Az államnak fel kell ismernie és el kell ismernie az egyház társadalomnak nyújtott szolgálatát – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes a kormányzati támogatással megújított Stella Egyházi Üdülő hétfői átadásán, Mátraszentimre-Bagolyirtáson.

Semjén: az egyháznak járnak az állami pénzek
Fotó: MTI/Komka Péter

Semjén Zsolt rámutatott:

az Orbán-kormány soha nem volt az egyház és az állam szembeállítása mellett, mert az egyháznak társadalmi küldetése van.

E szolgálat támogatása ölt testet abban a segítségben, mely lehetővé teszi az egyház által átvállalt intézmények finanszírozását, valamint azt, hogy megújuljanak az egyházi épületek és műemlékek – tette hozzá.

A kormány elkötelezett az egyházi épületek megújítása mellett, hiszen Szent István óta a magyar történelem egyik fontos tanulsága: ami jó az egyháznak, az jó az országnak és ami jó az országnak, az jó az egyháznak

- mondta a miniszterelnök-helyettes.

A KDNP elnöke hangsúlyozta: mindez a szó szoros értelmében nem támogatás, vagy kegy az állam részéről, hanem jár az intézményeknek, mivel ezekben az iskolákban és szociális otthonokban is magyar állampolgárokat tanítanak, illetve gondoznak. Ezzel pedig az egyház múlhatatlan értékű szolgálatot tesz az egész magyar társadalomnak

- fogalmazott.

Közölte: büszke arra, hogy az elmúlt 10 év alatt Kárpát-medence szerte több mint 3000 templomlom újult meg és mintegy 150 új templom épült kormányzati támogatással. Ez lelkileg és szellemileg olyan erőt ad a nemzet egészének, amely a megmaradás és az előrelépés reményét nyújtja – fogalmazott.

Ezzel szemben tanúi lehetünk Európában, hogy ha a keresztény gyökerek meglazulnak, azokat relativizálják és a keresztény civilizáció megkérdőjeleződik, annak súlyos következményei vannak a társadalom egészére, azaz hívőre és nem hívőre egyaránt

- jegyezte meg.

Semjén Zsolt felidézte: a megújult egyházi üdülő már a kommunista üldöztetés idején is egyfajta "lelkierőműként" működött, ma pedig lelkiségi központ, mely a pihenést és a rekreációt szolgálja.

