Belelendül a járvány 249 új fertőzöttet igazoltak.

A beoltottak száma 5 897 432, közülük 5 661 324 fő már a második oltását is megkapta, 816 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 294 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 825 170 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 246 főre emelkedett. – írja a koronavirus.gov.hu.

Járványadatok: ezúttal 16 beteg hunyt el, egyre többen kórházban

Illusztráció: 123rf.com

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 786 883 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 041 főre emelkedett. 585 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 86-an vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

- írják a kormányzati honlapon.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Tavasszal kb ugyanennyi kórházi ápoltból 46 volt lélegeztetőgépen most meg majdnem a duplája 86.
Hogy lehet ez? A kérdés költői.
Málna
@Macskaszem: Többféle magyarázat is lehet rá. De gondolom, a te verziód az, hogy hazudnak. Ez a legegyszerűbb és még gondolkodni sem kell rajta.:-)
Pálinkás Pál
@Emmersson71: persze...neked az oltás, covid bizniszben érdekeltek a hitelesek...
Pálinkás Pál
@KisTehen: humorosnak érzed magad?...szánlak titeket rettegők..szar lehet így élni...nem tudod mikor csap le rád a " gonosz vírus "..
Rockxy
olyan súlyos vírus helyzet van, hogy a kormánynak egyáltalán nem baj ha elbocsájtanak 2-3 ezer egészségügyi dolgozót, mert nincs beótva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.