Komoly belső feszültséget okozott a pártok között Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter javaslata, hogy a második fordulóban ketten, szövetségesként szerepeljenek a szavazólapon, de felháborodott ezen Magyar Györgyöt, a Civil Választási Bizottság elnöke is. Azt mondta, nem lehet "tandenbem" indulni, a szabályokat átírni, és a választókat ezzel megcsúfolni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nincs tandem: ez tetszik.
Tényleg, mint egy ugrás. Ugrás a semmibe.
Nessy
Ennek a két elszállt manusznak is elmagyarázhatná valaki!
Emmersson71
Lényegtelen. Tandemben és egyenként sem szereznek több voksot, mint Dobrev. Aki eddig Karácsonyra vagy MZP-re szavazott, az Dobrevre nem fog ikszelni. Dobrev nem veszít ezzel, legfeljebb a két taktikus csen el egymástól szavazókat. Visszalépés esetén pedig nem adódik össze a két tábor, mert kihullanak az elutasítók. Ugyanis ne higgyük, hogy a két ember csereszabatos! Karácsony esetében sok MZP szavazó nem megy el a 2. fordulóra. És fordítva is vannak olyanok, akik csak Karácsonyt fogadták volna el, ezért távol maradnak.

Mindenesetre, ez a két majom kizárólag az előválasztási szövetségnek árt a bohóckodásukkal!
Emmersson71
@sgl: Az egy picit persze gond, hogy ezek a nem szavazók lehet, hogy tavasszal is otthon maradnak, ezzel a Fidesznek kedvezve :(
emerencia
Nagyot csalódtam Karácsonyban. Eddig ő is alkalmasnak látszott miniszterelnöknek, bár Dobrev Klára szintjét nem érte el csak megközelítette. Márki-Zay viszont csak Hódmezővásárhelyen tudott Orbán szelepje lenni ami még nagyon távol áll attól, hogy egyszer demokratikus miniszterelnök lehessen. (Kádár késői rendszerére volt jellemző, hogy egy valójában rendszerhű ember hangoskodott sikeres rendszerkritikusi szerepben de igazából, titkon benyalt a hatalomnak ami cserében hallgatólagosan eltűrte a tevékenységét, hiszen így kézben tudta tartani az ellenzéket.) Ha Márki-Zay ilyen könnyedén be tudta hálózni Karácsonyt, akkor nagyon sajnálom a Budapestieket mert egy ilyen polgármester bármikor hozhat a fejükre egy olyan mások által súgott döntést, ami kárt okoz a lakosságnak. Remélem, miniszterelnök nem lesz külön-külön vagy egyedül egyik sem mert az az Orbán rendszer folytatása lenne egy vagy két dublőzzel, esetleg új, megtévesztő külsőségekkel. A valódi rendszerváltás pedig továbbra is csak álom marad.
Emmersson71
@sgl: Mráz Sámuel Ágoston Béla Gedeon Ferenc Gáspár Jenő Gizella egy Fidesz-lakáj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.