekézve mondják a tutit.Egyedül Dobrev nem szólalt meg nagy önmérsékletről téve bizonyságot.Vajon ezt gyurcsány kibirná?Dobrev vár,amig ezek elintézik saját magukat.
Higgyétek el okos asszony,nem olyan szeleburdi mint a férje.
Béla333
@Sziszifusz: 17.29
Ne viccelj már! Hódmezővásárhelyen Lázár ellenében harcolt és nyert! Ha a saját embereinkben sem bízunk, akkor felesleges is csatasorba állni!
Béla333
@kulabombaafityiszre: 17.38
Nem veszed észre, hogy a DK-nál mindenki nekiesett Karácsonynak és Márki-Zay Péternek?!
A piszkos munkát elvégzik mások, de azért a piszkos munkát a DK-nál Dobrev Kláráért és a hatalomért csinálják!
relatív
Az a meglátás, hogy vannak akik az ellenzéki összefogás győzeleméért dolgoznak, igaz, és jobb lenne, ha ezt tennék azok IS , akik éppen ellenkezően, ennek bomlasztásán érdekeltek, amok kis egzisztenciájának érdekében, mint azt a jelenlegi Soros-ösztöndíjas tesz évek óta.

Ha a rendszer nem, csak a személyek cserélődnek, az nem váltja be azt a fogadalmat amit a most ellenzékként összeállók aláírtak - a népnek adott ígéretük alapján ! Jó lesz ezt mindenkinek szem előtt tartania, mert felelősség nem csak a most regnálókat, hanem az ellenük küzdőket IS terheli ígéretük betartása tárgyában !
Sziszifusz
@Béla333: 17:41
... és az akkori győzelméhez vezető úton az ellenzéki pártok, így a DK is támogatta.

Az, hogy MZP mennyire a mi emberünk, számomra eléggé kétséges.
Vigyázz, nehogy csalódjál, úgy mint korábban másik politikusokban (LMP).
Béla333
@Sziszifusz: 17.48
Én az LMP 2018-as vezetőiben ma is megbízok és mivel a kerületükben 80%-os támogatottságuk volt, a választók is megbíznak bennük.
Az LMP lehetett volna a megoldás az ország gondjaira 2018-ban, csak éppen ez nem kellett az országnak.
Mint ahogy most is lehetne Márki-Zay egy megoldás, de a jelek szerint őt is el akarja gáncsolni a magát demokratikusnak hazudó ellenzék. Ha nem kell, akkor nem lesz, nem ő fog ráfaragni erre, hanem mi, mindannyian!
Sziszifusz
@Béla333: 17:54
Szegény MZP-t. el akarja gáncsolni a magát demokratikusnak mondó ellenzék ? Ugyan már, önmagát favoritnak beállítva, most éppen ő gáncsoskodik
Havanagi
Az egész bagázsban Jakab Péter egyedűl szava álló, a másik három a szememben NULLA!Kaméleonok.
kereső
@KisTehen: De az előválasztási etikai kódexet, és a szabály rendszerét igen. Mit is kérdeztél?
Béla333
@Sziszifusz: 18.04
1./ Magát demokratikusnak hazudó ellenzék, hiszen nem tudom hányan gondolkodnak és cselekszenek úgy, mint egy demokrata?!
2./ MZP önmagát nem állítja be favoritnak, éppen ellenkezőleg: annak is örül, hogy bejutott a második fordulóba.
3./ Miért lenne gáncsoskodás, ha győzni szeretne? Mert Klárika megsértődik? Bizonyítsa be, hogy komolyan gondolja az elszámoltatást a politikusi "elit"-nél, mondjuk kezdheti a férjével! Vagy csak a Fidesz disznóságait akarja kivizsgálni?
kereső
@KisTehen: Azért mert van/volt?? egy előválasztási etikai kódex, és egy előválasztási szabály rendszer, amelyet az ellenzéki pártok alkottak. Ehhez csatlakozott MZP- és innentől ez ránézve is kötelező.(lenne). Csak KG-vel egyetemben most ezt felrúgták- ami a választók becsapása IS!
