Októberben várhatóan gyorsul a járvány és az influenza vírus is megjelenhet – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

A hűvösebb, nedvesebb időben egyre gyakoribbak a náthás tünetek, óvodai, iskolai fertőzések, és pusztán a tünetek alapján nehéz megkülönböztetni, hogy a tucatnyi nátha vírus valamelyike, vagy légúti allergia, vagy koronavírus, vagy éppen az influenza okozza a fertőzést – mondta a szakember.

Virológus: októberben gyorsulhat a koronavírus-járvány, és még az influenza is megérkezhet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Rusvai Miklós arra figyelmeztetett: az influenza és a koronavírus együttes jelentkezése mindig súlyosabb. Az előző szezonban elmaradt az influenza járvány – csak 10 alatti hivatalosan megerősített eset volt –, a fertőzés terjedését a maszkviselés is erőteljesen korlátozta.

Annak kapcsán, hogy egy angol kutatás szerint az ottani intenzíven kezelt covidos betegek 99 százaléka nem volt beoltva, a szakember azt emelte ki: a vakcina a fertőzést ugyan nem akadályozza meg, de a súlyos, halálos megbetegedést igen.

Rusvai Miklós beszélt arról is, hogy a delta variáns felfedezése óta is találtak számos újabb mutációt, de ezek között nincs olyan amely aggodalomra adna okot a terjedőképessége miatt, vagy mert nem véd ellene a vakcina.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
rusvait ki futtatja?...felejtsük már el azt hogy virológus...ennek a patkány forma lénynek a másfél év alatt egy jóslata nem jött be...
Gazella
Hazudsz mint mindig.
Nem is értem, hogy az egész kórház és mindenki miért is taknyos... influenzás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.