A budapesti főpolgármester délelőtt tart sajtótájékoztatót, a hódmezővásárhelyi városvezető délután a Fővám térre várja híveit. 

A Blikk cikke szerint vasárnap az ellenzéki előválasztás első fordulójának első és második helyezettje is rendezvényt tart, így várhatóan előkerül az, hogy Karácsony Gergely lép-e vissza Márki-Zay Péter javára, vagy pedig fordítva lesz a visszalépés. 

Karácsony és Márki-Zay is fontos bejelentésre készülhet vasárnap

Fotók: Facebook/Márki-Zay Péter, Facebook, Karácsony Gergely

Kollázs: propeller.hu

A cikk szerint Karácsony délelőtt 11 órakor az Európa Hajóra hirdetett meg egy eseményt "Elindult a változás!" címmel, ahol várható, hogy fontos bejelentést fog tenni. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje pedig délután 15 órára hívott össze a Fővám térre "Magyarország új ereje – Kormányváltó gyűlés" címmel egy összejövetelt, ahol az MMM jelöltjei is ott lesznek.

A lap szerint azt egyelőre nem tudni, hogy az utóbbi rendezvényen pontosan mi várható, de "minden valószínűség szerint Márki-Zay az előválasztás második fordulójával kapcsolatban közöl újabb információkat."

A Blikk szerint elképzelhető, hogy még a mai nap folyamán kiderül, hogy Márki-Zay Péter lép-e vissza Karácsony Gergely javára, vagy pedig Karácsony teszi meg ezt Márki-Zay javára. Az mindenestre biztos, hogy a visszalépés esetén a visszalépő fél miniszterelnökhelyettes-jelöltként fog szerepelni az állva maradt fél (ő lesz a második fordulóba Dobrev Klára, a DK jelöltje mellett bejutó másik miniszterelnök-jelölt) mellett.

Forrás: blikk.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Rosszat sejtek. Csalás szaga van. Nálam marad a Dobrev Klára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@KisTehen: Lehet, hogy igazad lesz- amennyiben végképp felrúgják a koaliciós megállapodást.
ómió
Ez a két efftárs fúrja meg Dobrev efftársnőt? De mit szól ehhez Böszme efftárs?
sokanvagyunk
A végső miniszterelnök-jelölést és választást a parlamentbe bejutó képviselők többsége fogja eldönteni, nem pedig a pár százalékos gyülekezetek.
kereső
@sokanvagyunk: Nem teljesen igy lesz- histzen a koaliiciós szerződés mást mond. Az előválasztás győztese- bármelyikük is lesz majd/ehhez a három jelölt külön-külön kell, hogy induljon, mert különben csalás esete forog fenn/, - nagyon erős legitimációt kap közvetlenül a választóktól, függetlenül a pártoktól.
verőce21
Ha két nulla támogatottságú, értékű párt visszalép egymás javára, milyen értékkel bír?
Inkább fogjanak össze, az legalább 00...! :)
Néro
Mi lesz a bejelentés ? Éljen a NER és virágozzon örökkön örökké ? Tudjátok ha valaki elindult egy százméteres síkfutáson fussa le a azt a kurva 100 méterét és ne üljön le , hogy már futottunk mind a ketten 50-et és az már száz. Nem száz !
Alkudozni meg a száz méter lefutása UTÁN kell.
dr. prédikátor
SZÉGYEN AMIT EZ A KÉT POJÁCA MŰVEL!!!vajon a márki z mivel vette rá karácsonyt??? EZ MIATT A KÉT SZARHÁZI MIATT FOG BUKNI MINDEN!!!De remélem hogy józanabb többség Dobrev Klárára fog szavazni!!! EZ A KÉT JELLEMTELEN ÁRULÓ PEDIG MEGY A SZEMÉTDOMBRA!!!
verőce21
Ha 00 az csalás esete? :)
Mindjárt más...!
Ábel
Rosszat sejtek. Csalás szaga van. Nálam marad a Dobrev Klára.
RonaGyuri
Ad kell egy arc, de minek?

ez persze semmit sem von le abból a tényből, hogy a magyar választási rendszerben sem körzet sem ME választás nincs

Mottó:
egy normális demokráciában
egy pártnak/mozgalomnak van arca,
s nem egy arcnak pártja/mozgalma

