Október elejéhez képest kifejezetten meleg lehet hétfőn és kedden, napközben a hőmérséklet a 27 fokot is elérheti. Kedd estére viszont már csapadékot ígér az előrejelzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomórészt derült, napos, száraz időnk lesz, legfeljebb kevés felhő jelenhet meg az égen. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, de szélerősödés már csak a Dunántúlon néhol lehet. A hőmérséklet kora délután 20 és 27 fok között alakul. Késő este 12 és 20 fok között alakul, a szeles északnyugaton lesz 20 fok közelében.

Napos és meleg idővel nyit a hét, de aztán jön az eső

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel túlnyomóan derült lesz az ég, csak foltokban képződhet kevés helyen köd. Csapadék nem várható. A déli szél főként az északnyugati megyékben marad élénk. Hajnalra döntően 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúl északnyugati részein lesz a legenyhébb az idő. Ugyanakkor az északkeleti, keleti megyék szélcsendes részein ennél több fokkal hidegebb hajnal valószínű.

Kedden a nap nagy részében túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délutántól, estétől azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, és eső, zápor, egy-egy zivatar már előfordulhat. A délkeleti, déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A délutáni órákban általában 21 és 27 fok között várható a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.