Béla333
@kereső: 18.16
"Csak KG-vel egyetemben most ezt felrúgták- ami a választók becsapása IS! "
Mit rúgtak fel és mivel rúgták fel?
Hogy saját gondolatuk van, véleményük van, hogy léteznek?
Elég volt már a DK-s cirkuszból! Mindig csak a hisztéria megy!
Egyébként meg volt például ugye egy DK-s facebook oldal, amelyik arról cikkezett és olyan felméréseket hirdetett, hogy Karácsony alkalmatlan a miniszterelnökségre. Akkor nem volt ez probléma az oly érzékeny DK-s fanatikusoknak?
kulabombaafityiszre
@Béla333: ma, 17:43
Sőt azt is észrevettem,mzp nem csinál hiúsági kérdést abból hogy kapásból megkérje karánycsonyt mondjon le a javára,mert csak ő képes orbánt leváltalni.popper péter mondta:„A karizmatikus politikustól, aki a Sors küldöttének tartja magát, óvjon meg az ég”
Amiért mzp egyedüli ellenzéki polgármester lett nem biztos a győzelme orbán felett.
Tökmindegy ki lesz a jelölt mert úgyis megindul a lejáratása.több cikket is oolvastam mostanában,
mzp feleségéről akinek a kezei között csecsmők haltak meg.Tudom hogy baromság hiszen pert is nyertek,de gondolkozz az egyszerü tv-t néző választó fejével.A propaganda hatására simán beállítja a feleségét csecsemő gyilkosnak.Ezzel el is érkeztünk oda,hogy ott lesz gyurcsány mellett a polcon.Mire a pereket megnyeri eltelik vagy 20 év.Sajnos ez a nagy helyzet.
Sziszifusz
@Béla333: 18:32

A helyzet megítélésében sokat segíthet Bruck Gábor legutóbbi megszólalása. Már csak kíváncsiságból is olvasd el.
Tisztán, érthetően, megismerheted a jelenlegi helyzetet.
MZP.-hez közel álló Horvát András FB-s megszólalása is árnyalja az ügyet.
kereső
@Béla333: Most már tényleg lófütty Neked Béla. Ha visszalépnek egymás javára még az egy fokkal etikusabb, mint az, hogy szövetkeznek- és posztokat osztogatnak egymásnak. Ez volt az előválasztás szabályai között? Nem arról volt szó-és mindenki ezt kommunikálta a választók felé- két forduló a miniszterelnök jelölteknek és a választók döntenek, nem a politikus elit mutyijai. Máskor haj de kényes vagy ezekre a dolgokra- most miért nem? És nem a véleményével van baj- azzal vitatkozni lehet- de ez amit csinálnak tisztességtelen- és főleg a választókkal szemben az. Morogtál, mikor a pártok beálltak egy-egy jelölt mögé, sőt amikor a dk-jobbik egyezség megkötetett/ most meg minden oké? Fura neked az erkölcsi-és igazságérzeted, ha kedvenceidről van szó.
kereső
@Béla333: Most éppen milyen dk-s cirkusz van? He??? Karácsonny és MZP csináljja a cirkuszt és akkor dk-s, meg gyurcsány? Komolyan ???
Béla333
@kereső: 18.52
Tényleg neked a cirkusz a lételemed! Azt mondták, hogy 1 héten belül eldöntik, hogy ki lép vissza kinek a javára!
kereső
@Béla333: Akkor döntsék el- csak előtte felmérik, hogy a szavazók kit támogatnak? MZP megrendelte a már a közvéleménykutatást? Nem én cirkuszolok, csak éppen Te nem tudsz mit kezdeni a tényekkel.
Béla333
@kereső: 18.54
Hogy milyen DK-s cirkusz van a propiban írogató fanatikusokon kívül?
Nos: vagy 10 olyan cikket, véleményt találsz a mai napon, amelyik Márki-Zay-t és Karácsonyt gyalázza és Dobrevet isteníti.
Mind DK-s szimpatizáns vagy tag.
És mindezt azért, mert MZP és Karácsony saját véleményt mertek mondani. Olyat, ami nem a DK álláspontja.