Forrás: MTI

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az hogy az egyházak cinkosok a korrupciókban nehezen gyógyuló sebet fog ejteni rajtuk. Attól még, hogy szemet hunynak a felett, hogy a templomot 50%-al túlárazva újítják fel Mészárosék vagy Garancsiék attól még bűnösök lesznek ők maguk is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Az hogy az egyházak cinkosok a korrupciókban nehezen gyógyuló sebet fog ejteni rajtuk. Attól még, hogy szemet hunynak a felett, hogy a templomot 50%-al túlárazva újítják fel Mészárosék vagy Garancsiék attól még bűnösök lesznek ők maguk is.
Nessy
Árulja már el Semjén, miért jár az egyházi iskoláknak pl. az állami normatíva felett még plusz állami támogatás? Vagy ott a 2x2 nem négy, hanem néha öt, vagy amennyit a kormány diktál? A plusz pénzek fejében tarthatnak politikusok szabad pártnapot Isten házában? Esetleg jön a választás, és a kistelepülés plébánosa a kormánypártnak kampányol a szent beszéd égisze alatt? Ez az egyház már nem Isten szolgája, hanem Orbáné és a Mammoné!
Qqberci
"Csuhások, imára!", különben nem lesz lóvé...
grincss
Csak halkan kérdezem, h nem a hívőknek kéne hozzájárulni, fenntartani?
Subi2
Az egyházat tartsa el a közösség a hívők közössége, adakozzanak, ha hallgatni akarják az igehirdetőket, hiszen azoknak is kell enni, inni, ruházkodni, lakni, élni, és kell az igehirdetéshez megfelelő helyszín és kellék, templomok, cifra, színes drága „szűrök”, de ezek nagyon sok pénzbe kerülnek, azt viszont fizessék azok, akik vevők erre!
Az a közösség, amely nem vevő erre, attól az állam által beszedett adókat, az állam semmilyen jogon/alapon ne költse a hívők lélek karbantartására hivatott személyek eltartására, ez legyen a hívők gondja!
Én sem kérem, hogy azt, amiben hiszek és engem szórakoztat, felvidít, karban tart, de sok pénzbe kerül, fizessék, azok, akiknek ehhez semmi kötődése sincs.
tudode
Ne már!
.
Rosszúl hangzik egy olyan közjogi méltóságtól, aki szövetséges köt akár a patás ördöggel, mert koalíciós partnerként, un.szavak szintjén hithű keresztényként elcaplat amellett, hogy Iványi Gábor, aki a partvonalra került állampolgárok gyermeikeit, az elesetteket érdejlben végez önként vállalt, szeretteljes munkát, mindenféle hókuszpókusz helyett, a családszerető mindenreható esketőjével, gyermekei keresztelőjétőjétőljével
,
-----Nem köt köznevelési szerződést a minisztérium Iványi Gábor egyházával – újabb 95 millió forintot vonnak el a szociálisan rászoruló gyerekeket oktató intézményektől
.
metegyhaz.hu/2021/06/28/nem-kot-koznevelesi-szerzodest-a-miniszterium-ivanyi-gabor-egyhazaval-ujabb-95-millio-forintot-vonnak-el-a-szocialisan-raszorulo-gyerekeket-oktato-intezmenyektol/
--------------------------
.
Ezzel szemben valamilyen érdektől fűtötten
.
---A katolicizmusra tért át a Hit Gyülekezete
nepszava.us/a-katolicizmusra-tert-at-a-hit-gyulekezete/
.
„”””Összenőtt, ami összetartozik, a Hit Gyülekezete hivatalos online oldala adott hírt arról, hogy Semjén Zsolt, a politikai katolicizmus magyarországi szóvivője oktatta a Bibliától és liberális demokratikus önmagától eltávolodott Hit Gyülekezete teológiai hallgatóit. Nem olyan régen, Semjénről még azt tanították, hogy az Opus Dei ügynöke, ami nem kizárt. Semjén “lelkigyakorlatokra” legalábbis odajárt.””””
-----------------------------
.
Erre, az un.l kettős mércére nincs szó, nincs fogalom a mindenreható diktaTÚRÁJÁBAN, akkor amikor az LBTQ-val már a hálószobákba is bemerészkedett, a gyermekek védelmével indokolva, de hogy már a hitéletben is megosztják a társadalmat, az már mindennek, annak a teteje!
.
De ha a világyetemben valahol Isten látja mit tesz az, aki kis "o", eföldi, nagy "O"-val milyen módon építi Isten országát, ha senki más Isten úgy megbünteti a duót, hogy kezük,lábuk összetekeredik!
.
Ámen!
lusta
@grincss: A bölcs grinch mindezt hangosan is megkérdezheti.
Istenakinincsen
Ezzel csak egyetlenegy apró probléma van,hogy nincsen isten...egy darab sem.
human
@Istenakinincsen: Ha hiszel benne, akkor létezik Isten. Ez az egész lényege. Azaz nem kell hozzá, hogy valóban is létezzen.
division
Az állami pénz mindenkinek jár, már nem azért. Nálunk már a legszebb ovi lett a környéken az evangélikus, amit pont nejem vezet (aki mellesleg utálja a Fideszt). Ettől még sajnos jó ha a gyerekek 10% - a jár oda értelmiségi vagy hívő családból, ami meg is látszik a viselkedésükön.
Nessy
@division: Az természetes, hogy az állami pénz jár, de nem egységes. Mert az egyházi intézmények kvótái jóval magasabbak.
division
@Nessy: Ebben viszont egyetértünk, az elosztással én sem értek egyet. Az nem tetszik, hogy sokan azt mondják az egyházi óvodák, iskolák ne kapjanak semmit. Olyan ez, mint a városok, nem kellene különbséget tenni csak azért, hogy a városvezetés bal vagy jobboldali. Mindenki egyformán kapjon, mert egy országnak egységesnek kellene lennie demokráciában.
RonaGyuri
hát igen ez a lényeg; nektek minden jár; főleg a szátok!! Egyébként a Fideszesek nem lopnak, csak kiegészítik hiányos eszközeiket! =))
RonaGyuri
Ami jár, az jár

