Szentgyörgyvölgyi Péter bakonyi földjén áll egy panzió, ami nem az övé, hanem egy gyerekkori barátjáé, aki viszont csak jelképes földbérleti összeget fizet a polgármesternek. A panzióra állami pénz is érkezett tavaly, ugyanakkor a legtöbb szálláshely-kereső honlapon és az önkormányzat weboldalán nincs nyoma.

A 24.hu cikke szerint az V. kerületi fideszes polgármesternek, Szentgyörgyvölgyi Péternek az egyik bakonybéli földjén áll egy panzió, amelyre a paírok szerint a Kisfaludy-programon keresztül állami támogatást is kapott a tulajdonosa, aki azonban nem a polgármester, hanem a politikus egyik gyerekkori barátja. 

Állami pénzen nőtt ki egy panzió Rogán utódjának földjén, aki viszont a pajtában alszik

Fotó: Facebook/Szentgyörgyvölgyi Péter

A panzió nem szerepel a polgármester vagyonnyilatkozatában, aminek a cikk szerint az az oka, hogy a vonatkozó földhivatali bejegyzések szerint hiába a politikus földjén áll az épület, annak nem Szentgyörgyvölgyi Péter a tulajdonosa. 

Mint ismert, korábban kiderült, hogy az elmúlt években a polgármester – aki 2014-ben Rogán Antal után vette át az V. kerület vezetését – úgy vásárolt közel 30 hektárnyi földet (főképp erdőt, legelőt és szántót) a Bakonyban, hogy az erre szolgáló pénzügyi fedezet nem deríthető ki a vagyonnyilatkozataiból. 

A cikk szerint 2014-ben földhasználati jogot jegyeztek be Szentgyörgyvölgyi földterületének 222 négyzetméterére, majd a 01471/7/A helyrajzi számon ráépítettek egy "szálláshely szolgáltató épületet" (vagyis a panziót). Az épület tulajdonosa a földhivatali papír szerint pedig nem Szentgyörgyvölgyi, hanem egy bakonybéli férfi. A vendégházat csak úgy lehet megközelíteni, ha a politikus magánterületére lép az ember, ezt tábla is jelzi, vagyis senki nem mehet be megnézni a panziót. A 24.hu munkatársa ottjártakor semmi nem utalt arra, hogy a birtokon panzió is üzemelne, és több szálláskereső weboldalon, valamint az önkormányzat honlapján sem található meg a szálláshely. Mellette egy pajta van, lovakkal a cikk szerint. A Galagonyás vendégház a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának 2020-as listája alapján 4 millió forintnyi állami támogatást kapott. 

A 24.hu megtalálta telefonon a panzió tulajdonosát, aki elmondta, azért építkezett Szentgyörgyvölgyi földjére, mert neki nem volt földterülete, a kialakult helyzetet földbérléssel oldották meg, a panzió alatti és körüli területet jelképes áron bérli, mivel Szentgyörgyvölgyi Péter a gyerekkori barátja. Állítása szerint a belvárosi polgármester nem is használja az igényesen kialakított szálláshelyet, hanem a pajtában kialakított lakrészén száll meg. A férfi a lapnak azt is elismerte, hogy tényleg segít a birtok körüli ügyekben a kerületi vezetőnek, valamint a lovakat is gondozza, de ezt teljesen ingyenesen teszi, a polgármester pedig minden szabadidejét a birtokon tülti. A szálláshelyet pedig azért nem hirdetik, mert korábban rossz tapasztalataik voltak egyes csapatokkal, de a vendégek egy része most már visszatérő, vagy olyan, akinek a helyet az ismerőse ajánlotta. 

A 24.hu több kérdést is feltett a fideszes politikusnak, ám az V. kerületi önkormányzat csak annyit reagált, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter a vagyonnyilatkozatát pontosan és szabályosan töltötte ki. A fideszes politikus vagyongyarapodása miatt a Momentum feljelentést tett, amit a rendőrség a NAV-nak továbbított, ám az adóhatóság gyorsan el is utasította az ügyet.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@ómió: Biztos rá lehetne hazudni, de eddig senki nem hazudta rá. Viszont adócsalásnak adócsalás, lásd fent @sgl: .
Azok a végtelenül kapzsi kormányzati, kormányközeli emberek élnek ezzel és hasonló módszerekkel, akik a legtöbb közpénzt és eu-s pénzt teszik zsebre valódi, értékteremtő munka nélkül. Neked még nem tűnt fel? Figyelj jobban! Téged is meglopnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@nemkati: Ne tarts itt beszámolót a kispesti önkormányzati efftársaitokról!
ómió
@Aki Én: Bolsiék agyfogyatkozottja, persze, hogy nem kell! Nálatok a hazudozás de genere jön! Ott a vigyorgóban ennyit se látsz?
nemkati
@ómió: Ne mérd a bolhához az elefántot. Az elvtársaid ezeket a csalásokat összehasonlíthatatlanul nagyobb mértékben űzik.
Aki Én
@ómió: ...mondom, kibaszott buta balfasz vagy.
ómió
@Aki Én: Szedáltasd magad, bolsiék fajkreténje!? Vagy már az ápolóid is lemondtak rólad?
ómió
@nemkati: És, ugye, majd az lesz az elefánt, amit te annak hazudsz? Az efftársaidat meg ne hazudd másra, pláne, ha már elénekelted velük a mai internacionálé-kvótádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.