Rövid nappal és kevés résztvevővel indít a parlament őszi ülésszakának újabb hete, a telex.hu összefoglalója alapján kiemeltük a legfontosabb napirend előtti felszólalásokat. 

Hol van Jakab Péter? Elindult a parlament őszi ülésszakának újabb heteFotó: MTI/Kovács Attila

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának lezárása utáni első ülésszak indult meg.

A napirend előtti felszólalásokat Tordai Bence indította. A Párbeszéd képviselője azt a kérdést tette fel, miért Karácsonyt támadja a kormányzati propaganda, ha annak szövege szerint mindent Gyurcsány irányít. Emellett állást foglalt a budapesti főpolgármester mellett, ugyanis szerinte ő lehet az, aki újraegyesíti a Fidesz által szétszakított Magyarországot – írja a telex.hu. Dömötör Csaba erre gyurcsányozással válaszolt, és hozzátette:

Tarlós István idején sohasem volt ilyen fejetlenség.

Az LMP a Paks2 atomerőmű bővítésének elhúzódó projektjéről szólt, amit egy „elhibázott beruházásnak” neveztek.

A DK-s Varga Zoltán az előválasztásról beszélt:

Dobrev Klára annak köszönhette a sikerét, hogy az elszámoltatás ügyét ő képviseli a leghitelesebben.

Nem lesz Tiborcz-adó.

Ezt a vagyont visszaveszük, a bűnösöket pedig börtönbe fogjuk zárni.

És hozzátette: a pénzintézeteket, egytemeket, gyárakat és a Balatont is visszaadja a társadalomnak az új kormány. Erre Orbán Balázs replikázott: 

A kommunisták egy dologban mindig is jók voltak, ez a leszalámizás. Ez történt itt is az előválasztáson, minden ellenzéki párt megkapta a szalámivéget. (...) Mi nem fogjuk hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc és az ő pártja visszatérjen a hatalomba.

A Jobbik képviselője, Brenner Koloman is felszólalt, és elmondta, hogy azért vettek részt az előválasztáson, mert hisznek a kiegyensúlyozott polgári demokráciában. Odaszúrt a kormányfőnek is:

Orbán Viktor még Soros-ösztöndíjas volt, amikor ő  már keresztény-nemzeti alapon politizált.

Mire Dömötör válaszolt:

Hol van Jakab Péter?

Az államtitkár szerint a Jobbik elnökének nincs bátorsága vállalni az előválasztás következményeit. Dömötör egy nemzeti párt elértéktelenedése felett szomorkodott az ellenzéki összefogás láttán.

Még mindig terítéken van az LMBTQ-kérdés és a pedofiltörvény. A Fidesz képviselője, Dunai Mónika az Európai Parlament LIBE-bizottságának látogatásáról elmondta: azért jött Magyarországra, „hogy a baloldal mellett kampányoljon.” Azért, mert

Magyarország nem hajlandó beengedni az óvodákba és iskolákba az LMBTQ propagandát és nem hajlandó beengedni a migránsokat.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Elég szégyen az a magyar parlametre nézve!!! A képviseők miért kapjáka milliós fizetéseiket??? Botrány!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Emmersson71: Sőőőt! Orbán és Áder az Eu-s csatlakozási szerződést sem.
tudode
Barbatrükk az, hogy ennyi "úr"-nak titulált parlamenti képviselő az Országház megépülése óta nem rontotta az Ország Iamházának a levegőjét, mert az úr szinonimája

---- atya, teremtő, mennyei atya, mindenható, isten, úristen
--- alak, ember, koma, pacák, hapsi, pasas, pali, muki, ipse, krapek, tag, ürge, figura, férfi, muksó, pasi, fickó, csávó, manus, hapek, arc, fószer, fazon, csóka, csákó, legény, hapi, srác, fiú, pofa, személy, illető, mandró, fráter, szerzet, szivar, férfiú, csávesz
--- főúr, uralkodó, cár, császár, fáraó, király, fejedelem, felség, vezér, szultán, királyfi, vezető
uraság, gentleman, dzsentlmen, gavallér, úriember
----------------------
.
Inkább olyan csevely folyik az Ország Házában, mint amikor a szenilis vénasszonyok kiülnek a ház előtti kispadra, és pletyóznak az emút erről, arról!
.
Emigyen:
.
www.parlament.hu/plenaris-elokozvetites
.
Nem kell csodálkozni a köznyelven, amikor már tettlegességre is kerül sor, a felgyűlemlett elkeseredettség következtében!
kereső
@sgl: Ez magyar sajátosság- ez a "parlament" a nagy magyar népneztehy cirkusz, ahol kövér a porondmester, az ellenzék meg eljátssza a bohócok szerepét. A fideSS képviselői meg tapsolnak.
kereső
@sgl: Ezért irtam reggel, hogy elég!!- engem még egyszer nem vesznek palira, ha nem kapják össze magukat, és az ÉN lesz továbbra is a MI helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.