A Kisalföld körzetében vasárnap viharos is lehet a szél, hétfőn hajnalban viszont ködképződésre lehet számítani, de napközben már akár 27 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap túlnyomórészt napos, száraz időnk lesz, inkább csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést. A déli, délkeleti szél már nagy területen megerősödik, a Kisalföld térségében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Napos idővel búcsúzik a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap éjjel túlnyomóan derült lesz az ég, inkább csak az északi megyékben képződhet kevés helyen köd, illetve rétegfelhőzet. A déli szél élénk maradhat. Hajnalra döntően 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúl északnyugati részein lesz a legenyhébb az idő. Ugyanakkor az északkeleti megyék szélcsendes részein ennél hidegebb hajnal valószínű.

Hétfőn többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Reggelre pára- és ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödhet. A maximum többnyire 21 és 27 fok között várható, nyugaton számíthatunk a magasabb értékekre.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.