Az ellenzéki előválasztás első körének második helyezettje vasárnap beszélt Budapesten arról, hogy mi mindent kell az ellenzéknek megtennie még, hogy kormányváltás legyen, de utána sem szabad hátradőlni. Arra is kitért, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, az elszámoltatással összefüggő feladatok koordinálását Hadházy Ákosra bízná..

Vasárnap délelőtt 11-től indult az a rendezvény a fővárosban az Európa Hajón, melyen az MSZP, LMP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, az ellenzéki előválasztás első fordulóján a második helyre 27,2 százalékkal bejutott Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is felszólalt. (Az eseményt élőben lehetett követni a Facebookon. Az előválasztás második fordulóját a Telex információi szerint október 10-16. között tartják meg az eredetileg tervezett október 4-10. helyett.)

Karácsony Márki-Zay Pétert az alkotmányozásra, Dobrev Klárát külügyminiszternek kéri majd fel miniszterelnökként

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely/részlet az élő videóból

A Blikk cikke szerint a rendezvény elején Vajda Zoltán, a 13. kerület előválasztási nyertese, dr. Márton Roland, a székesfehérvári közös jelölt, valamint Tordai Bence, a budapesti 4. választókerület közös jelöltje, országgyűlési képviselő is színpadra lépett – mind arról beszéltek, hogy szükség van az összefogásra, és Karácsony az a közös nevező, aki össze tudja fogni az embereket. Rajtuk kívül még Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi jegybankelnök beszélt az egybegyűltekhez, aki a 99 Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagja.

Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt a beszéde elején elmondta, boldog attól, hogy több mint 600 ezren mentek el szavazni az előválasztáson, amely az első hógolyója a lavinának, ami elsöpri majd a mostani rendszert. Arra is kitért, hogy nemcsak a rendszert kell leváltani, de vissza kell adni az embereknek a politát, a hat pártnak pedig együtt kell kormányoznia, és mindenkinek nagyjából ugyanannyi képviselője lehet majd, a változáshoz többek közt a Momentum is szükséges. 

Karácsony a rendezvényen kijelentette, csak ő képes legyőzni Orbán Viktort, de ehhez mások is kellenek majd. Mint kifejtette, tiszteli a többi jelöltet is, de Dobrev Klára "egy párt jelöltje", Márki-Zay Pétert pedig egy párt sem támogatta, ámbár ő sokszor jogosan kritizálta az ellenzéki pártokat is. Ezért gondolja, hogy Márki-Zaynak abban igaza volt, hogy Karácsony volt az egyetlen olyan miniszterelnök-jelölt, aki amikor az általa támogatott képviselőjelöltről le kellett vennie a támogatását, akkor ezt megtette. A főpolgármester arra is kitért, hogy a Fidesz leváltása után ahhoz, hogy újra lehessen egyesíteni a hazát, ahhoz előbb az ellenzéket kell újraegyesíteni.

A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém

- illusztrálta a jelenlegi helyzetet Karácsony, de hozzátette, ő büszke a DK-val kötött szövetségre, azt nem akarja megtagadni. Szerinte a kormányváltással együtt rendszerváltás is jár majd, az elszámoltatás és az alkotmányosság helyreállítása érdekében pedig az ellenzéki szövetségeseire támaszkodna. 

Az elszámoltatás olyan, mint a szex, aki sokat beszél róla, gyanús, hogy nincs benne része

- oldotta fel a hangulatot Karácsony, aki kijelentette, ha miniszterelnök lesz, akkor Hadházy Ákost fogja megbízni az elszámoltatással kapcsolatos feladatok koordinálására. Az alkotmányozást Márki-Zay Péterre, mint miniszterelnök-helyettesre bízná, de az önkormányzatok jogainak visszaállításában is számít rá, Dobrev Klárára pedig külügyminiszterként számítana. 