érdekes ellentmondás ezen kifejezés mentén

Mottó:
Ha elkergetik:
„Kiürítették a kasszát” és
„Viktor majd nyugodtan mondja: Látjátok feleim szümtükkel:
én adtam, a rohadt libsik meg elvesznek”
Ha a Fidesz nyer:
„Orbán híveinek a vezértől a szar is jóízű, neki el fogják hinni,
hogy sajna most ez van, ezt kell szeretni”

Ártunk és qurmányunk retorikájában kiemelt szerepet kap az durva uszítás az RU és intézményei ellen. Ennek az egyik legfontosabb argumentuma: a mocsok Brüsszel nem akarja odaedni, azt ami nekünk jár. Hic & nunc ezt a „nekünk”-et nem ragoznám, csak annyit: persze ez szinte mindig őket magukat jelenti, azaz Orbánéknak alapvető joga dézsmálni az EU-s polgárok adóját.
Egy friss hír szerint a derék Tömjény Sónyi retorikájában újabb contextusban is szerpet kapott ez a kifejezés. A derék miniszterelnök-helyettes a kormányzati támogatással megújított Stella Egyházi Üdülő hétfői átadásán, Mátraszentimre-Bagolyirtáson értekezett arról, hogy: „mindez a szó szoros értelmében nem támogatás, vagy kegy az állam részéről, hanem jár az egyházi intézményeknek”!
Mindeközben Orbán ezerrel osztogat. Mármint nem csak a sajátjainak, az egyházaknak és a határon-túliaknak, hanem a köznek is. Szavazat vásárlás? Az, de van némi stichje.
Az ahogy bánik, pontosabban elbánik a nugerekkel. Nagy pofával hirdeti, hogy ő milyen gondoskodó cár-atyuska: kompenzáció, prémium és 13. havi. S közben valahogy nem esik szó arról, ami JÁR! Nem, nemcsak arról, ami értékmegőrzés miatt járna (valós infláció és svájci index), ez többszöröse lenne mint amit összesen ad, s főleg nem utólag! Ne legyintgess Wazze, a nugger – ha egyáltalán – nem néhány %-ra kap hitelt hanem minimum 20-ra!
Azonban a helyzet az, hogy azt sem kapják meg, ami a törvény szerint JÁR-na nekik. Csak egy apró példa a kompenzáció a hivatalos 4,9 helyett csak 4,3-al számolnak, ráadásul NEM ÉPITIK BELE!!! =))
justhpeter
Egyetértek azzal, hogy az egyházak pont annyi támogatást kapjanak amennyit ugyanazért a feladatér az államiak. Nem kell az egyházakon kersztüli szavazatvásárlás. Minden más csak a fideSS-kdnp szélhámossága.
Nyírfa
@grincss: @lusta: Egy pillanatra megérintett a Nolblog hangulata. :) És nagyon jól esett! :)
Megjegyzem, a mai napig nem tettem le arról , hogy visszatérünk, mert lesz hová.
kereső
Nem kell betojni- az új szekta vezetője megmondta már, hogy maradnak az egyházak támogatásai. És egy jó kis állás is kinéz gondolom, mint egyházügyi kapcsolattartó államtitkár. Ki lenne erre a posztra alkalmasabb mint semjén elvtárs.
Clavigo
Sikítófrászom van ettől a szarcsimbóktól...
kereső
@sgl: Felejtős- nem lesz szekularizáció, meg egyházmentes világi 21. századi oktatás. Megmondta MZP- hogy marad az egyházak támogatása, marad a kettősök szavazati joga a programjuk szerint.
ómió
Hát, ha már Rákosi efftárs anno totál kifosztotta...!
Cappuccino
Az egyházakat tartsák el hívek. semmijen zsolt nyugodtan nekik adhatja az össze lopott vagyonát.
Rockxy
" az egyház társadalomnak nyújtott szolgálatát "
melyiket?
a pedofil szolgáltatást?
namihami
Nagyon remélem, hogy egy esetleges kormányváltás után az egyház kizárólag a hívek általi eltartásra fog szorulni. Az iskolái pedig az államtól is csupán a világi iskolák fejpénzét kapja. Akkor majd kiderül, hogy a szükség vagy a hit vitt ennyi gyereket a hivőiskolákba.
Nessy
@namihami: A plusz állami pénzekből könnyű az intézményeikbe "magyar embereket ápolni, magyar gyerekeket oktatni! De a szenrségét Semjénnek, az állami iskolákban, intézményekben hottentottáknak, vagy mars lakóknak, nyújtanak szolgáltatást , nem magyaroknak félpénzen??
grincss
@Nyírfa: Remélem lesz hová, Drága! :-)
Nyírfa
@grincss: Akkor legyen így! :)
Szétszéledtünk, de a többségünk visszatérne, ebben biztos vagyok.
grincss
@Nyírfa: Ha lesz hova, én tuti megyek! Remélem, Te is és még sokan mások!
Nyírfa
@grincss: És Péter lenne megint a "falkavezér". :)
grincss
@Nyírfa: Ő most a "Hírklikk"-en ír!
Nyírfa
@grincss: Tudom. "Jehu" is. Jut eszembe, tudsz valamit navigatorról?
Nessy
@grincss: Reszkessetek, mert oda én is visszaszédelegnék!
Nyírfa
@Nessy: És milyen jól éreznéd magad! Írnál blogot, jönnénk dumcsizni! :) Mindenről beszélgettünk: politikáról, művészetekről, pszichológiáról, vallásról , a legkülönbözőbb élethelyzetekről.
6 éve nincs Nolblog: megszokhatatlan és pótolhatatlan.
Nessy
@Nyírfa:Én szerettem anno a 168 óra fórumát is. Volt az u.n. Salgó, a társalgóból, és ott lehetett mindenről beszélgetni, nem offoltuk szét az egyéb témákat. Mi személyesen is többször találkoztunk. Na, ott érték az embert meglepetések. Az, akivel állandóan vitáztunk, kiderült, hogy nagyon értelmes, kellemes társalgó fiatalember. Azért másnaptól már megint egymásnak ugrottunk. Igaz ott is tilos volt az alpári beszéd, személyeskedés.
Nyírfa
@Nessy: Nem is hallottam róla. Időben mikorra esett?
Nessy
@Nyírfa: A két ezres években, míg fel nem számolta kormányunk a 168 órát, mint heti lapot.
csak úgy....
semjénnek , jövöre már nem jár fölöslegesen a bagólesöje!
grincss
@Nessy tenap 22:16
Szabad tudni, h milyen nicken? :-)
Nyírfa
@Nessy: Nem értem. Járattam a lapot, mégsem emlékszem Salgóra. Csak a minőségi újságírásra. Néhány olvasói levelem megjelent , de már meg nem mondanám, milyen témában írtam. :)
Mester Ákostól vettem át az "Ennyi"-t. Nagyon tetszett, magamévá tettem.
Istenem, milyen fiatal voltam még! :)