A leadben említett alapvetésem kapcsán az egyik régi kedves barátom, aki komolyszakami tapasztalatokkal rendelkezik a témában szólt rám: „Ki kell választani az ellenzék ARCát, Orbán kihívóját. Ez pedig nem választójogi kérdés”!
Nos az első forduló után most ezerrel folyik az ötletelés. A legtöbb megszólaló azzal foglakozik, hogy kinek milyen személyes vonz- illetve visszatartó-ereje van.
Hic & nunc nem foglalkoznék ezzel, mert szerintem a dolgok totális félere értelmezése. Ha egy pártról lenne szó ennek persze igenkomoly, sőt meghatározó relevanciája lenne. Azonban nem ártana észrevenni, hogy nagyon nem erről van szó. Ha csak az lenne a cél, hogy kikkel lehetne megnyerni a 22-es választást, akkor is lenne benne sok igazság. Azonban most nagyon más a feladat. Az a cél, hogy EL KELL ZAVARNI ORBÁNT!! A választók legtöbbjének ez egyértelmű.
S így már nagyon más a leányzó fekvése. Fontos az arc vonz- és taszító-ereje. De ennél sokkal fontosabb, hogy ezt a célt, ki képviseli a legjobban, s főleg leghihetőbben! =))
telegdilaci
@dr. prédikátor: Ez a két gerinctelen pojáca elárulta az összefogást,az egymás gyalázásával,nagyon kilóg a lóláb,ők ketten csak pozíció hajhászok,már előre elosztják egymás között,hogy ki milyen beosztást kap a koalíciós kormányban! Szégyen,Gyalázat!
fergeteg
Magyar emberek !
Ezek mind az öten szétlopnák külföldi bankokba az ország vagyonát.
Az aranyat is eladnák mint Hornék.
kulabombaafityiszre
@fergeteg: Azt már orbán jóelőre szétlopta a bandájával együtt.
Bástya Béla Elvtárs
Kuncze is előkerült... Majd ő elmondja, ki lesz a MÉRLEG NYELVE!
Néro
@kulabombaafityiszre: Hagyjad ű a három birka a NER rendszarában a süketnémavak.
emerencia
Propeller írja: "A Blikk cikke szerint vasárnap az ellenzéki előválasztás első fordulójának első és második helyezettje is rendezvényt tart," Tudtommal az ellenzéki előválasztás első fordulójának első helyezettje: Dobrev Klára. Ő hol és mikor tart ma rendezvényt?
namihami
@ómió: 09.53: Orbán főefftárs (mert ugye, a volt KISzfunkcik szintén efftársak) néhány szóval köszönetet mond majd nekik: "" Köszönöm kedves beépített M-Z kereszténytárs és K spiclitárs, hogy az általam eltervezett és általatok végrehajtott tervet, az ellenzék szétverését és az én személyem hatalombatartását ilyen sikeres módon folytatjátok.
Különösen igaz ez a volt fideszkatolikus M-Z kollégára, akinek átállása már az eléjétől erősen gyanús volt, de végül mégis sikerült és elhitte az ellenzék.""
dr. prédikátor
FOGJUNK ÖSSZE!!! SZAVAZZUNK DOBREV KLÁRÁRA!!! buktassuk meg ezt a két pojácát!!!
Yoda69
@dr. prédikátor: Könnyen lehet, hogy ez fog történni.
Pálinkás Pál
ennek a két csírának emésztőben a helye
Qqberci
Ez a két majom megkefélte az előválasztás szellemét. Dobrevre fogok szavazni...
jesz
a címben:..."készülhet"...

Akor vagy lesz bejelentés, vagy nem? Talányos ez az egész...aztán lófasz sem lesz belőle.
kereső
@emerencia: Dobrev a kisfiával és a családjával tart rendezvényt. Nagy kérdéés melyikújük az első, éés mellyikőjük a második- meg tudnak egyezni? Vagy majd orbán dönt?
kereső
Édes istenem a Blikk. Inkább irjanak rogán cecile újabb testtájékáról, amit átszabtak.
fergeteg
Kormány váltó taggyűlés. Áttérnek jobboldali kormányra.
verőce21
Kár erre az előválasztásra több időt, energiát pazarolni! Egy fordulóban kigolyózták egymást.
Futottak még, rizi-bizi kategória...
Yoda69
@sgl: Nekem is ez jott le, azert Dobrev 19 megyeben nyert, ami nem semmi teljesitmeny. Nem tudom miert hiszi MZP hogy Dobrev moge nem allna be a bizonytalanok tabora. Jelenleg ket csoport van most Magyarorszagon: akik elegedettek orbannak, es akik nem. Az elso sosem allna be senki moge csak O1G moge. A masodik pedig ha valtozast akar, akkor Dobrev.
kereső
@Yoda69: Pedig azt is /MZP/mondták Dobrev nem tudja megszólitani a vidéket.
Toller Béla
Ha a baloldal különös kegyelméből Karácsonyból politikai vezető lesz, akkor Dobrevből belügyminiszter, Márkyból meg vezérdrukker lesz ! Arra a pár hónapra ...
ómió
@namihami: Szóval, a "volt"-akra sikerült már ráhazudnotok a spicliséget is? Nagyon bele kellett húznotok? Nem volt túl fárasztó? Vagy magatokból kiindulva igencsak flottul ment? Netán, utólag már kartont is hamísítottatok nekik? De - remélem - előtte azért a napi internacionálé-kvótátokat mindig rendben elénekeltétek!
bence
Fontos bejelentés az lenne részükről ha mindketten elhúznának a politikából !
CsipkeRózsa
@KisTehen: tegnap, 09:44

Úgy is lehet mondani, hogy ellenzékválasztó, hiszen, ha az egyik adag ellenzéket le akarjuk váltani, akkor egy újat is kell választanunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.