Forrás: blikk.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Inkább 100x Orbán Viktor, mint egyszer ez az áruló karigeri !Nem vagyok Fideszes, de undorítóan viselkedik karigeri meg MZP !Még vége sincs az min.elnök
választásnak, de már intézkednek! Patkányok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Alkotmányozó nemzetgyűlés a Duna jegén.
Baker
Mikor jelentik be Marki visszalépését?
emerencia
Még nem fejeződött be az előválasztás, nincs itt az
ideje a pozícióosztogatásnak. Ez nem egy ember dolga! Inkább a hogyanra lennénk először kíváncsiak. Majd a második fordulóban megválasztott miniszterelnök jelölt az összefogás többi tagjával KÖZÖSEN tárgyalhat a személyekről.
Pálinkás Pál
nos biomarha...te biztos nem leszel Me...ezt most ki merem jelenteni...megágyaztál az ellenzék bukásának...amíg ez a két majom bármi szerepet kap, én nem szavazok.../ és nem érdekel a hülye duma../..gondolom ezzel nem vagyok egyedül...
kereső
Karácsony megnyerte az előválasztás második fordulóját, hogy "árnyékkormányt" hirdet? És a koaliciós partnerek ehhez mit szólnak? Vagy lefújva a második forduló és KG kihirdetteti magát győztesnek? Gergeely azt kell mondjam, a demokrácia alapvető szabályaival nem vagy tisztában. Még egy orbán mentalitású nem kell!!
Nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülye, vagy ennyire aljas.
Qqberci
Szép-szép, de először talán választást kellene nyerni...
kereső
Na akkor várjuk meg a délutánt is, MZP kinek, mit fog megigérni?
szép új világ
Hmmm... Érdekes, hogy a két szinte legkisebb csoportosulás már előre leosztja a hatalmi pozíciókat.
Orbán a hatalomtól részegült meg, de az két feltörekvőt már a hatalom megszerzésének csekély esélye is megrészegíti.
A DK meg Jobbik majd osztozik azon amit M-Z és K meghagynak?
kereső
@szép új világ: Nekik nem jut pozició, ők kulizzanak-minta hogy eddig is tették.
Clavigo
Vazzze,,én ,naív,,azt hittem,,hogy lemegy az előválasztás,,és a második forduló után mindenki beáll az előválasztás győztese mögé,,és nincs szét és kipofázás.!! A Putris Kullancs meg röhög a markába...?
fergeteg
Ő a legelfogadottabb emberek az országban, A legismeretebbek.
karma1
Ennek mar most a bilibe log a keze... Ideje lenne kivenni, mielott a mamaja rautne a seggere, hogy mar megint hulyesegeket beszel...
Kb egy olyan lottozohoz hasonlit, aki megveszi a lottojat, es a sorsolas elott lekoti a vilagkoruli utat meg a Ferrarijat! Annak sincs esze, - de Karigerinek sincs.
Eladott Ország
Először nem a közös kormányprogramot kellene ismertetni?! Például, hogy mi lesz ezzel a fenenanagy jóléttel, az Euró bevezetéssel, a gazdasággal, államadóssággal, inflációval et cetera?!
kereső
@Eladott Ország: Ehhez kormányzati akarat kell, nem győzelem.Nem tudom KG tisztábban van-e vele, mit jelent kormányozni? Ha orbántól lesi el hogyan kell, akkor nagy x@rnak/bajnak lesz kis gazdája.
Nessy
Egyre inkább unszimpatikus Karácsony és Márki Zay viselkedése! Ne tessenek előre inni a medve bőrére! Nem pozíciókat kell osztogatni, hanem reális kormány programot ajánlani, és aztán győzzön a jobb, vagy lépjenek vissza, ha képtelenek az egyezséget betartani! Arról volt szó, hogy nem ők alkudoznak, pláne nyílt színen, hanem a választók döntenek a három közül.! Nem kellene átvenni a fidesz tempót, hogy verseny közben változtatunk a szabályokon!
Macskaszem
Karácsony azt hiszi hogy ha egyszer megnyerte Budapestet, az örökké tart, az ellenzék csakis őt akarja, A szavazatokból azért leeshetett volna neki, hogy semmi nem tart örökké, újra és újra meg kell dolgozni a sikerért. És ő most nem akar megdolgozni, inkább MZP-vel együtt akarják kicsinálni Dobrevet. Két jellembajnok.
Eladott Ország
@kereső: ma, 13:00 ♦ MZ/X bejelenti, hogy ő lesz a miniszterelnök helyettes, keresztény Zsóti' helyett.
Mióta Semjénék a kereszténydemokraták Máriapócson nem sír, hanem zokog a szűz Mária.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/58814570_596877744125470_1855127822616494080_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=EWtRa8ShLWQAX9XMDpC&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=380e5dfd408e97bf802e81cd6c490521&oe=617D5A17
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 14?10 ♦ Lehet, hogy Karigeri is olyan miniszterelnök lenne mint a csúti, hogy attól sohasem akarna megválni. Orbán is úgy bevackolt örök életre a Karmelita kolostorba, még óvodát is csináltatott az unokáknak, hogy onnan még furkósbottal sem lehetne kizavarni.

"Áll a király új erkélyén
Onnan néz le Pestre
Minél nagyobb a hatalma,
Úgy hájasabb a teste.
És mióta befészkelt.
Az egykor dicső Várba,
Pont úgy néz le a népére,
Mint juhász néz a nyájra, "

scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/130871548_1694504614087599_4477621757376302195_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6y8Y_20lTQQAX-W9szn&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=aad87e6e6be568b950ce67fe2404fd03&oe=617F7B20
kulabombaafityiszre
Nyugtával dícsérd a napot.Talán meg kellene várni a második forduló eredményét,nem a semmit osztogatni.
Eladott Ország
Karácsony Gergely: "Az elszámoltatás olyan, mint a szex, aki sokat beszél róla, gyanús, hogy nincs benne része." Valóban, de azt is tudják sokan, hogy mindig az erősebb kutyáé a szexuális szolgáltatás és a második forduló csak ezután kezdődik, és ezt talán meg kellene várni.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Elmész te a picsába karácsonnyal együtt (direkt kisbetűvel) beszartatok egy nőtől!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Két gazember már most alapozza a fidesz győzelmét!
vacsi
Aztán felébred, és a bilibe lóg a keze...
justhpeter
Örök vesztes maradok ! Hiába jelentkeztem Soros-bérencnek Gyuri bácsi sem küldött semmit, most Karácsony sem akar rám bízni semmit. Vonuljak Kolostorba vagy menjek a Tiszának ?
Nessy
@justhpeter: A Kolostor ,ár foglalt, a Tisza nagyon örvényes. Egyik opció sem nyerő! :-))) Nekem is csak mondták, hogy Soros bérenc vagyok, de a címet egyik politikus sem árulta el, hol kapok ezért némi aprópénzt.
Nessy
Uraim! F1 nyelven, az időmérőn a polpozicíó nyertese még nem azonos a futam győztessel.Ahhoz előbb meg kell nyerni a futamot. De a második, harmadik hely is csak a kockás zászló után dől el.
rokker33
Inkább 100x Orbán Viktor, mint egyszer ez az áruló karigeri !Nem vagyok Fideszes, de undorítóan viselkedik karigeri meg MZP !Még vége sincs az min.elnök
választásnak, de már intézkednek! Patkányok...
TASzSz
Maaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjddddddddddddddddddddddddddddddddd!
DARTH VADER
@sgl: Feri meg bohóckodik, hogy elvonja a figyelmet! Ez a kettő meg jó színész, meg kell hagyni!
Gazella
A lenyeggel gyere elo bazd meg...mit csinalsz a tomeg megosztottsaggal??
Toller Béla
Ha egyáltalán labdába rúgsz a baloldal nélkül, akkor legyen Márky a te alkotmányügyi felelősöd. Te meg csak éheztesd orbánékat ...Én még két ilyen embert ennyire gyorsan leépülni nem láttam !
telegdilaci
Nem kellene megvárni a 2022-választást,mit döntenek a választók,ha ez meg lesz akkor lehet osztozkodni a koncon,nagyon szeretném ha az összefogás nyerne,de nem a két gerinctelen árulót szeretném a Miniszterelnöki székben látni,akik már előre ittak a medve bőrére!
Ludas Matyi
na annyi lenne magyarorszagnak. Dobrev a seggnyaloja az EU-s vezetösegnek, es engedelyezni fogja a Taliban bevandorlasokat! Nem mintha a baloldal nem fogja megnyitni a hatarokat a Müslümök elött!
kereső
@Ludas Matyi: Talán kinyithatnád a szemed is néha. Mi is a "Türk tanács"?.Tudod, hogy hány muszlim vett Bpesten házat, palotát, hányan üzletfelei Tiborcznak? Hányan bejáratosak a Karmelita kolostori rezidnciába. ahová,te be sem teheted a lábad, sőt kivülről sem nézheted? Operáltasd a hályogot a szemedről.
Nessy
@Ludas Matyi: Majd felkérik Rogánt letelepedési kötvény árusítására! Van benne gyakorlata! Különben is Erdogán muszlimjai jó muszlimok. csak a töröl vendég munkások inkább a haldokló nyugatra mennek.
ómió
Hát, hogy elefftársiasítana mindent, azt eddig is tudtuk!
kereső
Közös nevező? Inkább legkisebb" közös" többszörös- lett!
Ludas Matyi
@kereső: en nagy ivben leszarom ,hogy te es a kormanyod kinek, kiknek nyalja a segget. Az, hogy most Müslüm vagy Shalom az a te terhed nem a mienk. A masik, hogy halvagy fingod nincsen a Koranrol nem hogy a Türk Tanacsrol kis homokos fasz nelküli köcsög!
kereső
@Ludas Matyi: Kár, hogy bitorlod ennek a mesehősnek a nevét. Nem vagy Te Lúdas Matyi, csak egy tudatlan , buta gúnár.
kereső
@Horizont: Köszi. Mitr lehet egy ilyennel kezdeni, aki nem tud mást csak "csúnyákat"mondani, viszont körülötte és benne olyan sötétség van, hogy hozzá képest a fekete lyuk egy fénylő csillag.
kereső
@Horizont: :))))))))))))), én jókat kuncorászok magamban, miközben reszelgetem a körmeimet( csak szeretném azt csinálni, de azt kemény agymunka közben nem igazán lehet), amikor kiosztod Őket.
Katalina62
Na ezt nem kéne, mert, ha ezt folytatják, Orbán Viktornak, tényleg csak hátra kell dölnie, és kérni egy kávét!
kereső
@sgl: Fizikus vagy? Köszi- de akkor is "fekete lyuk". És mennyire látható ez a sugárzás?- mennyire érzékelhető? Őszintén érdekelne (én ilyen hülye kiváncsi vagyok)
Ludas Matyi
@Horizont: te nem vagy nö csak egy rossz kis qrva, akinek a akkor csája van ,hogy belezuhan a paksi atomerömü es meg akkor sem erzed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.