Ha most lennék fiatal, világgá mennék, meg sem állnék a svájci hegyekig. Vagy a norvég partokig. Vagy ki tudja. :)
Nyírfa
@grincss: Szerintem Nessy nem volt Nolblogos.
Nessy
@Nyírfa: Az újságba nem volt, csak a fórumon, hogy ne más téma közben mondjunk el süti receptet, vagy hogy fogorvoshoz kellene menni. :-)) Az egy társalgó része volt a fórumnak. Ott néha együtt örültünk, együtt sírtunk, együtt gyászoltunk, mikor fiatalon elvitte a szive egyik fórumtársunkat. Tényleg,a 168 óra fórumán nem volt gorombaság, személyeskedés, bár néha egymás torkának ugrottunk egy, egy témában, de emberi hangnemben.
fűre lépni szabad
Ő lesz az első, akit levadászok, amikor kitör a polgárháború.
Nessy
@Nyírfa: Nem. Akkoriban 168 órás voltam. Aztán volt két évem amikor kicsit magamba zárkóztam, és nem találtam a kulcsot. :-)) Közben megváltozott körülöttem a világ, az emberek, és néha csak értetlenül szemlélem ezt a sok gyűlöletet. Honnan került felszínre, ki vagy mi indította útjára?
Nyírfa
@Nessy: 21.37

