Az Index cikke szerint az is eldőlhet hétfőn, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közül ki lép vissza a másik javára.

Az Index cikke szerint kitűzték az ellenzéki előválasztás első köre után állva maradt miniszterelnök-jelöltjek számára a következő tévés vita időpontját: október 13-án este csaphatnak össze az aspiránsok, amit az RTL Klub fog közvetíteni, a moderátor pedig Rábai Balázs lesz.

Megvan az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek következő vitájának időpontja

Fotók: Facebook/Karácsony Gergely, Facebook/Dobrev Klára; Facebook/Márki-Zay Péter

Kollázs: propeller.hu

Az ugyanakkor a cikk szerint még nem világos, hogy egy, vagy két jelölt lesz-e ott a vitán az első kör nyertese, Dobrev Klára mellett. Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ugyanis még nem döntötték el, hogy ki fog a másik javára visszalépni, bár abban már egyetértés van, hogy közösen futnak neki a második körnek, a visszalépő fél pedig a másik miniszterelnökhelyettes-jelöltje lesz. 

Karácsony vasárnap egy rendezvényen arról beszélt, hogy ő nem fog visszalépni, Márki-Zay Péter pedig ugyancsak vasárnap jelentette be, hogy ha kell, ő "félre tudja rántani a kormányt", ha Karácsony ezt nem teszi meg – vagyis gyanítható, hogy ő fog visszalépni, de erről hivatalos döntés az Index cikke szerint október 4-én, hétfőn várható. (Egy Publicus-felmérés szerint Karácsonynak jobbak az esélyei Dobrev ellen, mint Márki-Zaynak.)

A cikk szerint a vita pontos szabályait azután rögzíti az RTL Klub, hogy kiderült, ki lép vissza a másik javára. A vita miatt műsorváltozás lesz a csatornán, a híradó rövidebb lesz és a Fókusz című műsor el fog maradni október 13-án.

Az ellenzéki előválasztás második fordulóját a korábbi tervekkel ellentétben nem október 4-10. között, hanem október 10-16. között tartják meg, erről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Forrás: index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Úgy néz ki,hogy ezek addig-addig alkudoznak,hogy a nyakunkon marad a fidesz. Dobrevet nem kigolyózni kéne,hanem összefogni vele. A miniszterelnöki poszt annyira elvakította őket,hogy talán már nem gondolkodnak reálisan,legalábbis kívűlről ez látszik. Dobrev egy okos,karakán nő,szerintem nem megkerülhető.Ezek ketten addig sz@rakodnak,hogy elcseszik az egészet
Toller Béla
NIncs itt már vita, a lelkek eladva, megvéve, marad minden, ahogyan most van. Legfeljebb Karácsonynak hívják azt a díszfaszt, aki a kormányüléseket megnyitja és bezárja ! Kár volt a felhajtásért. Jobboldali szalonnából nem lesz kutya !
verőce21
Mélyszegénység van ...az ország úszik az adósságban ...jövő nincs..., mégis miért vágyik az ellenzék ilyen lepukkant országra?
ómió
@verőce21: Efftársi hataloméhség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.