Így aztán mehet az acsarkodás...
kereső
@Béla333: Itt van la,. Fehéren-feketén: ha azt nem érted amit én "cirkuszolok".- olvashtaná FGYA és KG is. Mzp meg nem érdekel.
nepszava.us/marko-beata-a-lova-tett-valasztok/
kereső
@Béla333: NEM a véleményükkel van baj, Te fafej!!!
kereső
Olvastam egy javaslatot az előbb: lépjen vissza a 2.-vagy a harmadik- és akkor a 4. eggyel előre lép.(Jakabnak is megvan 15%-a) : ))))))))))))))))
Eladott Ország
fekete győr andrás, takarodj a jó büdös kurva anyádba, vagy a fideszes bűnbandádhoz, rohadt agyatlan, szarcsimbók!
Dolgozzál inkább te parazita, de BÜDÖS NEKED A MUNKA , meg semmihez sem értesz agyatlan barom ! Milyen realitással vagy tisztábba, te szarosseggű?! svarc andrás húzzál el inne ebből az országból fideszes genyóláda!
kereső
@KisTehen: A jelenlegi jobbik már nagyon messze van szélsőjobbtól. Ma Magyarországon szélsőjobbos párt a "mihazánk", -és tőle is jobbra a fideSS, akik ellen a jobbik küzd.
Eladott Ország
@Béla333: Bazdmeg béla álljál be a fideszbe!
ibn Said
@Béla333: Kedves komment társ!
Sokan próbálták elmondani, hogy a módszerrel van baj ahogyan egyezkednek, de az DK gyűlöleted végett semmit sem értesz abból amit írnak, sőt Te pont olyan vagy aki nem fogadja el a tényeket, és szajkózod a magad véleményét, hivatkozva arra hogy a DK csak a hatalmat akarja! Nos ez "a DK csak a hatalmat akarja!" duma Fideszes baromság, és aki ugyan ezt mondja az annyira sötét, hogy a Negró világít a szájában! Mindenki aki választáson indul a hatalomért indul, ugyanis a nélkül nem lehet kormányozni!!! Persze, a hatalommal lehet élni, és visszaélni is, de ez most nem része a vitának... Kinyilatkoztattad, hogy csak is MZP lehet az igazi aki elhozza a kánaánt! Pedig a szavazatok alapján inkább Dobrev lenne a nyerő! De majd a szavazók eldöntik (második forduló) kit tartanak alkalmasnak Orbán leváltására!
Béla333
@Eladott Ország: 19.42
B+ te! Áldemokrata!
Béla333
@ibn Said: 19.45
" ...majd a szavazók eldöntik (második forduló) kit tartanak alkalmasnak Orbán leváltására! "

Örülök, hogy a demokrácia felfogásodba ennyi legalább belefér...
Eladott Ország
@Béla333: ma, 198:49 ♦ Elmész te a picsába barom! Ki a kurva anyáddal akarod akkor leváltani a fidesz bazdmeg?! Ökörláda!
Béla333
@Eladott Ország: 19.56
Levált rólad a kultúrmáz? Eddig nem voltál ilyen bunkó! Előbb-utóbb mindenki kimutatja a foga fehérjét...
De azért a költői kérdésedre a válasz: Márki-Zay vezetésével leváltható a Fidesz és nekem a személye a garancia arra, hogy kormányon tényleges elszámoltatás legyen, ne olyan, amit eddig hazudtak nekünk a pártok!
ibn Said
@Béla333: Bélám! Ki lenne a "kormány" ha MZP kormányfő!?
Ki támogatná a parlamentben!? A 32 DK-s és a 28 jobbikos?
Béla333
@ibn Said: 20.07
Nem arról volt szó, hogy bárki is nyeri az előválasztást, a győzteseket a többiek teljes mellszélességgel támogatják?
Nem közösen szeretnének győzni, parlamenti többséget szerezni?