Ez a fórum ezek szerint nem szerepelt a nyomtatott újságban, csak online felületen. Jól értem?
Nyírfa
@Nessy: Én ezt a megváltozott világot '89. óta érzem. :) Nem véletlenül gondolok nosztalgiával a boldog békeidőkre, amikor 150 ft volt a lakbér, és legfeljebb egy kollégát utáltam, nem a tágabb környezetemet. :)
A baj csak az, hogy ami a felszínre kerülhet, az előtte is volt, csak nem akartuk látni. A koszra ráterítettük a szőnyeget, jól megtapostuk, hogy ami alatta van, szép egyenletesen oszoljon el,
aztán a szőnyeget kiporszívóztuk, és megállapítottuk, hogy minden rendben van. :)
A szemét meg rothadt.
Istenakinincsen
Szomorú hírt kell közölnöm:Isten sajnos egy darab sincsen,de a hívőkre nagy szükség van.
Ennek több nyilvánvaló oka van az egyházak és a politikusok részéről.
Sámannus
Zsóti jár néked az a nagy gambád, nem a támogatás a csuhásoknak. Előbb dobják ki maguk közül a zaklatókat, a pedofilokat, meg a zsiványokat. Ja, és talán akkor nem szorulnának az államra.
kereső
@Nyírfa: Néha-néha a nyomtatott ujságban is idéztek a legérdekesebb fórumtémákból- és a hozzászólások is olvashatók voltak. Ez akkoriban volt 2001-2002, amikor meg akartak verni, mert az utcán a kezemben volt a 168 óra legfrissebb megvásárolt száma.
Nyírfa
@kereső: Valami kezd rémleni.
Direkt olvastam a lapot a járműveken, de nem mondom, hogy minden félelem nélkül. :)
Egyszer meg is ijedtem, de az jóval később volt, és nem az újsághoz kapcsolódva. 2018-ban, a választási nagygyűlésről jöttem haza, kezemben a Karácsonyt ábrázoló táblával. Többen megnéztek, megjegyzéseket tettek - hatos villamos -, aztán két , valamelyik volt orosz tagköztársaság polgára meg is szólalt. Úgy döntöttem, hogy felveszem a kesztyűt, és jócskán elfeledett orosz nyelvtudásomat használva kommunikálni kezdtem velük. Nyilván a nyelvtörőnek köszönhető, hogy végül nevetésbe fulladt a társalgás, annyi kiderült, hogy turisták, én pedig békében leszálltam. :)
Sámannus
@Nyírfa: Sok orosz akcentus nélkül is beszéli a magyart. Így tolják közénk az embereiket.
sose tudhatod meg hogy ők mit tudnak rólunk, mert a világban mindenhová elérnek, és új stratégiával dolgoznak. Az olajpénzekkel manipulálják a világot, és mint a zállat fegyverkeznek. Az életszínvonal a bányászbéka alatt van, és minden orosz menekül a szélrózsa minden irányába világgá Oroszországból. Valahogy a tajga nem lesz soha a turisták célállomása, maximum, ha valaki kiakar szakadni véglegesen a civilizációból. Ott könnyen a kőkorszakban találhatja magát.
Nyírfa
@Sámannus: Rossz képzeteket kelt a gondolat, hogy kémek, ügynökök élnek közöttünk, akik akár a közelünkbe is férkőzhetnek. Tiszta pszichothriller.
Az olaj fegyverként való használatának éppen most éljük a legújabb fejezetét, és az biztosra vehető, hogy ennek a fejezetnek nem lesz jó vége.
Sámannus
@Nyírfa: Tudod az én meglátásaim 2006-óta a létező legrosszabb változatokban igazolódtak. Ez éppen az orosz befolyás növekedésével magyarázható. A környezetemben mindenki borúlátónak tartott, ma már senki nem vitatja, hogy orbán egy orosz bábu, egy anarchista kéjenc, akit azért lehet paprikajancsiként rángatni, mert átesett néhány lebenykezelésen.
Ott van még a futsálos barátja aki két kézzel taszítja félre az orosz diplomácia elől az akadályokat, megbénítva ezzel az unió külpolitikáját is.
Nyírfa
@Sámannus: Ezt is megértük: Az EU-tag Magyarország az oroszoknak és a kínaiaknak készíti elő a terepet az EU és az USA ellen. Őrület. Szégyen. Kétségbeejtő.
És mindezt úgy, hogy a nép? a szabadság zászlaja alatt veri a mellét.
Sámannus
@Nyírfa: Most készülnek a ribancok újabb uszító menetre. ez már a választás napjára adja az instrukciókat kiket mivel támadjanak. Aljas léhűtő ganéj társaság.
Nyírfa
@Sámannus: Egy kicsit tartok is okt. 23-dikától. Erőteljesek az indulatok, iszonyúan hergel a fidesz.
Még megérjük, hogy Csizmadia diadalittasan bejelenti: hadaink előrenyomultak, és sikeresen bevették az ellenzék fellegvárát. A védekező felet a rendőrség előállította, rabosította, és a bíróság gyorsított eljárásban, tárgyalás nélkül 10 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.
fűre lépni szabad
Nem járnak.
A szolgálatásokért nyújtsák be a számlát, és ha a számlák rendben vannak (HA RENDBEN VANNAK!), kapnak pénz.
A templomokért viszont a hívek fizessenek - az egy százalék felajánlással vagy adakozással. És ennyi!
Nincs több csilliárdnyi közpénz számolatlanul az egyházakra öntve!
Nyírfa
@fűre lépni szabad: Na de, ezt hogy gondolod? Szembe mész a fidesszel?? Szembe mész??? Skandalum!
Amúgy, igen. Mit szólnának hozzá, ha piaci alapon kéne fenntartaniuk magukat? :)
Sámannus
@Nyírfa: Most van náluk a szüreti felvonulás má jól be vannak baszva a rabolt pénzektől, és mint a felajzott kopók vetik magukat a népre. Észre sem veszik milyen hátrányba kényszerítik az országot, és csak csüngenek a putyin farkán.
fűre lépni szabad
@Nyírfa: Vízöntő vagyok tesó - csak hozom a formám!