Vagy szerinted ez csak addig igaz, amíg ez a DK-nak megfelelő?
ibn Said
Mennyire nincs benned realitás érzék Bélám! Hiába nyerne MZP a parlament támogatása nélkül nincs semmi haszna, hogy Ő a kormányfő! Látod ez az ami csak a hatalomról szól! Nem is igazán hatalomról inkább pozícióról...
ibn Said
Kit érdekel a DK, ne légy annyira elvakult, hogy ne lásd a fától az erdőt! Ki kapta a legtöbb szavazatot? Ki nyert a legtöbb egyéni választó körzetben? Az emberek Őket akarják, nem pedig MZP-t! Ne próbljanak a szavazók kihagyásával alkukat kötni, mert az az összefogás, és a választók szembeköpése! Ne alkudozzanak, méressék meg magukat a legtöbb szavazatot kapót pedig támogassák! Az is tisztességesebb, ha valamelyikük bejelni, hogy XY javára visszalépek, minden alkudozás nélkül! Hozzáteheti, hogy XY-t esélyesebbnek tartja OV ellen, de ez csak az Ő véleménye...
Eladott Ország
@Béla333: ma, 20:02 ♦ Csak az idegesít fel, hogy 12 év után is ennyire ostoba vagy ! Én már nyugdíjas vagyok leszarhatnám az egészet , de nem teszem, annak ellenére, hogy velem már jobban nem baszhatnak ki! Kivéve, ha kicombosodik a diktatúra és politikai okból nem visznek a börtönbe, de ez az út sem kizárható, ha ilyen hülyék is vannak mint te is!
Béla333
@ibn Said: 20.13
"Hiába nyerne MZP a parlament támogatása nélkül nincs semmi haszna,.."

Szerinted a többi ellenzéki párt hazudott, amikor közös kormányzásról beszélt?
Béla333
@Eladott Ország: 20.20
Ha a más véleménytől ennyire kiakadsz, hogy ilyen mocskos szájjal káromkodsz, akkor akár be is fejezhetjük a demokratikus párbeszédet!
Majd ha kijózanodsz...
ibn Said
@Béla333: Nem hazudtak, de ne csak másokon kérjük számon a leírtakat! Az egyeség szerint nincs alkudozás, tisztségek osztogatása, stb... verseny az van, nyerjen az akire többen szavaznak, ne pedig alkuk, és mások kijátszása legyen a fő cél! "Nektek" Dobrev legyőzése fontosabb, mint a Fidesz eltakarítása!
Eladott Ország
@Béla333: Egyébként sem MZ/X-el, sem Karácsonnyal, sem a Momentummal ( összefogva) nem váltható le a fidesz! Nincs pártjuk, tömegbázisuk, kiépített országos hálózatuk ! Ha a fidesz marad hatalmon, az ország szempontjából katasztrófa lesz, neked is, kivéve ha nem vagy tagja!
Béla333
@ibn Said: 20.29
"Az egyeség szerint nincs alkudozás, tisztségek osztogatása, stb... verseny az van, nyerjen az akire többen szavaznak, ne pedig alkuk, és mások kijátszása legyen a fő cél! "

Érdekes, hogy ezt nem írtad akkor, amikor az egyéni képviselőkről mutyizot az ellenzéki csapat! És mi is van a DK-Jobbik külön megállapodással?
Vagy ez akkor elfogadható, ha az a DK-nak kedvez?
ibn Said
Te elvakult vagy, így nem lehet értelmesen vitatkozni veled... hagyd a DK-t és fogadd el a tényeket! A DK helyett íjuk hogy AAA akkor elfogadod, hogy az AAA-nak nagyobb a támogatottsága, mint a nemlétező Párbeszéd(-MSZP) támogatottsága? Elismered, hogy nagyobb a támogatottsága azAAA-nak, mint a láthatatlan MMM-nek? Elisnered e hogy nagyobb a támogatottsága, Dobrevnek, min Karácsonynak, és MZP-nek?
Ezek tények, és ez a szavazók akaratából lett így!
Mellesleg ha az embereknek (szavazóknak) nincs bajuk a DK-val, és Dobrevvel akkor "Ti" hogy jöttök ahhoz hogy ezt felülbíráljátok, holmi paktummal aminek a célja Dobrev legyőzése, nem pedig tisztességes verseny, és mégegyszer leírom "Nektek" Dobrev legyőzése fontosabb mint a Fidesz eltakarítása!
Senki nem mondhatja, hogy csak Ő az egyetlen aki legyőzheti OV-t és a Fideszt, mert azt is a választók fogják eldönteni!
Felesleges acsarkodni bárki ellen is, hiszen annak a szavazóira is szükséglesz a végső győzelemre! NE PRÓBÁLJÁTOK MEG HÜLYÉNEK NÉZNI A VÁLASZTÓKAT!
Béla333
@ibn Said: 21.00
Tisztességes versenyről majd akkor beszéljetek, ha a jelöltekről nem ti mutyizgattok egymás között, visszaléptetve/támogatva egymás jelöltjeit, hanem azt rábízzátok a választókra. Amíg ti mutyizgattok, addig hogy van képetek felháborodni, ha más is ezt teszi?
A választásnak meg tudomásom szerint nincs még vége, így majd akkor papolj Dobrev támogatottságáról, ha vége a második fordulónak is!
Acsarkodni meg te/ti acsarkodtok bárkire, aki nem hajlandó elfogadni a DK diktátumát!
Vérszagot fogtatok! Kell a hatalom minden áron, igaz?
De az előválasztás még semmi, itt '22-ben kell győzni úgy, hogy addig ne utáljuk meg egymást!
terlasz
" '22-ben kell győzni úgy, hogy addig ne utáljuk meg egymást!"
Igaz, de úgy tűnik, hogy az utálat az életed kelléke. Így volt ez a múltban, a jelenben sincs ez másképp és valószínűleg így lesz a jövőben is. Ezt onnan tudom, hogy évek óta olvaslak.
justhpeter
@Béla333: Mert szavazni nem 633 ezer ember megy el, hanem 6 millió.
kereső
@Béla333: "Szerinted a többi ellenzéki párt hazudott, amikor közös kormányzásról beszélt?"- nem Béla nem hazudott. Ezt egyenlőre a párt nélküliek felejtik el. Mert nem azért akarunk NER-t/ rendszert váltani, hogy továbbra is a miniszterelnöknek legyen országa/parlamentje/kormánya- hanem : az országnak legyen parlamentje- ami a közvetett népképvislet helye- az országnak legyen kormánya, és a kormánynak legyen egy vezetője/egy fóje. Na a koaliciós kormányzás esetén az ország azon pártjai akiket a választók a parlamentbe juttattak, és többséget szereztek a kormányalakitáshoz- azok fognak kormányozni, és ők fogják megmondani komoly egyeztetés után, hogy ki lesz az egyes tárcák felelőse- nem a kormány feje fogja ezt egy személyben eldönteni. A kormány fejének nem lesz túlhatalma, mert akkor miért is szavazunk a rendszerváltásra?A koaliciós kormány fejének az lesz a legfőbb feladata, hogy ezeket a pártok részéről megjelenő "érdekeket" osszehangolja, egységes egésszé gyúrja- igy képviselve az ország és választóinak érdekeit. Ez úgy gondolom, hogy egy teljesen új minőséget jelent az eddigiekhez képest- az egyszemélyi uralkodáshoz képest. Erre vállalkozik az, aki ma Magyarország miniszterelnökének jelentkezik be- és komolyan gondolja, hogy az ország miniszterelnöke kiván lenni, nem a dk.-é, nem az mszp.-é, nem pm.-é, nem az lmp.-é nem jobbiké,, hanem mindenkié. Ha rá nézel az elővállasztás eredményei térképére - ott egy tarka-barka szinkavalkádot látsz, nem egyszinűt- na ilyen ez az ország- sokszinű kavalkád, ezt kell összehangolni- nem egyszinűvé tenni, hanem mindazokat az érdekeket/értékeket, amelyek megjelennek a szinek mögött összehangolni. Ez lesz - legalábbis a remények szerint a miniszterek főjének feladata,Ne akarjunk egy mi egy második orbánt, mert akkor mi a frászért van az egész? Erről nem beszél MZP- hogy ő hogyan képzeli el ezt el.Talán majd, most a második forduló előtt. Nem mellesleg , aki végig kisérte a minisztelnök-jelöltek kampányát- egyetlen jelölt volt, aki...
kereső
Nem mellesleg MZP szavazói/ hivei az fb.-n "gyurcsánynéznak". Hát lehet ezt is.
kereső
@kereső: most látom, hogy a vége lemaradt (az a fránya behatárolt karakter)- -egyetlen jelölt volt, aki a fórumain végig erről beszélt: a Nő!