Vagyok aki vagyok (JHVH)
Ez valójában Isten nevének jelentése, de az van, hogy én is az vagyok, aki vagyok...
Valójába mindenki az, aki vagyon... :)

(az a bajom, hogy nekem ez a világ mindenestül, mindenkistül, kevés, sőt, dögunalmas az összes elérhető opciójával együtt - én többre vágyom!

Szenvedek itt.
Szenvedek köztetek.
Ne sértődj meg, ez nem személyes, te nem tehetsz róla.
Te is elszenvedője vagy ennek valójában, csak még nem fogalmaztad meg magadnak.)
Nyírfa
@Sámannus: Orbán most udvarolja körül a kínai vezetést. Azt a lihegő bizonygatását a nagyrabecsülésének ember nem tudja végig olvasni anélkül, hogy ne gondolna a melegebb éghajlatra.
Nyírfa
@fűre lépni szabad: 18.22

Érdekel az asztrológia, volt idő, amikor behatóbban tanulmányoztam, így bátran kijelenthetem, hogy minden jegy nagyon érdekes! :)
Nekem a 2. aszcendensem vízöntő, így egy pici közelebbi ismeretségem van vele. :)
fűre lépni szabad
@Nyírfa: Én ismerem a mennyet, ismerem a poklot - ismerem a halált és halál utáni életet.

Az asztrológia a jelenlegi életről szól - kit, mikor, miért, hányszor, mennyire - ez csak bulvár.
A komoly cucc a halál után - a halál utáni ismeretnél - kezdődik.
Ez nem asztrológia.
De nem is boszorkányság :)
fűre lépni szabad
Ami nektek "AZ" élet, az nekem csak időtöltés.
Hazudhatnék is, hogy milyen jó nekem itt, de az van, hogy dög unalmas és hiábavaló, amit ez a világ felkínál lehetőségként - elérhetném ezt, elérhetném azt, de nem akarok elérni semmit itt, mert defektes, béna, értelmetlen sz@r minden.
Minden a kapcsolatokról szól, de az van, hogy a kapcsolatok szintjén tök gáz az emberiség.

Libidó - geci!
Primitív vagy, nem az eszed, hanem a tested motivál!
Azért teszel meg dolgokat, hogy kielégítsd a testi vágyaidat.
Az állatok is ezt teszik.
Miben is különbözől az állatoktól, te Platónt idéző véglény?
RonaGyuri
persze, és nektek is az amit elloptok! =))
Nyírfa
@fűre lépni szabad: Az asztrológia nagyon sok mindenre ad választ, ha értőn állsz hozzá. Sajnos, képesített, gyakorló asztrológusok is tudnak úgy mellé nyúlni, hogy azzal bajt okoznak.
De, aki jóban van a világegyetemmel, és kellő alázattal figyeli, kérdezi, az megkapja a válaszokat. Az igazat, nemcsak a valódit. :)

Egyszer, még fiatal koromban megálmodtam a halál szagát. Édeskésen kesernyés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.