Eladott Ország
Szerintem annyi történik, hogy a két legnagyobb ellenzéki párt (Jobbik és DK) határozottan összefogott a NER leváltására. Az aprócskák meg sértődötten marhulnak - látomásaimban már verik is szét az összefogást. Már azt rebesgetik, hogyan nem lehet leépíteni a NER-t, mert borzalom. És majd a tisztességes fideszesekkel (van ilyen?) együtt... Na ne!
kereső
@sgl: Mit csodálkozol ezen- hiszen erről szól az előválasztás második fordulója, sőt már az első is részben.Én már semmin nem csodálkozom: böngészem a választási térképeket: ott ahol simán nyert a jobbik- ott MZP jóval több szavazatot kapott MZP, mint Jakab. És most ugye mindenki dicsekszik- csak éppen arról nem szól a fáma, hogy több választókerületben úgy nyert a jelült, hogy nem is volt ellenfél, ill. úgy, hogy a dk-ssal szemben mindenki más támogatta az ellenjelöltet a versenyben- igy lett a momentumnak várakozáson felüli az eredménye Bpesten, igy lettek a pm-es jelöltek győzelmei,és az mszp-s jelöltek jó része. A dk meg legtöbb helyen egyedül.Na, de igy szép az élet- bár a 444! ebből azt szúrte le, hogy a dk. nem is teljesitett olyan jól.
kereső
@sgl: Semmi meglepő nincs ebben. Már az előválasztás indulásakor világos volt, hogy ez fog bekövetkezni- hiszen erre voltak jók a különböző összefogások, visszalépések. Nincs ezzel semmi baj, csak éppen ez nem fejezik ki a pártok tényleges támogatottságát. Más tészta Jakab és a jobbik helyzete. Ott érthetetlen dolgok történtek MZP javára- úgy is mondhatnám, hogy megmagyarázhatatlanok. Mondom eztén, akire aztán végképp nem mondható, hogy bármikor is jobbikos lett volna.

Az meg, hogy MZP tul.képpen arra épitette fel a kampányát, hogy Dobrevvel nem lehet győzni- az vastagon gyurcsányozás, holott Ő maga is elismerte Klára felkészültségét, szakmai tudását, kvalitásait. Mondjuk KG még ennyit sem tett. Dobrev meg hallgatott- és nagyon jól tette- , mintahogy Jakab Péter is. Ők ketten voltak azok, akik nem folytattak negativ kampányt.
Tul.képpen , ha megkérdeztek még eddig bárkit- senki nem tudott arra válaszolni, hogy mi GYF ősbűne, azon túl , hogy a csutival felmosta a padlót és legyőzte 2006-ban. Ez után jött a személyes orbán busszú. A mai napig kihat az ország életére- és ezt átveszi a többi ellenzéki párt is., akik legtöbbje éppen GYF ellen alakult anno, miközben simán szövetséget kötnek a kollaboráns mszp-vel. Ki érti ezt? Én nem.
koszpeko
@Béla333: neked tök mindegy, hogy ki lesz.
Még a fityisz is maradhatna tőled.
A Gyurcsány utálatod határtalan.
koszpeko
Ennek a három '' tökéletes'' politikusnak (K. G., M. Z. P., Fegyőr) rohadt ecetes a szőlő.
ómió
Bizony! Ha már bukta, legalább "alányalós" legyen!
kereső
@sgl: Tudod mi jutott eszembe? Volner-" meg fogják hekkelni az előválasztást". Megtették- kivédhetetlenül. Márki-ra leadott szavazatokkal, Jakab ellenében. megszervezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.